Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

April-2013-001.JPG

Skönt att kunna gå i stora hagarna!

April-2013-003.JPG

Uteboxar på G!

 

v 18, april  2013

Tävling enl plan.....

blev det och planen var ju att få Bonsay avspänd utan allt för mycket flykt instinkt!  Vilket jag tycker lyckades, var verkligen superfin på framridningen och helt koncentrerad på mig. Det har ju inte hänt hittills i år......

Sen blev framridningen lite för lång med det var också "enl plan" i fall han skulle vara för spänd och då ville jag inte stressa.   Nu när han var koncentrerad på mig så blev det trots skrittpauser lite för långt och då blir det lite soppatorsk.  Inte fysiskt utan mentalt.

Nåväl, MsvB5 och  63,2 % kändes helt ok.   Nu laddar vi om för nästa veckas tävling som får bli en MsvB:4a.  Jag väljer ett lättare program igen allt för att vi ska komma till ro i tävlingsmomentet.

Håll en tumme!

Veckan annars....

för Bonsays del innehöll en tur till Lövsta och ett pass för Tinne.

Blev ett pass med mera tryck än gången innan och mindre spänd.

Vi jobbade med piruettgaloppen och nu sätter han sig jättefint i båda varven!  Vänder inte så mycket utan fortsätter stärka.  Själva vändningen är inte det svåra.....


Bytena är rakare och mer korrekta men borde bli ännu större. Men vi håller det så här nu där han byter rakt och är kvar uppe i fronten.  Större gest kommer.....

Antalen byten i sig är inga problem, han byter ner i vartannat hur lätt som helst och jag kan även göra några i varje.  Leker mest med det och tjatar inte.  Är bara glad för att han har lätt för just det....

Sen ska det till bättre kvaliteé så klart!

Hemma är banan är jättefin nu och det blir bra pass där. Skönt också att kunna skritta ut båder före och efter passet så det blir lite variation.

När man åker till ridhus så blir det ju inte så mycket av den varan.....

Veckan happening....

annars har varit att släppa i hop Doris, Big och Silver!

Silver och Doris har ju gått i hop hela veckan och det har gått jättebra.

Lördagkväll fick sen Doris och Big träffas och jag tror nog att Big blev lite "chockad" över att få träffe en tjej.  En brunstig sådan desstuom.....

Så tänka sig det kom fram nått urgenetiskt i honom och för någon sekund trodde han nog att han var hingst......tills han snabbt ändrade sig och fräste i från till Doris att inte hoppas på nått "sånt".

Söndagmorgon sen släppte vi hop alla 3 och även med Bonsay i hagen bredvid.   5 min "Täby-Galopp" uppstod så klart och jag blundade mest! 

Jäklar vilken rulle Bonsay kan få upp!!!  Shit!

Tack o lov tröttnade pensionärerna rätt snart och lugnet la sig igen.

Alla "hela" och alla skor på plats!  Sen fortlöpte dagen i lugn och ro och Big bestämmer tydligt i hagen över Silver o Doris.

Bonsay är nöjd bredvid :-)

Ensam i hage.....

kan man ju diskutera men jag tycker det är för stor skaderisk att ha Bonsay med andra.

För Doris del så har Karin och jag kommit fram till att hon fixar att gå med två pensionärer.  Ingen av dem sparkar och hon är inte heller så "på" (som Bonsay) så därav denna mix av hästar.  Nu har Big dessutom tydligt med sin auktoritet visat att han bestämmer och kommer att hålla ordning i gruppen.

Tycker att mina hästar får vara mycket "häst" ändå. Men Bonsay i stor "grupp" där går gränsen ;-)

Träning och tävling....

med bra pass för mina elever och lysande tävlingsresultat!  Så kan man väl sammanfatta veckan!   X-tra Grattis till Tuula och Pastell som vann MsvC!

Ny elev hade jag här hemma på lördagen. Bra pass och ambitiös elev som det ska bli mycket roligt att matcha framöver!

Roligt också att mina Tant-Kalas kompisar haft bra ritter på "Ryttis". Grattis Vibeke och Ann! :-)

Karin och Doris Day.....

har som sagt bott in sig och Doris verkar trivas.  Lugn och nöjd.

Tävling lördagen och så kul att de kom hem med ett 4:e pris!

Bra jobbat!  Och snygg i Ekdals-schabrak  ;-)

Utestallet.......

monteras så det står härliga till!   Jäklar vad det går undan - han är snabb min man ;-)

Blir jättebra och ser framemot första övernattande eleven!

Medans Anders håller på med detta så "roar" jag mig med att mocka och städa ur vinterhagarna! Skönt att få det gjort och få bort allt gammalt hö och alla "högar".  Så  nu kan hagarna få vila ett tag.

Kolmården....

gjorde vi en avstickare till på lördagen. De har en ny delfinshow som lockade och den var verklligen sevärd!  Skönt med ett besök före högsäsongen för ingen i familjen gillar "mycket folk"......

Tråkig nyhet.....

fick jag på lördagen av min kompis Lotta Bogårdh vars gamla häst Cello (25år) fick åka till de Evigt Gröna efter ett troligt tarmvred.

Jobbigt att det ska sluta på dramatiskt och jag känner verkligen med henne.  Men nu slipper Cello ha ont och de har haft en fantastisk tid tillsammans (23år....).

Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation