Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Koncentrerade tränare.....

Suddig "aktion" (?) bild.....

Photo: Oj då - självaste Silvia inviger galan...... ��

Självaste Silvia invigde Galan.......

 

v 42, Oktober 2013

B-tränarkurs......

.....har det varit i veckan!  Återigen den återkommande "Lussan-kursen" som samlar oss B-tränare i landet för att inspireras och utebyta erfarenheter.

Temat var "undervisningsmetodik med individuella lång- och kortsiktiga träningsupplägg"  vilket alltid är kul att tänka till lite om.

I sin examen för B-tränare ska man bl a skriva en uppsats och mitt ämne jag fick tilldelat var "Coaching på tävlingsplast"   vilket vi också berörde dessa dagar.

Mycket av det mentala finns med så klart och i fall ni inte redan uppmärksammat det så kommer årets clinic på Globen att hållas av  Tinne och Lussan och då i sällskap av Kjell Enhager.

Mer om det kan ni läsa här:

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=68493

Vi fick se många ekipage coh följa hur Lussan tränar dessa.  De flesta hennes "vanliga" elever hon ser ofta men även några stycken som var nya för henne.  Nytt för i år var att man fick ha med sig egna elev er så kanske någon av mina ska följa med nästa år - någon som anmäler sig frivilligt?

Det blev intressant att se hur Lussan kunde coacha ordinarie tränare men också gå in och "ta över" för att instruera sin metodik.

Jag känner mig hemma i hennes metodik efter alla  år av träning för Tinne.  Så inget nytt under solen men väl så bra att få lite skärpa att "tänka till". Jag försöker vara aktiv och tänka hur jag skulle ha sagt och förhoppningsvis stämmer det med vad Lussan sen säger.....

Ett bra tränaröga måste hela tiden hållas uppdaterat ;-)

Alltihop var mycket inspirerande och givande.  Att den få umgås med sina kollegor och drifta olika synvinklar är ytterligare ett plus.

Sen till det att få dela rum och surra´med TantKalas kollegan Anne-Karin gör inte saken sämre.  Samt ha bilsällskap av Pia Fält.  Mun går i ett på oss.......

Så hem kom jag full av energi och inspiration! Perfekt :-)

En notis om kursen hittar ni här...

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=68409

Hemma då?

Jo, Bonsay skrittar på och det känns jättebra. Så nästa vecka är det dax för återkoll och jag blir förvånad om vi inte får sätta igång fullt ut sen.

Massage av Lollo Persson fick han på torsdagen och det är alltid lika uppskattat.

Dax att klippa.......men det får vänta till nästa helg.....

Moa var duktig och klippte Silver! Bra gjort!

Träningar i Storvik och Uppsala.....coh hemma.....

..... stod på agendan denna helg.  Ett återkommande troget  gäng i Storvik är.  Kändes lite som "höststart" denna gång och jag hade i förväg mailat ut  

frågor om hur man upplever sin nivå och vad man har för framtidstankar.  Alltid bra för mig att se det i text men också bra för den som tränar att tänka till lite!   Roliga och utmande mål är nu uppsatta!

I Storvik är vi just nu inne i lite "generationsväxling" vilket alltid händer på ställen man är.  Hästar säljs, blir halta, ryttare flyttar,  och nya tränare dyker upp osv osv. 

Detta innebär att de inte är så stort gäng just nu vilket frigör tid för mig att hinna med andra elever. Så förfrågan från eleverna i Uppsala kunde nu uppfyllas och jag hann förbi där på vägen hem.    Inget ont som inte har något gott med sig.....

Jag kommer att fortsätta komma till Storvik så länge Mamma finns i Torsåker och så länge det finns en träningsvillig skara.  Nytt för hösten är att Anneli Åberg tar över träningsbokningen.  Henne når ni på anneli.aberg@telia.com

Hemma i Gnesta så "nöter vi på" med våra träningar men denna vecka hade jag lite skralt med tid.........men nästa vecka så är jag på G igen!

Revy och koll på tävlingar....

Samtidigt med Torsåkersbesöket hann vi denna gång med att gå på den lokala revyn "En galen Gala" - jättekul och fasiken va duktiga amatörer det finns. Och vilka eldsjälar!  Härligt!

Webben har bevakats med koll på tävlingar i Odensa och Helsingfors.

Tinne gjorde ju fina resultat med Anton och övriga Lövsta hästar sprang fint i Helsingfors.

Kul med Minnas fina resulatat också!  Heja BlåGult!


Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation