Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Bonsay å jag......

.....så spännande.......

Höökspåsar.....  :-)

Mingel och fika!

Bästa Tinne!!

Photo

Duktig Tim!

Photo

Nöjd Tim!  Kan man få godis......

 

v 47, november 2013

Veckans happening.......

......var så klart vårt TantKalas på Lövsta!  Jättekul att träffa alla och även om det blir "kort och intensivt" så hinner man känna hur väl man behöver detta!

Bonsay och jag fick ett miljöträningspass  som hette duga då det i hans värld var ovanligt rörigt på den annars tomma Lövsta läktaren samt mycket prasslade påsar och allmänt surr och sorl.....

Men jag tycker inte det gjorde så mycket, även om upplägget inte blev som tänkt i min förberelse i huvudet,  därför när han nu blev så  som han kan bli på tävling så var det ju ypperligt att få träna på det och även att Tinne får se hur han blir.

Det som var stort pluss ändå var att jag fick honom hyfsat på hjälperna och inte helt förvirrad ett helt pass!  Så där har vi tagit oss framåt ett stor steg.

Lite förvånad blev jag nog ändå för jag trodde nog att han  mognat mera men så var inte fallet,  fast lite lite mer mogen är han nog ändå  ;-)

Som Tinne säger han är ju "lite sen av sig" och så även i detta.

Jaja, skam den som ger sig.....!

Tack till Hööks  och Agria som kom med trevliga sponsorpåsar!

Pia träning....

hann jag ocks å med i veckan.  Har blivit intensivt nu sen vi kom i gång igen. Dels för att jag behöver energipåfyllnad med också för att han kändes mottaglig för intensivträning så här innan allt fryser till is.....

Är ju bortskämd med att Pia kan komma hem till mig vilket är toppen!  Så länge vintern lyser med sin frånvaro så funkar ju det sen får vi ses i ett ridhus.

Träningen blev bra och vi jobbade på med både piruett arbetet och bytena.  Det tar sig...... ;-)

Dubbla tränare.....

.....har jag som ni märker och hur funkar det då?

Jo i detta fall så går det alldeles utmärkt, den röda tråden är densamma.

Tinne är min huvudtränare sen 20 år tillbaka i tiden, hennes träningar blir mer en "spegel" på backen träning där hon kommer med små kort kommentarer.  Jag ansvaras själv för i vilken ordning jag gör sakerna.

Pia är mera "med i varje rörelse" och styr i vilken ordning vi tar sakerna.


Båda dessa metoder passar mig utmärkt och ger mig precis det jag vill ha i stöd och puchning.

Att jag har 2 tränare beror på den enkla anledning ett det dels är långt till Lövsta (en träningsdag tar 5 timmar inkl resa) och sen så är Tinne som den världstjärna hon är ;-) borta i omgångar som ni säkert vet.  3 månader i Florida och sen med alla internationella tävlingar.  Så på ett år så kanske det blir ca 25 träningar.

Pia finns i min närhet och när det inte är för intensivast med dömningar och eget tävlande kan vi få till en kontinuet.  Trivs väldigt bra med henne som person!  :-)

Jag har alltid haft en "tränare nr 2" - förr var det Anna Hedbys som hjälpte mig och Big. Men i o med flytten till Gnestas så blev den logostiken ohållbar.   Men även det upplägget var toppen!

Sen vill jag helst inte blanda in flera - men visst jag kan hänga på om det är något mer i min närhet som händer för all inspiration är bra.

Men jag håller hårt i mina "ordinarie" tränare -  för "för många kockar i samma soppa"  blir aldrig bra.......

Mina egna elever.....

 som tränar för "andra" har jag självklart inget emot bara man får informationen om det och kan ha en dialog kring det.

För hur det än är så är det viktigt att man har en gemensam röd tråd som håller i hop allt.  Alla vill vi samma sak men vi kan ha olika sätt att uttrycka det samt olika vägar att ta oss framåt.

Har man sen varit med länge med ett ekipage och vet om alla svårigheter så har man det i åtanke genom hela utbildningen.

Som "gästtränare" kommer man in i ett ögonblick och har inte sett tidigare ev problem och kan då där och då ge kanske mera avancerade övningar för att man just då tror att ekipaget är klar för det.

Det kan både själpa och hjälpa -  som "hemma" tränare kanske man går  för långsamt fram ibland och kan få en "aha" upplevelse för att man tagit ett steg framåt - MEN det kan också bli helt motsatt effekt om man skyndat för fort.  En fin balansgång......

De elever jag har på annan ort och bara måndastränar ser jag det som en självklarhet att man tränar för någon mera.  Det optimala är att ha hjälp en gång i veckan om man vill "komma någonstans".  Självklart beroende på vad man har för mål......

Och om mål skriver jag någon annan gång  ;-)

Tim.....

.....han har briljerat och låtit poletten trilla ner!  I hans fall "bjudningspoletten" -  och oj så fin han blir!  Superduktig 3-åring i väldigt bra balans och bärighet!  

Jag är så nöjd att jag hunnit så långt på 1 månad!  Snart är det nog dax för lite vintervila för honom.......

Tyvärr är det för mörkt att hinna ut i skogen i veckorna så det blir inte så mycket med den varan - men å andra sidan att gå på utebanan i lampans sken är ett nog så stort äventyr för en unghäst.

Ridhus det får vi ta till våren och så även skogen......

Det fryser.....

på så här på söndagskvällen så det är dax att salta banan tänkte vi.

Så hoppas vi att SMHI håller sin prognos så det inte kommer regn å allt försvinner.....

Till salu.....

........är Doris Day som står hos oss.  Karin har bestämt sig för att ta ett "hästbreak" och därför är Doris till salu.  Är du intresserad av en trevlig allround häst så kontakta Karin:

http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=773474&inriktning=&typ=5


November.....

.....känns ju mörk och trist......men snart är den förbi!  Nästa helg är det Globen!  Å så kul det ska bli!

Å i helgen har vi varit både på "FackelFest"  och även haft trevlig middag med bästa Syrran Stina och Hasse - Sånna där tillfällen som förgyller tillvaron.....

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation