Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maj-2013-001.JPG

Kul pris!  En del vinner bil i Globen - jag

fick en weend!  Men alltid nått!

Maj-2013-003.JPG

Mmmmm -  VÅR!

Maj-2013-006.JPG

Tak "helvetet" ska PÅ!

Maj-2013-005.JPG

Det tar sig.....

Maj-2013-013.JPG

Klart!!

Maj-2013-015.JPG

Lite "markarbete" kvar....

Maj-2013-009.JPG

En till som uppskattar våren.....och en upphittad

boll!

Maj-2013-011.JPG

Härliga vårkvällar!!  Löööv it!

 

v 19, maj  2013

Tävlingar i parti och minut.....

har det varit i veckan!  Dels min egen start på Gömmaregården men men också Gnesta Ridklubbs reg/nationella på Visbohammar. 

Samt så klart Final i Word Dressage Master som bästa Tinne och Anton vann!!  Superkul!!!  :-)

Men hur gick då.....

min egen start?  Jo, det var en mycket mera avspänd och "med mig" Bonsay som entrade banan.  Lite spänd men pratbar!  Så skönt!!

Inte en enda gång på framridningen blev det obehagligt och "skolor ovan mark" och väl inne på banan så spände han av mer och mer ju längre programmet flöt.

MsvB:4 denna gång och det var riktigt skönt att rida ett lättare program!

Inte helt prickfritt dock , blev ett omslag i förvända då han tittade och jag inte hann parera det samt några korta spända byten och en inledning med en öppna som blev helt "stelopererad" i innersidan då han spände sig mot staketet. 

Drygt 66 % och det var tätt på given med poängen så den 5.e placering jag hade kunde lika väl varit en 2:a plac  då det  bara skiljde 4 poäng.  Men det var inte det viktiga utan mitt mål var ju att få en avspänd häst att vara med mig!

Sen var det självklart kul att få med sig pris hem och denna gång var det dessutom väldigt roliga priser! Vad sägs om en weekend med lånebil från Volkswagen? Samt 2 fribiljetter till Skansen?

Väldigt roligt och förvånande med sånt pris på denna nivå! 

Tankar framåt....

efter detta är nu att fortsätta träna vidare så klart och sen blir nästa start om 2 veckor på Vikbolandet.  Då rider jag MsvA:1 på lördagen och "går sen ner" och rider MsvB:4 dagen efter.  I fall han spänner sig i MsvA så blir det ett lättere program dagen efter......

Fick faktiskt beröm av en domare i helgen (dömde på Visbohammar) som frågade hur det gick för oss  och när jag berättade att hur våren varit så tyckte hon mitt resonemang var mycket klokt och önskade att flera vågade gå ner i klassen när det stökar till sig.  Kul att höra och extra roligt att hon dessuom berömde Bonsay att han är en sån fin häst :-)

Smör, smör men ibland vill och behöver man bara få höra en massa positiva ord!

Andra positiva saker....

var helgens tävlingar på Visbohammar där 2 av mina elever red MsvC:1

Dels Julia och "Fia" som båda debuterade i klassen och gjorde det med den äran!  66 % !  Så superglad för detta då det inte varit lätt med "Fia"  alla gånger!    Det är en jättefin häst men ack så svår och Julia ska ha en stor elog att hon kommit så här långt nu! 

Julia tränar för mig 1 gång i månaden. Däremellan stämmer vi av med filmsnuttar där det är möjligt och Julia är väldigt duktig att hålla i de vertyg hon får av mig och träna själv!  GuldStjärna!

Sen var det Anna och"Charlie".  Charlie är köpt i från Gästrikland där jag har träningar 1 gång i månaden där jag sett honom med förra ägaren emellanåt.   För 1 1/2 år sen (tror jag) köpte Anna honom som läromästare och jag har nu tränat dem i drygt 1 år.

Anna är mycket mindre än förra ägaren och som vanligt när man byter "pilot" så tar det ett tag att komma i rätt harmoni med varandra.

Men nu börjar poletten att trilla ner hos dem båda och från att ha ridit på bottenbetyg emellanåt så slår de nu till med dryga 62 % och ändå med en massa missar.   Så kul att se att "allt går " med enveten träning och MÅL!  Heja Anna!

Så jag kände mig som en mycket stolt tränare när jag såg poängen på Equipe!  Var ju tyvärr inte på plast då vi var hemma i Torsåker på familjemiddag på lördagen.  Vilket i sig var jättetrevligt och mycket nostalgi och glada skratt!

Skrivare på söndagen....

var jag i varje fall på Gnesta helgen då vi bara var i Torsåker över dan på lördagen.

Skrev i Intermed 1 och GP-klassen vilket var intressant och nyttigt att se.   Man lär sig massor att sitta på "andra sidan" staketet.

Uteboxarna klara!

Jag har sagt det förr med det tål att upprepas: 

jag har Världens Bästa Man!    Och en flitig sådan också!

Han har jobbat och stått i och nu är uteboxarna klara!!  Blev superbra!

Så nu har är det bara att anmäla sig för att komma och träna med övernattning!

Några bokningar har jag redan och det ska bli kul att få inviga boxarna!

Visst blev det fint!?

Grönt i hagarna.....

är det och nu går alla i den stora hagarna.  Doris, Big och Silver är så snälla i hop och har det jättebra.  Och Bonsay är nöjd bredvid :-)

Tänk med värmen och allt det gröna känner man bara hur all enerig kommer tillbaka!  Så nu ska man njuta av denna tid man har framför sig och faktiskt i bland stanna upp och verkligen känna efter hur bra vi har det :-)

Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation