Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Nöjda kursare på Jonsberg....

Söndagspromenad....... (Anders ser rätt liten ut.....)

Spännande men kontrollerad!

Hann baka lite peppisar  ;-)

 

v 49, december 2013

Det lackar mot jul........

.....känns det som och t o m vädret tog och svängde om mot vinter med minusgrader och lite, lite. lite snö.....!

Inte så mycket av busen "Sven" som härjat i södra och västra Sverige - tack och lov!

2 veckor kvar till julledighet och det känns väldigt skönt!

Bonsays vecka.....

...... känns det också som det är "slutspurt" med också å då tänker jag på antalet "Tinne"-träningar som är kvar innan de åker.

Har jag tur med väglaget så är det 2 gånger till vi hinner med och i tisdags så tvistade jag till det lite extra på hjälpfronten  med att jag fick upp Tinne i sadeln. 

Tack och lov blev det inte som förra året då han "gav henne långfingret" kändes det som  (2012-v43) och jag fick "skämmas" utan nu var han mycket mera komfortabel med henne. Men sen så satte hon inte alls lika mycket tryck i honom som förra året då hon mycket väl kom ihåg att han inte köpte det.

Fick nu tummen upp för mjuk och följsam häst och att allt var mycket bättre. Mycket bärigare och bättre balans. Men också medhåll om att det är svårt när han tappar bärigheten och "krullar ihop sig" vilket för min del kändes skönt på ett sätt att hon inte bara löste det "så där".

Sen fattar ju jag att om hon skulle rida honom kontinuerligt så skulle allt bli bättre snabbare än när jag gör det......

Nåväl, grymt nöjd att sitta upp efteråt och få "smaka" lite på Tinnes recept!

Pratade lite framtid och om det jag tycker är svårt - det här med hans mjukhet som nästan blir en nackdel.......   samt om vi nått "toppen" eller om han kommer att utvecklas mera.  Så klart är jag nöjd rida lilla rundan men självklart vill jag komme en bit till vilket Tinne inte alls ser som en omöjlighet nu när han visar att han lär sig lite av allt,  sen gäller det bara att kunna utveckla det.   Vilket hon mycket väl tror vi kommer att göra.

Jag blir lätt hemma blind och det är skönt att kunna stämma av alla sina tankar.  Precis som mina elever gör med mig......

Programträning.....

fick vi också till denna vecka och då på Visbohammars Gård hos Nina Hoffman.    Kändes väldigt ringrostigt och lite "fel i tiden" att rida program men jag åkte i varje fall och deklarerade det även för domaren (Gunilla Åkerman) och att det fick bli lite "som det blir".

Så jag red igenom Intermediere 1 programmet och det var slingrigt och formen blev sisådär men också mycket som kändes rätt bra.

62,5 % blev det och det var väl helt OK i den"dagsform" vi var i.

Fick beröm hur som att han utvecklats sen Gunilla såg honom sist (i maj tror jag) samt även Pia H från Borgs som inte sett oss sen i mars (jag är ju inte på Borgs ridhus mer än vintertid....). Så det var ju kul för man blir lätt hemmablind.

Jag fick i varje fall en spark i baken att vidareutveckla programmet och dessutom fick Bonsay guldstjärna för sitt uppförande.

Blev lite för lång framridning då det blev försenat så som vanligt så tar bensinen lite tvärslut på Bonsay och då blir det som det blir med bärighet och form....

Perfekt rida fram i ett ridhus och sen rida programmet i ett annat - en del andra hästar och lite "miljö"  - mycket nyttigt för oss!

Ser framemot flera sånna här tillfällen vilket Nina utlovad!

Miljö.....vuxen?

Absolut guldstjärna som sagt till Bonsya och faktiskt även på söndagen då jag hur lungt som helst kunde trava och galoppera på gärdet! Utan att jag behövde sitta med "beredskap" på kasta och tvärvändingar och "hå o hej"....!     Han kanske börjar bli vuxen?!

Ridhustider.....

står för dörren med tanke på vädret.  Innan det kommer mera snö som vi kan "köra ner" på ridbanan så får jag lasta och åka till ridhus. Det regn som kom innan det frös gjorde att salt på ridbanan inte hjälper.

Nytt för i år är att jag även kan välja Visbohammars ridhus som komplement till Borgs.  Väldigt bra för miljöträning och även för att variera sig.  Tar max 10 min till varje och numer med  sadlad och klar Bonsay så känns det rätt "enkelt".

Jag bangar inte att köra i väglaget heller för bussen tar sig fram fint även i vår branta backe :-)

Tim och Silver?

Jomen de är ju för söta dom där två när det går i stora hagen tillsammans.  Trots åldersskillnaden så har de kul med varandra.

Silver går som vanligt med sina "tjejer" och är mycket fräsch för att bli 23 år snart....

Tim har jag ridit och jobbat några dagar igen efter vaccination och avmaskning men nu tror jag han får vila sig från nån på ryggen och bara gå i skritten samt "koppel" promenader i skogen när det passar.

Han ligger en hel del när han får chansen så jag tror han växer......

Skifte med hyresgäst......

kommer det att blir.  Karin håller ju på säljer Doris och under den tiden så flyttar hon Doris till Borgs Gård där hon kan få mera service samt ridhus.

Till oss kommer Anna Karlegård och Hedwig i stället. De flyttar från Borgs så på så sätt blir det ett "skifte".

Runt årsskiftet blir det "tjejbyte" i stallet och vi hälsar Anna och Heddan välkommen!  Känns bra att få er som hyresgäst hos oss!

För Karin och Doris håller vi tummarna att ny ägare dyker upp snart.

Kurs på Jonsberg i helgen....

har jag hunnit med - inte så många men dock mera ambitösa de som red!  Kul och inspirerade för oss alla!

Ny kurs efter årsskiftet står på önskelistan.

Träningar i Storvik och Märsta.....

.... står för dörren inför nästa helg.  Så vi åker till Mamma på fredagen och sen är det träningar på agendan.  Flera med nu så det blir full rulle  och min ambition att hinna med Märsta på hemvägen kvarstår.

Så jag får se till att klä mig varmt.......  ;-)

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation