Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

midsommar-2013-002.JPG

Kubbspel - Görel och jag koncentrerar oss....

midsommar-2013-006-2.JPG

Men tyvärr gick det inte att slå dessa......

midsommar-2013-010.JPG

Dax för luftgevär........ Putte laddar.....

midsommar-2013-014.JPG

...till Görel som sköt som värsta proffset!

midsommar-2013-013.JPG

även om poängen så klart skulle ifrågasättas....

midsommar-2013-018.JPG

Men sen blir man så här glad över att få köra

lite 4-hjuling!

 

v 25, juni  2013

Midsommarveckan....

kom och gick........ går det inte lite för fort nu.....

Det sägs att det vänder.......  Huga vill inte ens tänka på vintern!

Vilket vi heller inte ska göra utan leva i nuet här och nu!

Som min Kära Man är väldigt bra på......tyvärr är inte jag det men jag försöker!

Firande i Uppsala och här hemma.....

blev det i år, Midsommarafton hos kompisar i Uppsala där Moa varit hela veckan och som avslutades med att vi kom och firade Midsommar och sen åkte hem på natten.   Vädret var med oss och alla uteaktiviteter gick av stapeln som planerat :-)

Tyvärr har Moa vrickat foten så det var lite lätt haltande hon kom hem till Ekdal igen. Nu hoppas vi att det går över snabbt så att nästa helgs fotbollscup kan bli av för henne!

Midsommardagen kom traditionsenligt Putte och Görel till oss och vi hade det som vanligt supertrevligt!  God mat och dryck och sen en hel del kubbspel,  luftgevär och en slalom med 4-hjulingen!  Många skratt och glada "storstadsbor" som fick premiär köra 4-hjuling :-)  Tänk så kul!

Ridningen i veckan......

inleddes med 2 dagars vila för Bonsay efter tävlingshelgen. Kändes som han behövde det.  Karin tömkörde sen första "jobb" dagen och han var riktigt duktig och har nu mer och mer kommit på det där med att gå på 4-kanten.

Smolket i bägaren i veckan var dock att jag fick ont i mitt jäkla ben igen :-(  Inte alls kul måndag till onsdag och jag fick medicinera med "trög" skalle som följd...... En "knöl" på skenbenet som är mjuk smärtade.

Torsdag trotsade jag smärtan och red i varje fall och kontigt nog så flyttade då "knölen" på sig och ramlade ner till fotknölen och gör nu inte ont längre!  Skönt att slippa smärtan!!  Men varför får jag en "galla" på vristleden?!?!

Telefontid med min läkare är bokad till nästa vecka.  Fortsättning följer......

Nåväl, när väl benet kändes bättre så kunde jag också rida mer seriöst.  Varvat  träning på banan med skritt turen i skogen. Bonsay är nu riktigt sansad och det känns inte längre som att sitta på en bomb när vi ger oss ut i skogen. Skönt!

Pia-träning....

avslutade veckan på söndagskvällen och det blev ett jättebra pass där flera "poletter" börjar falla ner. Framför allt embryopassagen!  Superkul att vi börjar hitta lite takt och "häng" och det känns mer och mer som att Bonsay orkar och fattar vad han ska göra.  Kul!  

Samt att piruetterna nu börjar bli som riktiga piruetter!  Han sätter sig fint, orkar bättre och behåller rytmen!  Oftast...... ska väl tilläggas ´för som vanligt kan det alltid hända grejer.....

Provridit.....

en ev ny häst till en elev hann jag med på söndagskvällen också.

Är så att eleven bor 23 mil härifrån och hästen finns i Strängnäs.....så säljaren kom hit med hästen till mig för att jag skulle se den och även provrida.  En väldigt trevlig 8-årig valack på  164 cm.   Jag upplever den som en bra individ till min elev så nu får hon ta sig till Strängnäs och provrida själv. Så får vi se om tycke uppstår och affär blir av.

Elever i veckan.....

har både varit på Jonsberg/Löflunda och Kvägeröd samt att några har kommit hem till mig.   Kul gäng allesammans och det känns som att alla går framåt på ett eller annat sätt.

Dax för Gästrikland.....

blir det i veckan som kommer.   Jag kommer att ha semester och åker upp redan på onsdagmorgon för att hjälpa Mamma att påbörja flytten till lägenheten.   

Så lite specialare blir det då det bara blir lördag på StoRK och sen några x-tra pass på en ridbanan i närheten av Mamma.

När jag är borta hjälper Karin mig med Bonsay, dels tömköra med även rida några pass :-)

Super att vi kan hjälpas åt så här!

Vi hörs,

Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation