Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsay-Stroemsholm.jpg

Oj oj - bara EN bild från helgen.....

tagen av Sofie på framridningen......

P1010293.JPG

Är det inte lite vår i luften......!?!?

 

v 07, februari 2013

Säsongsdebut på Strömsholm..........

och det kunde ju gå precis hur som helst som jag sa förra veckan!

Och det gjorde det väl på sätt och vis, tyvärr inga procent att "stoltsera" med MEN i all den besvikelsen 2 dåliga rundor drar med sig så får man ändå hitta ljuspunkter.   MsvA1 och St:George var programmen.

För i stort har han mognat mycket!  Ändå klarat miljön på Strömsholm bra och som första tävling på säsongen så sticker man ut hakan lite mot sig själv att börja just på Strömholm.     Bott, sovit och ätit bra. Bara det värt mycket när man ser boxgrannar både väva, vandra och matvägra.   Tänk vilken miljöbyten vi utsätter dem för.

Vad hände då?   Jo, båda dagarna har han reagerat kraftigt för saker som hänt på läktaren.  På lördagen en hund som krafsande försökte ta sig upp på en sittplats och på söndagen ett barn som med frasiga termobrallor hasade sig fram på läktaren........

I dagsläget med nerverna på utsidan så får det Bonsay att fara i väg och med det missade poäng så klart.  Sen är det inte bara att han "flyger" i väg utan hela han spänner sig med påverkan på bärighet och form......

T om  domarens ringklockan på lördagen fick honom att flyga i luften......

Visst, han ska klara detta men som det är så är vi inte riktigt är där än (undrar om vi någonsin kommer dit...?) och tydligt blir det så här i början på säsongen.  Vi har ju varit med förr om man säger så och det brukar ju lägga sig......

Men absolut en utmaning i att hålla rätt i tempramentet..... inte helt lätt ska ni veta!  MEN på nått sätt så känns han ändå vuxnare i år än förra året.  Så framåt 12 års ålder han han nog taggat ner.....  ;-)

Kanske jag har fel metodik.......att lugnt försöka vara en trygg ledare.....men det ligger inte för mig att "klippa" till honom för jag tror det bara gör saken sämre.  Han gör det ju inte för att "jävlas" - hästar är och förblir flyktdjur! 
Sen måste jag träna, träna och åter träna på att han ska vara focuserad på MIG och inget annat!  Hmmm....tålamod, tålamod.......

Framridningen......

På framridningen lördag var han inte helt påverkbar och tappade raskt focus även där om nått "oväntat" hände. All adrenalin som florerar på en framridning går rätt in i honom.   Och det är "störst går först" och inte alltid så att ridhusregler gäller.  Se upp!  Kan man sammanfatta det hela med!

Söndagens framridning var mycket bättre och han var riktigt fin att rida!

Men tyvärr höll det inte hela programmet utan ett par termobrallor fick oss ur balans  ;-)

Vi kom ända tills det var dax att göra 4:orna och då blev han rädd och kastade sig. Jag la då en volt och fick på så sätt felridning med poängavdrag. Sen tog vi lite skolor ovan mark innan vi kunde komma vidare i programmet och då missade jag så klart i varje fall 4:orna.  Å andra sidan så var ju redan poängen förbrukad där då de ska bedöma första försöket och det var ju när han kastade sig.   Min volt blev en tusendels sekunds beslut med syfte att  få kontakt igen......

Resten gick sen bra så på nått sätt kom han tillbaka till mig igen!

Så sammanfattningsvis:  lite mera att lägga till erfarenhetskontot och nu laddar vi om inför Södertälje om 2 veckor!

Liknade läktare där men förhoppningsvis så blir det inte lika stor grej som här.......

Just det, lite extra krångel.....

som konstigt nog inte fick mig ur balans mer än att jag blev "trött" var att när jag skulle dra upp dragkedjan i mina stövlar på fredagen (när jag skulle kvälls/miljöträna på plats på Strömsholm) gick sönder!!! SUCK!

Så jag fick rida med "öppet" ben.......

Ringde Kusin Eja som bodde hos oss och fick henne att åka över till Emelie på Brolöten med mina "fulstövlar".  Ett par som inte är i närheten i stöd som mina ordinarie...........

Jaja, vad skulle jag göra.  Stövlarna kom, Anders putsade upp dem och jag fick snällt rida i dem........

Sofie kom och tittade på lördagen och hade då med sig sina x-tra stövlar.  Ett par "riktiga" stövlar som jag med fårullsula samt 2 raggsockor kunde ha!   Dessa reda jag med på söndagen och känslan var så klart bättre! (Sofie hann inte komma i tid till lördagens framridningen så jag kunde inte prova dem då)

Aldrig mer i väg på tävling med ETT par stövlar med!

Nu ska "fin" stövlarna in på lagning så de är fräscha till Söderälje.....!

Strömsholm i sig......

erbjuder bra banor, bra uppstallning och ett proffsigt arrangemang.

Lägg sen till grymt fina hästar, duktiga ryttare och proffsig ridning så har man sammanfattat det väl!  Väldigt starkt startfält hela helgen.

Otroligt inspirerarde att se bra ridning på fina hästar!  Är egentligen faschinerande  vad utvecklingen har gått framåt!   Jag har tävlat aktivt i ca 10 år och det är STOR skillnad nu mot då........!

I topp var det idel ryttare som har hästar och ridning som yrke och flera av dem hade dessutom flera hästar de visade.  Känns i varje fall som Sverige har bra bredd.......

Bussen....

var vårt hem hela helgen och trots liten yta så lyckas vi ha en go stämning :-)  Försökte se melodifestivalen på lördagskvällen men täckningen var inte den bästa så vi la ner det.......

Stallet hemma......

skötte Sandra och Eja om så bra!  Känns bra att kunna åka i väg och kunna koppla av allt här hemma då vi lämnar det i goda händer!

1000-tack tjejer!

Inackordering.....

nämnde jag ju i tidigare veckobrev och nu är det klart att från 1/5 flyttar Karin Palmgren med sin häst Doris hit till oss på Ekdal.

Vi kom att prata om detta när Karin och Andreas var här i höstas och tingade kattungen Pingis.  Sen har tanken mognat hos oss och med stundande bygge av uteboxar för "kursare" så kändes det självklart att välkomna Karin och Doris hit!

Ska bli roligt med lite sällskap och Karin har "köpt" mitt upplägg så jag tror vi kommer att trivas ypperligt tillsammans!

Tinnes framgångar i Florida.....

har ni väl inte missat!?!? Superkul!!

Och SNART är hon hemma igen!  Bara det ett VårTecken!

Nästa TantKalas inbokat:  10-11/4  - längtar redan!

Veckan som kommer......

......har full fart som vanligt.  Kurs på jobbet på onsdag och sen fredag är det programträning för Gustaf Svalling hos familjen Brolin på Brolöten.

Samt mina träningar på torsdagar....... full rulle som vanligt......

Ska försöka få till bra egen träning i veckan så vi kan få till ett bra program för Svalling på fredag.  Inte helt lätt att få i hop pusslet med att jobba och hinna till ridhus.......

För banan hemma är mest för "jogging" med den snö den har.......

Aja - snart är det VÅR!


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation