Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

P1000360.JPG

Yes!

P1000351.JPG

Mot Lövsta :-)

P1000349.JPG

Bonsay tittar ut....

P1000354.JPG

Chaufför med denna gång :-)

P1000353.JPG

Å Moa o Fifi.....

P1000342.JPG

......som trivs toppen hemma i solen!

P1000355.JPG

Inte så tät trafik som på en vardag.....

CIMG1653-3.JPG

20-åringen....!

 

v 13, mars  2013

Ytterligare en vecka närmare våren.....?

Får man väl hoppas?!  Tack och lov så skiner solen så skönt varje dag och det kompenserar de kalla nätterna (och även dagarna).

Det bäst i veckan är att ridbanan har kommit fram nästan i sin helhet och går nu att rida på! Underlaget är toppen vilket är något jag längtat efter! Skönt!

Nedersta delan är fortfrande full med is men Anders jobbar på med den i form av att sladda runt med 4-hjulingen och river upp isen...... är nog minst lika mycket nytta som nöje......  ;-)

Smolk i vårbägaren.....


.......är dessvärre att Big är sämre igen. Denna gång tycker jag det är bak som besvärar honom och nu har vi tid hos Andreas 2/4  för att se om vi kan hjälpa honom.

Så trist då jag verkligen tyckt att han varit på G igen och längtat efter att kunna rida lite mera när banan blivit isfri.......

Känns ledsamt att se honom ha ont och jag vet att det där jobbiga beslutet troligtvis närmare sig fortare än jag önskat......  :-(

För Big trivs inte med att gå och göra "ingenting" och har han dessutom ont så ska han inte behöva lida av det...... Usch..... jobbigt  att tänka tanken ut och jobbigt att skriva om - MEN man har ju ett ansvar som djurägare.....

Var ju inte så här jag tänkt mig hans ålderdom - men hans vårdslösa  träsktur  2010 gjorde ju att han kom ur träning och även om han fick all vård som var tänkbar så tappade han mycket på det halv år han inte gjorde något och sen höll bara behandlingarna drygt ett halvår för att återigen ge diverse hältor.   Påfrestningarna i träsket blev för mycket som aldrig kunde repareras (uttänjda ligament m m ).

Så det kommer alltid att kännas surt och jag kommer alltid gräma mig över att jag lämnade över ansvaret till oansvarig person - herregud vad tänkte hon med?!? 

Rida rätt ut i skogen och försöka ta sig över ett kalhygge....... Vi skulle ju tävla Intermediere 2 på fredagen?!?

Men jag kan ju älta detta hur många gånger som helst och det hjälper ju inte ett dugg -  vända andra kinden till heter det väl!?!?

Så släpp det  och se till att förska hjälpa Big så att han åtminstone får vara kvar över sommaren  -  fortsättning följer med besked fr veterinär - håll en tumme att vi kan göra nått vettigt!

20 år.....

fyllde vår gentleman i veckan  vilket firadse med x-tra många morötter och mys!   17 år sen våra vägar korsades och så mycket vi gjort tillsammans!  Älskade Vän!

Silver.....

vår 22-årige gentleman är dock pigg som få och rids några gånger i veckan vilket han trivs utmärkt med.  Till och med skrittmaskinen har Silver accepterat och skrittar på så fint.  Inga krämpor här inte! Vilket är jättekönt!

Bonsay då?

Jo han har faktiskt känts mera kommunicerbar!  Inte lika vimsig och det har blivit bra pass.

Tisdagen träning för Pia F och det var ett av det bättre på länge och sen till Tinne på söndagen och det blev också ett bra pass!

Vi jobbar mycket med min sits - har en förmåga att svanka för mycket och då inte kommer ner i sadeln.......

Har alltid haft detta problem men nu känns det som lite x-tra kännbart och som behöver korrigeras för att jag ska komma till bättre ridning.

Bålstabiliteten behöver stärkas............(familjen kör Pilates hemma - 3 gånger i veckan är målet......phu!)

Anders var med till Lövsta och kunde filma vilket var jättebra.

Så jag dels kunde få se mig själv och min "ank" rumpa samt även hur bytena blivit rakare (!) piruttterna bättre (!!) och även hur lätt vi tar oss igenom en sax(!!!). 

Otroligt nyttigt att bli filmad!  Titta på sig själv med sitt eget tränaröga......

Tävlingarna då.....

ja de finns där framför oss och om vi nu kan vara kvar i detta "flyt" vi är inne i nu så känns det som det skulle vara lite lättare.....

Planen är:

Brolöten 13-14/4

Surahammar 1/5

Hammarör 3-4/5

Gömmagården 9/5.......

......... får vi se om det blir så........

Träningar.......

för mig har det varit i veckan som vanligt.  Dels Jonsberg men även Therese på Nådhammar som tog några pass på raken vilket alltid är bra och blir effektivt  :-)

Påsken......

med sol och ledighet har varit välbehövligt!   Varvat med lite städning i stallet (göra i ordning till Karin kommer 1/5)  samt lite icke hästiga saker som middag på Bomans i Trosa samt påhälsning i Tyresö hos syrran med familj.

Och en hel del "bara vara" i solen  :-)

Glad Påsk På Er!Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation