Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bilder från LÖVSTA och Tinneträning:

IMG_7592.JPG

IMG_7596.JPG

IMG_7624.JPG

IMG_7650.JPG

Bilder från tävlingen!

Bonsay-Dyktabruk-7.jpg

Ökad galopp!

Bonsay-Dyktabruk-3.jpg

Hörnapassering innan öppna .....

Bonsay-Dyktabruk-6.jpg

ökad trav...... (lite svettigt mellan skinkorna....)

Bonsay-Dyktabruk.jpg

tack och hej.......

FINT  ;-)

Photo: Min nya häst!

Min nya häst!  Ursöt!!

Photo: Hjälper duktiga Julia Högnelid o "Fia" inför start i morgon ���� Kul å var tillsammans på meeting!

Julia och "Fia" kvällen innan.....

Uppstallningen

Nöjd Bonsay

 

v 27,  juli  2013

Meeting Dyltabruk och Semester!

Bra start på semestern med att inleda med en meetinghelg!

Denna gång i Dyltabruk och det blev en jättebra helg, både ridmässigt men också mycket avkopplande och skönt.  Sol och värme och trevligt sällskap samt ett bra arrangemang!  Toppen!

Tinne-träning....

men jag börjar med att berätta om veckans Tinneträning som var på en tisdag denna vecka.  Med mig fick jag kompisen Anngelica som ville åka och tanka lite inspiration (och kanske träffa mig ;-) ? ).

Vi red på utebanan och Bonsay kändes väldigt fin. Annelica både fotade och filmade små snuttar så jag sen efteråt kunde kolla in det vi gjorde och även minnas hur känslan var i kroppen.


Bl a att jag inte får låta honom gå i väg i bytesserien utan verkligen ta tillbaka honom emella bytena.  Låter ju plätt lätt och jag har hört det hur många gånger som helst förrut men att både räkna och hinna göra detta är inte helt lätt. 

Så jag fick helt enklet strunta i att räkna och rida mera med focus på själva bytena. Att räkna rätt kan vi och det är sällan vi missar just på det i serierna utan det som händer är att de blir för "platta" (markbundna).

Sen blev det lite delar ur programmen och även piaff träning på slutet som nog var det som blev svårast då vi samtidigt var jagade av broms under magen så det irriterade så klart.

Hur som helst, ett bra pass och nu blir det ett uppehåll fram till i augusti då Tinne åker till Falsterbo m m och när hon sen är hemma igen så är vi borta.  Jaja, hinner komma i gång igen i god till innan Eriksberg (mer om det nedan).

Dyltabruk då?

Jo som sagt det blev lyckat ridmässigt och jag fick till bra rundor även om det blev en å annan miss framför allt i MsvB4 som kostade poäng.

I MsvA och St:George kom vi till bättre ridning och även om det var tokigt varmt (typ +26  och stekande sol)  så kom vi runt.  Mycket som kan bli mycket bättre, vi sjunker fortfarande i formen och det kostar. 

Men alla starter har det känts som han vill vara på banan och nu

måste jag komma till ännu bättre ridning inne på banan. För handen på hjärtat det är klart att jag tappar lite av min ridning när jag kommer in på banan........ och det tror jag vi alla göra (förutom yttersta proffesen).    Man skulle verkligen behöva tävla mycket mera men det är inte praktiskt genomförbart med en häst och heller inte tidsmässigt eller ekonomiskt (även om man skulle vinna så går inte en meeting i hop sig).  På önskelistan:  sponsor, en häst till, flera timmar på dygnet......  ;-)

Poöngen då?  Ja, det var i MsvA lite ojämnt där den högsta domaren gav mig kritik längst ner som jag kan leva på länge!  Se bild här intill!

I St:George var 2 domare överens medans en låg lägre.

Varför blir det så då?  Jo framför allt är det halvpoängen som slår, där den låga domaren inte använt det samt även varit längre "längst ner" så där blir skillnaden.  I stort samma kommentarer så det  handlar om att att "fria el fälla".

Ett bra snitt båda dagarna på  63,45 för MsvA och 63,9 för St:George.

Alla resultat hittar ni här:

http://online.equipe.com/sv/competitions/7187

Tätt på given till placering i alla klasser  och  jag har hållt mig "precis utanför" i varje klass.  Riktigt nära i MsvA där vi kom första utanför.

Snubblande nära som det heter men för mig är det som en "vinst" att han inte spookar å springar åt andra hållet inne på banan.  Så klart man vill har rosett men man får sätta det i sitt sammanhang och med detta startfält med idel fina hästar så är jag glad att vi "hänger på"!

Nu laddar vi om för Eriksberg i mitten av augusti. För så bra han klarat miljön här så tror jag att vi fixar Eriksberg.  Superfina tävlingar med bra arrangemang och många bra och fina ekipage att inspireras av!  Det ser jag framemot! 

Trevligt sällskap.....

är det också så här på meetings.  Blir en hel del "dötid" och då hinner man prata och umgås.  Träffade bla Åsa och Lasse från Tuthammarens Ridcenter som vi hade jättetrevligt med på kvällarna.  Yatzy spel en kvällen och BondeSpelet den andra :-)

De bor i husbil då vi hade gott om plats!

Åsa ville även ha lite support på framridningen så det slumpade sig så att våra starttider låg långt i från varandra så jag kunde i lugn och ro coach henne.  Roligt för mig och nyttigt för henne.  Åsa gjorde fina rundor men "abonnernade" på stolpe ut placeringen kändes det som.

Nu hoppas vi komme i väg på någon mera meeting i hop så vi får se om vi kan få Vansbro i höst att stämma :-) 

Någon mera som hänger på?

Julia och Himmelsfee....

var också på plats och gjorde sin första utomhus start samt även att bo och vara på en större meeting med tältuppstallning.

Man vet ju aldrig hur de äter och sover och accepterar detta boende. Men "Fia" köpte det fint.    Julia startade 2 st MsvC och var fina rundor men tyvärr lite "oj och hoppsan" här och där som kostade poäng.

"Fia" blev lite spänd emellåt och då är hon inte helt lätt att få eftergiven. Det vi jobbat hårt med, men det kommer och däremellan är hon superfin!   Bra jobbat Julia!   Och så nyttig erfarenhet!

1000-tack!

till Sandra  och Karin som tar hand om stallet så vi kan komma i väg!

Elever....

som jag varit i kontakt med tidigare träffade jag, bla Linda och Zid. Linda knäppte några fina bilder på oss!  Tack!

Sen träffade vi även Carina och Taro.  Taro skulle jag visa på 4-års 2007 till Carina och hann rida någon gång, sen sa mitt ben upp sig så det blev inget.  Nåväl, nu har han hunnit bli 9 år och går MsvB.

Och det roliga är nu att Carina och Taro kommer ner och tränar om någon vecka. De bor i Odensala (Märsta) och insåg att så långt till Gnesta är det ju inte ;-)

Ska bli jättekul att hjälpa dem!

Elever här hemma....

hann jag hjälpa Löflunda/Jonsberg innan det blir ett kort sommar uppehåll.   Carin och "Mulle" kom och gjorde "examen" som vi skämtar om sen förra året - även i år fick de MVG. :-)

Linda och Hobbe kämpar på fint och kommer nu att ta sig över till mig för att träna (både på miljö och åka transport).

Kvägeröd och Anna och Annika fick sig också en "duvning"  :-)

samt Anna och Gurra som valda att komma över till mig.

Semester.....

har vi nu från våra "huvudjobb" - eller som Anders sa "tur man får vara ledig så man kan göra något här hemma".  Haha - Duracall kaniner är vi båda..... ;-)

Men vi ska faktisk ha lite semster "på annan ort" :-)

Glada Soliga Semester hälsningar och Vi hörs,

Maggan

ps:  som ni ser på bildern så tävlar jag numera i hjälm och frack.

Hatten har jag lagt på hyllan, dels för att han varit så "vild" men också för att trenden mer och mera gör gällande för hjälm vilket jag tycker är i helt rätt riktning. OK på GP nivå men de som nu rider på hatt i dessa klasser är få och känns nästan "fel".....  Vad tycker ni?

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation