Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsay-maj-2013-Vikbolandet.jpg

Fina killen på prisutdelning :-)

taelta.jpg

Tältplats......

eld-2.jpg

Frusna föräldrar vid elden.....

 

v 21, maj  2013

Tältat och tävlat......

 

är vad som har hänt i veckan! 

Eller tälta är ju en sanning med viss modifikation......... jag sov i hästbussen men Moa och henns klass tältade glatt i mer eller mindre ösregn! 

Jag och några till föräldrar stod för "markservicen"  där Anders fick den stora äran att brassa köttfärs till kvällens tacos som klassen kommit fram till att var bra "campingmat"......hmmm.....men det gick det med!

Att jag bangade att bo i tält beror dels på att mitt ben inte ska "ligga hårt" och sen kanske inte ryggen heller (ska till kiropraktor i morgon då jag en längre tid har "nått som ligger fel" i ländryggen)  men ska heller inte sticka under stolen med att det var rätt skönt att ligga torrt......

Att somna till smatter på busstaket  var inte heller helt fel :-)

Kul var det i varje fall att vara med och träffa alla Moas klasskompisar.

Till hösten är det dax för ny skola och nya klasser då man splittrar detta gäng till 4 nya klasser med nya kompisar. Delade känslor kring detta så klart men i det stora hela är Moa nöjd.

Åsså tävlat.....

har vi gjort både lördag och söndag.  Lördagen red vi MsvA:1 som det var ett tag sen vi red sist.  Har ju som bekant valt att "backa bandet".

Jag var tämligen nöjd efter ritten.  Han var inte allt för spänd och jag tyckte nog det var vår bästa runda hittills i år.

Men vi fick inte så bra "betalt"  ganske slätstruket i "6-träsket" med  drygt 61% i snitt.

Då det var få starter (trist på så bra arrangemang - var är alla?) så hade man bara en domare och i dessa klasser blir det alltid lite trist då  man är "van" vid att det är 3 st och förhoppningsvis jämna sådana.   Nu vet jag inte om det var helt "rätt" eller inte men det kändes som en typ 63 % runda......

Inget att hänga upp sig på och som ni alla vet som gett er in i bedömningssport så är det bara att gilla läget och glömma och gå vidare! 

Vilket vi gjorde och söndagens lättare klass som var MsvB:4 gick jättebra!  Dryga 67% vilket jag blev jätteglad över.  Denna gång en svårklass domare också så det kändes bra.

Innan jag fick resultatet så stämmer Anders och jag alltid av och denna gång var verkligen en "jag hade jättebra känsla och oavsettt poängen så är jag nöjd!". Kändes som jag hittat tillbaka till min "gamla Bonsay".

Så det blev ju extar skönt att poängen och min känsla var den samma!

Hade några missar, dels ett omslag efter ökade galoppen då han hann titta till lite och tog å la in ett byte då och sen övergången till trav vid C som piloten "glömde bort" och red förbi och kom bra nära hörnet innan det blev trav och sen en diagonal ökning........ vilket alltihop drog ner poängen.   Hur som det räckte till en 2:a plats i det lilla startfältet.  Alltid kul att få med lite priser hem - även om för mig var känslan som var största "vinsten"!

Så det känns verkligen som att vi är på väg ur vår svacka!  Att tävla utomhus gör nog sitt till.  Allt blir lite "längre i från".

Men också att det är "rätt" årstid för Bonsay.    Samt att jag självklart också lärt mig mera hur jag ska hantera honom när det "spokar till sig"......

Träningen innan dessa starter.....

för Bonsays del har dels varit en tur till Lövsta och Tinne träning och detta pass red vi på deras fina utebanan.  Bra miljöträning för Bonsay!

Blev ett väldigt bra pass där framförallt traven kom igång superfint!  Å så lätt det är då......när väl bakbenen är på plats och han kommer i uppförsbacke och allt inte "gungar och slingrar"!

Fredagen fick vi ett bra genrep för Pia F.  Här la vi focus på piruettgaloppen och tycker nog vi fick till det riktigt bra.

Är så NÖJD med denna kombo av tränare!  Känns som det bästa ur två  världar!  De instruerar på två helt olika sätt.  Tinne lotsar mig med kommentarer kring det jag visar men vill att jag ska tänka själv kring vad jag ska göra.  När jag kör fast så lotsar hon mig vidare.  Bollplank och mycket kritiska ögon och en oändlig "verktygslåda" att ta fram hjälp ur!

Pia "styr" mig mera vilket är super bra sätt också och där jag får nya ideér hur jag ska komma vidare.

Sen är hennes domaröga väldigt bra att ha!  Hon släpper inte igenom något kan jag meddela!  ;-)

Sen har jag nu numera Karin som tömkör Bonsay en gång i veckan! Och redan gång 2 var han mera med på noterna och tog sig runt fyrkanten utan att vingla allt för mycket.

Karins kommentar är att han inte verkar helt lätt att sitt på i traven -  haha hon ska nog få prova uppsuttet snart ;-)

Fortsatta tävlingsplanen.....

är nu att fortsätta varva MsvA/George med MsvB4 el 5.

Känns just nu som ett bra tänk då vi varvar svårighetsgraderna vilket vi båda kan behöva. 

Näst på tur står Finnspång helgen före midsommar.   Sen ser vi framemot meeting i Dyltabruk i juli dit flera elever och TantKalaser kommer. Det ska bli kul!

Lite jag tänkt på.........

Känns bra att i MsvB klasserna rider vi på samma procent som vi gjorde 2011. Man blir också påmind om hur svårt det är att ta steget upp i svårare klass!

Något som man inte vet förrens man varit där.....

Jag kände samma sak när jag gick från Intermediere 1 upp till Svår B:1 (heter Intermed 1 B i dag) och Intermed 2......med Big.

Steget är enormt och även om jag aldrig gjorde några stora poäng resultat i de svåraste klassern har  jag fått prova på och det gav mig massor med erfarenhet!  Big kommer alltid att vara min hjälte som trots kanske inte de bästa fysiska förutsättningarna lärde sig allt och hade så stor ridbarhet!

I bland kan jag tycka "folk" kan vara lite snabba att dömma och kläcka ur sig "nu går det inte bra längre" när någon klättrar uppåt i klasserna. Oftast är dessa personer av den kaliberna som själva haravar runt i lätt klass (säger gärna Msv när de rider MsvC som är gamla LA5 och LA6).......

Jaja - de kan tycka och ha sig bäst de vill - de kan aldrig förstå hur svårt det är.......verkar det som.  

Mina elever....

där har flera tävlat och de rapporterat sina resultat och denna gång vill jag ge en extra guldstjärna till Anna Lydig som verkligen fått snurr på sig själv och sin häst och börjar gå riktigt bra på träning och även förbättrat sig på tävling!  Bravo!

Och skönt att höra hur hon ransakar sig själv hur hon varit under tävlingsmomentet.......

För man är ju två eller hur.....

Ni kanske läst att Gunde Svan utmanade Malin Baryard och hoppade på Norrköpings Horseshow.......och att hans kommentar var att det spelar ju ingen roll hur bra man förbereder sig och är i focus om inte hästen är med en.....

Så sant  - eller hur!?

Kommande vecka.....

 händer en hel del som vanligt :-)

Bl a  kommer vi att ha programträning här hemma på Ekdal. 

Själv ska jag försöka mig på Intermed 1.  I hemmamiljö så borde det ju vara ett ypperligt tillfälle att prova hur mycket vi klarar.......och inte.....

Första övernattande eleven kommer också så sen är uteboxarna invigda!

Åsså lite "BankID" jobb med bla konferensdag där ett av passen kommer att besökas av en svensk äventyrare....... återkommer nästa vecka med vem det var......

Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation