Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Photo: Mycket nöjd med armbandet av Bigs tagel.....blandat med silvertråd ❤️

Mitt fina minne av Big!

Photo: Morgon på Ekdal.....❄️☀️

Morgon på Ekdal

Photo: Godmorgon....!

Vy från pendelperrongen i Gnesta - inte helt

fel vänta på tåget då....

Köp Equipage och läs om oss!  I handeln 17/12

Photo: Redo för 5 timmar träning - laddat med värmesulor och värmefilt...... Jag är nog Sveriges frusnaste     tränare.....❄️⛄️❄️

Redo för träniningar på Stork!

 

v 50, december 2013

Armbandet........

.....glömde jag berätta om förra veckan!   Jag sparade en bit av Bigs svans och skickade det till Eva Ekblom på  www.evasofia.se

som sen gjorde ett fint armband tillsammans med läder och silvertråd.

Jättenöjd och ett fint minne för mig att ha nära!

Omslag i vädret......

blev det i veckan  vilket jag blev glad för.  Vill så gärna har ridbanan ridbar några veckort till.  Sen har jag inget emot en vit jul men då får det komma rejält med snö å sen vara -5 grader. Önsketänkande!

Den lilla snö som kom förra helgen och i början av veckans om dessutom var i regn till att börja med gjorde ju att det blev isgata under och sen snö..... inte optimalt -   så jag är glad att allt försvann och från onsdagen kunde jag återigen rida på ridbanan hemma.

Men innan dess blev det ett besök på Borgs Gård och deras ridhus och absolut det går utmärkt att åka och det är dessutom lite kul att komma dit och träffa lite folk.  Men tiden.....den rinner ju i väg och jag har ju alltid lite brist på tid.....

Nu får vi se hur det blir framöver  för en sak är ju säker, man kan inte påverka vädret..... å efter helgens regnande så lär det där med vit jul knappast slå in......

Tinneträning.....

.... blev det på tisdagen och det blev ett jättebra pass där vi kom till bra ridning.  Kändes riktigt kul!  Trampade lite och nu börjar det bli mera "rätt än fel".  Pratade tränings intensitet med Tinne samt lite foder.

Jag "skyndar" mig ställa alla frågar nu innan hon åker. 

Hann också prata lite tävling inför nästa år och det bäst tycker Tinne och även jag är att komma i väg på meetings där vi i lugn och ro kan rida ett pass kvällen innan och även morgon innan start. Då hinner Bonsay vänja sig vid miljön och själv tävlingsstarten kan bli mera optimal.  Jag funderar på en "grov" plan inför nästa år.

Det är kan också vara idé att åka i väg och rida lätta program typ MsvB4 om det finns i vår närhet redan i januari/februari - för att komma iväg och byta miljö.  Men det får då inte vara för kallt för då går han ju lätt i spinn......

Programträningar och dylikt kan vara bra det med, allt för att byta miljö och träna, träna, träna......  Vi får se hur det blir.  Jag planerar som sagt i mitt huvud.

Fick se en rolig sak innan jag red mitt pass och det var Jens Fredrksson som fick sig en dressyrlektion på Antonias Trevo.   Jens var där för att visa den hingst han är ska rida till Lövsta.  Just det missade jag vilket var synd men jag fick se hoppryttaren Jens i dressyrsadel ridandes piruetter och piaff och passage. Hans koncentration var hög och han sken som en liten sol över hur kul det var!   Riktigt duktig var han även om så klart sisten hade en tusch av hoppryttare så klart  ;-)

Undrar om han hade träningsvärk dagen efter - sitta på rumpan så där länge......och på det sättet med en häst med de rörelserna.

En gång kvar nu sen är det uppehåll till slutat av mars........

Håll tummarna för bra väglag även den 17;e så vi kommer i väg....

Tim...

har aktiv vila dvs skrittmaksin varje dag och när underlaget tillåter lösgalopp på ridbanan.

Social hantering och han fick guldstjärna av hovslagaren att han blivit så mycket bättre att kunna stå still nu när det var dax för omskoning.

Härligt  :-)

Jag har som förhoppning att kunna rida lite igen under julledigheten då jag har dagsljuset med mig och förhoppningsvis ett underlag som passar en unghäst som är oskodd bak......

Equipage....

....tidningen har i senaste numret ett repotage om TantKalaset!

Jättekul och bra skrivet om hur vi "har det".

Så självklart tipsar jag om att köpa numret.

Träningar.....

i  Storvik och Märsta var det dags för och det blev ett stort gäng som blev med denna gång.  Några nya som fyller på så nu är det fullt igen.

Jag laddade med värmefilt och RedBull och jag tycker själv att jag höll focus på alla elever.   Blev en skön paus när jag bytte  ställe från Storvik till Märsta och väl på plats där så hade jag åter energi.

Många poletter ramlade ner här och där och det känns så himla kul när man når fram och får till det!  Bra jobbat allihopa!!

Myshelg med Mamma och Moa.....

......är ju bonusen vid dessa träningar och så även denna gång.

Blev lite produktion av julgodis och sen så klart god mat och "tv-slappande".  

Slutklämm.....

och julspurt är det nästa vecka. Mycket på jobbet och en hel del här hemma. 

Men SEN är det julledigt!!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation