Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

 

v 09, februari/mars  2013

Hosta, sportlov, programridning och tävling.......

ja en vecka med både det ena och andra!

Dessvärre fick jag en del av Moas förkylning som hos mig utvecklades till en retlig hosta som hållit mig (och Anders) vaken till och från på nätterna :-(

Fick ställa in träffen med TantKalaset som denna gång var avsutten hemma hos Ann på Djurgården.  Men ville inte "hosta" ner allihopa så jag fick stanna hemma och kurera mig.

Trevligt hade dom och vi längtar nu efter vår träff  i april!

Har även fått se vårt fina "VÅR-Paket" från Hööks som innehåller superfina produkter!  Ni ska få se när jag fått dem!

Sportlov.....

har ju Moa haft i veckan och jag hade lovat sen länge att vi skulle ta en "Mamma-Dotter" tur till Hufudstaden och bo över på hotell.

Sagt och gjort (och kurerat mig så gott det gick) åkte vi på onsdagen till Stockholm och tog in på Clarion Sigh hotel.  Där väntade SPA och bad i deras 36 gradiga utomhus pool!  Solen sken och det var riktigt vårigt!   Superhärligt!

Efter det en "makeup" kurs för Svetlana..... där Moa fick lära sig om hur man sköter sin hy och även bra makup tips. 

Dagen fortsatte sen med shopping på stan och middag på East där vi fick sällskap av Stina  och Anna. (min syster och systerdotter).

En härligt dag och trevlig kväll och vi somnade nöjda i supersköna hotellsängar!   Ett bra avbrott i vardagen och vi var fullt nöjda att återvända hem till gården.

Bonsays vecka.......

Har varit med focus på att kunna starta på Södertälje. 

Tveksamt minst sagt i början av veckan men på fredagen hade jag sen länge inbokad programträning för Lotta Finstorp som min kompis Anette Holm arrangerat.  Så jag åkte dit och det kändes bra att rida och jag orkade och Bonsay gick riktigt bra!  Myckte bättre känsla än för Svalling en vecka tidigare vilket också visade sig i procenten: 67 % och St;George var programmet även denna gång.

Så jag kände mig laddad för tävling..............ST:George i Södertälje MEN även denna gång blev det en start med en sprattlig och inte helt lätt manövrerad Bonsay!

Han triggade i gång redan på framridningen då han blev skrämd av läktaren och sen var det svårt men kommunikationen.  Väl inne på banan blev också spänt MEN hur som helst mycket bättre än på Strömsholm men LÅNGT i från hur vi kan prestera!   Dryga 60 % men det är jag långt i från nöjd med.

Han har verkligen nerverna på utsidan och det som känns förvånande är att det är SÅ mycket svårare i år än förra året!   Men han är inne i någon "tonårsmuppperiod" och är mycket starkare fysiskt (skrittmaskin.....) och har nog "ork" att spänna sig mera.  För det skiljer från förra året, han blir inte minsta trött utan kan bara "gå och gå"......

Så det blir ett evigt analyserande vad vi ska göra åt saken och alla råd jag får är:  miljöträna och tävla mera!!!

Så nu får jag leta efter flera tävlingar och även rida MsvB bara för att få starter i kroppen!  Tyvärr är det inte helt lätt att hitta klasser som inte redan är fulla i MsvB (det blir fullt på några sekunder i dessa distrikt).

Nästa start som är klar är i Mjölby om 2 veckor så nu laddar jag om och försöker träna på och även mentalt själv ännu mera focusera på att komma in i vår "bubbla" och inte bli störd av saker runt om!

Vem har sagt att det ska vara lätt att tävla ett djur....... och jag var långt i från ensam då både i St:George klassen och Intermediere 2 klassen var det bitvis spända ritter.

En slags miljöträning.....

som vi redan haft  i form av "miljöträningen" var när  vi fick på Borgs i veckan fick sällskap av då Johan Deng som kör kom in i ridhuset med sitt 2-spann samtidigt som vi var där och försökte träna för Pia F!

Stackars Bonsay höll på "dö"!  Hjärtat bultatde hårt och han var uppriktigt rädd vilket var full förklarligt!  Men faktiskt så lugnade han sig och vi kunde trava runt bakom vagnen och han blev till slut tämligen lugn!

Som tur var var inte Johan där speciellt länge så vi kunde fortsätta vår träning som var bra och givande. Bonsay fick jobba rejält och var svettig både av ansträning men även nerv......

Nästa vecka.....

väntar träning i Storvik  till helgen och innan dess träningar på Jonsberg, årsmöte i Gark  och just det en hel del arbete på BankID!


Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation