Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-1-(2).JPG

Vy från Kungsgatan där jag jobbar på BankID

bild-1-(3).JPG

Vår fina 12-åring!

bild-2-(3).JPG

Tårtan!  Ja det blev bara 2 ljus....

bild-3-(2).JPG

Teaterdax!

bild-4-2.JPG

Många på scenen!

bild-2-(1).JPG

Anders o Bonsay på Ålspånga

Photo: På väg hem efter toppen träning för Pia Fälth i Helena Lindmarks fina ridhus! Inspirerande! Guldstjärna till Bonsay!

Härligt ridhus!

bild-2-(2).JPG

Bonsay julstädar

bild-3-(1).JPG

Tim rullar mest....

Photo: Vi utan ridhus på gården jublar åt det milda vädret!!

Glad för ridbar ridbana!!  23/12!

 

v 51, december 2013

Det lackar mot jul........

....... och det stressas till höger och vänster känner jag.

Men för egen del så försöker jag att inte stressa upp mig.  Är mycket som händer så här sista veckorna på året, det är julluncher och en massa avslut på jobbet.  För vår del så har vi även Moas födelsdag den 21/12 att fira.  Så nog kan man stressa upp sig allt.....

.....men som sagt har lärt mig att försöka hålla nere stressfaktorn.  Har en förmåga att dela upp i skallen vad som är viktigt och i vilken ordning jag måste ta saker och ting.  Sen att jag far runt som en duracell-kanin och kanske pratar lite baklänges - balataklänges...... och kan vara lite allmänt virrit det är sånt som bara händer.  Trots det virriga så landar oftast allt på rätt ställe till slut....  ;-)

En kompis till mig sa en gång att hon önskade hon hade mitt driv och energi.  Jag titta oförstående på henne för jag upplever ju inte mig själv på det sättet.   Men det är säkert så jag upplevs och jag vet precis vem jag ärvt det av.  Är uppvuxen i ett hem där det alltid hänt saker och varit mycket "driv".  Jag och  mina systrar är "danade" från detta hem och jag tycker nog det bara är till fördel.    Även om jag vet att jag ibland "tröttar ut" andra......  ;-)

Nåväl, stressa hit och stressa dit - det försöker vi bortse från och en sak som vi dragit ner på med åren är julklappar till höger och vänster.

Det är mera det där att umgås och träffas som gäller.   I år ska vi åka till min syster Stina med familj till deras lantställe på en ö utanför Norrtälje.  Nice!  Får hjälp av Sandra, Karin och Gun med stallet så vi kan vara borta ett tag.

Födelsedag.....

hade vi som sagt i lördags och det var en fullproppad dag med gäster på förmiddagen och sen i väg för Moas del till Nyköpings Teater där hon var med i det julteater de spelade.

 Verkligen jättebra och vi satt nöjda i salongen och beundrade hur duktiga det var och även ett och annat skratt slapp det ur en  ;-)

Tradition på Moas födelsedag är julgröt och skinkmacka  vilket vi även bjöd på i år.  Började redan på Moas första födelsedag då det var många långväga gäster och vi kände vi ville bjuda på mat och vad passade inte bättre då än just gröt och skinka.   Som mest har vi varti uppåt  25 personer så det gick åt lite mat......

I lördags var vi 11 st och det blev en hel del mat då med och en uppskattad födelsedag av Moa! 

Tänk - 12 år har hon blivit - hur gick det till!?!?!

Bonsays vecka....

....har varit jättebra.  I tisdags hade vi "terminsavslut" för Tinne  innan det flög i väg till Florida.  Det blev ett jättebra pass där vi kom till bra ridning.  Hade sällskap med mig av Magdalena och Sandra så det var trevligt samt att jag fick lite filmat!  Super att se hur det ser ut och kunna koppla i hop det med känslan man just haft.

Sen har det blivit 2 pass för Pia Fälth, dels hemma hos mig på onsdagen (rekord att kunna rida hemma hemma 18/12!) och ett pass den 22/12  men då på Ålspånga Säteri där Pia har sin häst uppstallad.

Fantastisk miljö att få besöka och rida i!  Väldigt bra speglar och man kunde verkligen se sig själv bra.  Är dock en vana att komma ihåg att titta.....

Det som var största aha upplevelsen var att se trampövningen i spegeln.  Han trampar mycket mer och bättre än vad jag känner i sadeln!  Så det var ett litet uppvaknade av piloten!

Anders var med och filmade igen så jag ska försöka hinna klippa ihop lite snuttar och lägga ut här på hemsidan.

Så en bra träningsvecka och för Bonsays del var det skönt med ett massage-pass med Lollo Persson från Lejas Massage.   Det var han värd :-)   Återigen tummen upp hur hon upplever att han mår.

Lyx att få hjälp hela 3 pass på en vecka - jag önskar att man varje seriöst pass kunde ha ett par ögon på backen som lotsade oss men det är ju praktiskt omöjligt och inte heller ekonomiskt hållbart. Men drömma kan man ju  ;-)

Tim.....

..... gör jag ett litet arbetsupplägg för igen nu över jul och nyår.  Dels när jag är ledig och kan göra saker i dagsljus men också att ridbanan är toppen att rida på!

Han har växt i sin kropp mera och det har varit gott för honom med skrittmaskin som enda jobb.   Nu känns det som läge för några nya saker att ta in för honom.

Hunnit longera och trava bommar samt promenerat lite.  Dax igen att rida i julveckan.  Tror han kommer ihåg hur det var.....

Tim är verkligen en väldigt vänlig individ och trevligt temprament.  Ska bli spännande att se vad det "blir" av honom i framtiden......

Silver.....

.... vår snart 23:e årige pigga lilla ponny han jobbar på fint med sin tjejer.  Han är så ambitös och rar!  

Träningar.....

...har det varit på Jonsberg som vanligt och i nästa vecka  är det åter dax för en 2 dagars.   De är på gång allihopa och har spetsat in sig på tävling in Katrineholm 25/1.  Heja. heja!

Vädret....

....som svensk måste man ju kommentera...... vilket väder vi har!!

Brist på snö och kyl.....dålig julstämning.....?

Jo visst - men jag uppskattar varje dag det går att rida hemma på en fin ridbana!   Det är viktigt för mig!

Julstämningen får man ha inomhus i år  ;-)

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

 önskar vi er alla och tänk nu på att inte stressa så mycket  ;-)

Nästa veckobrev blir en reflektion över året som gått!  

Vi hörs!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation