Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsy-Hoegdalen.jpg

Snygga var vi i varje fall ;-)

Bonsay-TantKalas-april-2012-2.JPG

Förra året.......känns som han "biffat" på sig

om man jämnför bilderna.....

Rozzini.jpg

Sofie hade med sig Rozzini - 20 år!

Som tagit sig trots hovbensfraktur

i höstas..... Vilken häst!

TantKalas.jpg

Schyst SponsorPaket från Hööks!! (står

Maggan på min så klart... ;-) )

Hoegdalen.jpg

Högdalens Gård...... snö kvar......

Ridbanan.jpg

Vår ridbana!  Superfin ;-)

 

v 15 april  2013

Tack för alla vänliga ord......

om Big och mina tankar och "planer" kring det.  Värmer att känna att ni tycker jag tänker rätt.   Det gör det lättare för mig att "våndas" över vad som komma skall......

Som alla andra längtar vi nu efter vår och GRÄS speciellt för Bigs skull!

Eja har kommit ändå och gosat och kliat!  Känns väldigt gulligt av henne att åka 1 tim enkel resa för att borsta!  Det om nått visar vilken sann djurvän och schyst tjej hon är (nöjd jag kollar dig tjej va?!) som trots bristen av ridning inte "överger" Big!

En annan schyst tjej är Lollo Person på Leja Massage som kom och masserade Big helt gratis för att han är värd det samt att jag är en trogen kund!  Det kallar jag kundvård!

TantKalas.....

har vi ju haft i veckan och det blev som vanligt en uppskattad träff med härlig samvoro och en massa inspiration! 

Vi är en otroligt lyckad sammansättning av olika personligheter som kompletterar varandra och ger oss alla "space" samt att vi kan prata om "allt"!  För min egen del med de problem jag är inne i just nu rä det Guld värt att ha dessa vänner att bolla och "älta" med!  1000-tack Tanter!

Så härligt att detta koncept är så lyckat vilket var precis min tanke när jag startade TantKalaset!

Till det en superengagerad och kunnig tränare i form av Tinne gör det hela komplett! 

Och inte att förglömma - ett superfint sponsorpaket av Hööks! Denna gång ett fint schabrak med TantKalas loggan samt 2 st pikétröjor och en jacka till oss 2-benta!  1000-tack Hööks!

Cirkus-Bonsay.....

För min och Bonsays del så blev det nyttiga, men jobbiga, träningspass!   Redan dag 1 kände jag att han blev spänd som på tävling och säger så klart min känsla till Tinne.  Mycket riktigt så kommer hans "titt-snurrande" en bit in i passet (för att "nått" hände....)och vi lägger focus på att "ta igenom" detta.

Inget hårt på nått sätt (vare sig Tinne el jag är av den kalibern att vi tar till hårda tag) utan bara vara väldigt tydliga med att "kom nu så går vi".  Rida öppna förbi det läskiga, ta inneskänkeln och var i "ramen" samt att  för min del hela tiden förekomma, förekomma och förekomma!  Phu!

Dag 2 började han med att vara lugn och sansad så jag tänkte nu är det "över".  Men så kom det inte en unghäst som skulle springa på lina och lite andra häster och sen var "Circus-Bonsay" i gång!  Och detta pass etter värre än dagen innan.  Han blir väldigt spänd, kastar sig på 3-röda sekunder och gärna lite ovan mark också (vilket Tant-Maggan inte uppskattar).   

Men bra support från Tinne i hörnet och även de andra "Tanterna"  så tog vi igenom problemet bit för bit och även om Tinne och supportligan kom men kommentarer som "nu är han superfin" och "mycket bättre i formen" osv osv så kom piloten inte till någon ridning där hon hade kontakt med hästen........

Så jag var helt "slut" mentalt och i stort gråtfärdig när jag satt av!  Kändes helst att jag hade suttit av tidigare och erbjudit någon annan att försöka.......men det hade nog inte varit någon villig till det...... ;-)

Skämt å sido - det kändes inget bra!  Bryt i hop och kom igen.....

Jaha, varför blir det så här nu du?!?   Ja det som hade ett rakt svar på det........ 

Att han är tittig har jag ju haft med mig från början och visste även vid köp.    Det har kommit och gått och kommer även att så vara denna gång. Skillnaden nu är att har är starkare fysiskt och är mycket mera på tårna.   När han inte spänner sig så är han jättefin med mycket mera power, spänst och bärighet!   Det "slingriga" är i stort sett borta  och han är talangfull och är i stort nästan starklart för Intermed 1........men vad hjälper det när denna spänning finns och inte är reglerbar ....... än!

För skam den som ger sig!  Hur träligt det än känns så måste jag reda ut det.  Bra hjälp har jag och det är upp till mig att ta honom ur detta och lita på mig och lära sig behålla focus!

För er elever är det bra för jag kommer att ha massor med erfarenhet med mig "ut" på andra sidan  ;-)

Så nu jobbar vi vidare, jag reviderar mina anmälningar och kommer att gå ner och rida MsvB4/MsvB5 där det är möjligt för det är ju betydligt lättare program och på så sätt blir det mindre press på oss båda.

Fortsättning följer.....

Inställd tävling.....

blev det så klart då jag kände att det inte var uppvisningsbart i MsvA.

Men jag höll uppe hoppet in i det sista!  Åkte till Brolöten på fredagskvällen och red honom där.  Dock så låg "virrigheten" från torsdagens pass kvar mellan öronen på honom så det blev inte helt lätt att rida.   Mycket bättre än på TantKalaset så nått har vi kommit "åt" men som sagt inte värt att visa. 

Jag vill inte ha flera ritter med en massa missade poäng pga spändhet........

Så jag strök mig båda dagarna och när beslutet var taget så kändes det rätt!

Jag fick "tid över" i helgen och har hunnit göra undan pappersarbete och även börjat mocka vinternhagarna - så inget ont som inte har nått gott med sig......

"Bevakade" tävlingar.....

hemifrån har jag gjort.  Dels Högbo där flera kompisar och elever red och med Equipe så får man snabbt se resultaten och även klicka in på protokollen för att se varje delsiffra.  Härligt vad tekniken har gått framåt!

Brolöten var jag och såg "live" en stund på lördagen och fick se många bra ritter.  Bla Pia F som gjorde en jämn och fin uppvisning på sin Fabbe som resulterade i en 2:a plats!  Grattis!

Mina träningar.....

i veckan har varit dels Nådhammar men också Jonsberg och direkt därifrån till Kvägeröd.  Nu är utebanorna framme och alla kan börja träna på "riktigt".    De oisolerade ridhusen har haft problem med damm och vattnat har ju inte gått då det varit för kallt.  Men det känns som det är över nu :-)

Till helgen....

är det dax för Gästrikland och StORK.  10 st på lördagen och 8 på söndagen gör en helg med "fullt upp"!

Sen hem till Mamma och kvalitetstid!   Stora förändringar är på gång då Mamma ska flytta "fram" till centralorten Torsåker till en fin lägenhet hon kommer hyra.   "Sågstugan" är såld och 30/9  så låser vi dörren till en "epok".   Var sak har sin tid och det är nu dax att avsluta nästan 60 års boende!   Känns rätt men så klart lite sorgligt att avyttra sitt barnsdomhem.....

Så som ni förstår har vi att göra i sommar/höst med att tömma/flytta......

Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation