Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Photo: Idag är det kul att pendla......not!! Nej får bli Landsortskontoret idag! Tack o lov för dagens teknik - syns inte SJ/Trafikverket/Banverket är lika mycket med i utvecklingen. Å tur det inte blivit några personskador på de 2 tåg som spåret ur de senaste månaderna.....

Inställda tåg.....

Photo: Snö å kyla på väg sägs det - då kanske man slipper klampa runt så här ett tag! Trevlig Helg på Er!

Slut på leran?!?!?

Photo: Till er som undrar - jag mår bättre nu å kan ta korta promenader. Bär helst kopplet själv! Stygnen ska bort på fredag - skönt! Hälsningar Fiffi

Fiffi piggare efter kastration!

 

v 02, januari  2014

Intensiv vecka........

...har rasslat förbi. Årsskifte och årsbokslut på BankID och med huvudägare som förväntar sig ett resultat på 5:e arbetsdagen på nya året så får man sätta lite fart.

Men jag hann...... i år igen  :-)   Rutin och bra arbetssätt tror jag......  ;-)

Lite träligt blev det dock då SJ:s räls inte verkar funka att åka på längre när återigen ett tåg spårade ur. Tack och lov ett posttåg och inget persontåg denna gång heller!!  Man undrar ju hur det är ställt.....

Hur som så var "mitt" tåg inställt resten av veckan så onsdagen valde jag att koppla upp mig hemifrån - tack och lov för tekniken!

De tidigaste morgontågen har gått men jag hinner inte med dem då jag har "stalltjänst"  på morgonen  och det finns gränser på hur tidigt jag ska gå upp.....

SL funkade dock så torsdag fick det bli ett sånt tåg även om det tar drygt dubbel så lång restid.  Tid är ju något som är en ständig brist vara för mig så jag blir "trött" när det krånglar.

Ja ja, ju sägs det vara fixat till i morgon, trot när jag ser det....

Bonsay.....

.....har också haft en ganska intensiv vecka då jag tränat på bra här hemma på vår ridbana. Visste ju att snö och kyla var på väg så jag passade på att toppa träningen lite.  Sen blir det köra till ridhus å det är alltid lite mera tröttsamt för piloten.

Hur som så har han jobbat på bra tycker jag.  Både "ris och ros" så klart.   Pirutterna bättre men ger sig i väg i serierna.....  Ja alltid är det något  :-) Ska träna för Pia F snart så då får jag stämma av. 

Fredagen kom Lollo och han fick sin massage! Uppskattat av Bonsay och även av mig då jag får feedback på hur han känns.  Tummen upp!

Över helgen blev det skrittmaskin bara då det var dax för träning i  Storvik. Mer om det nedan....

Tim......

...har enligt plan gått in en ny viloperiod.    Han gjorde ju så bra ifrån sig i ridhuset och årstiden passar att låta honom vila igen. 

Dock i skrittmaskin varje dag samt en hel del lydnadsträning. Kommit överrens med ägaren Anna att han blir kvar hos oss. Var tänkt han skulle åka hem och vila men nu blir han kvar här och det känns bra. Då kan jag "småpyssla" lite med honom och kommer ligga bättre i fas när väl våren kommer (i mars hoppas jag!!)

Filmade ridhusridningen som finns här:

http://www.youtube.com/watch?v=cmFF72AGMOI&feature=c4-overview&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ

Jag rider rätt avvaktade då han blev lite "spänd"  och då lägger i handbromsen.   "Går man då på"  honom så blir det just nu bara värre.

Han förstår ju liksom inte riktigt.  Är ju bara riden i totalt 2 månader i olika etapper sen september.

I det stora så hade jag en jättebra känsla!  Är verkligen "wow" när vi kommer i rätt fas!

Ska dock mera framåt i galoppen och få fram nosen och sänka nacken......men jag är mycket nöjd med honom och hoppas han fortsätter ha denna positiva inställning till jobb!

Spännande "projekt" och jag har fått många fina lovord av mina kunniga kompisar i bl a TantKalaset!

Storvik och Märsta.....

....träning med fulla grupper!  Blivit flera i Storvik igen så det blev rätt många på söndagen men jag har ju lovat Märsta-eleverna att komma förbi och det känns helt ok.  Denna gång var det snöig väglag så det var rätt skönt att ratta ut på E4 i stället för "småvägar" hem.

Lyckade träningar känns det som och en hel del nya ansikten.  Har bl a några hoppryttare vilket är jättekul!  Blir lite annorlunda focus med dem.  Men målet är lösgjorda, lydiga, reglerbara hästar.

Till mig är alla välkomna oavsett inriktning, ras, ålder, kunskap osv osv!  Jag uppskattar att lotsa alla vidare på ridningens snåriga stig!

Bara man är ambitös.....!

Veckoträningen....

här hemma  i veckan var också välbesökt.  Tycker jag fått till en bra rutin hos dessa så det känns välförankrat i kalendern!

Helgens besök....

....i Gästrikland innebar så klart besök hos Mamma!  Och när jag är där kopplar jag verkligen av!  Får faktiskt vila kroppen en hel del - ingen stalltjänst och ingen ridning!   Mycket läsa, sova, slappa och umgås! Härlig!    Moa med så det blir en mysig gemenskap 3-generationer!

Anders hemma och sköter gården och lite hjälp med hästarna har har av både Sandra och Magdalena!    :-)

Tinne och Anton.....

....... tog en dubbelseger i USA!  SuperGrattis!!

Och otroligt fina bilder på alla siter - Hästmagazinet, Hippson osv osv!

Ni har väl inte missat?!

Kommande vecka....

......innebär nog en del åka till ridhus.  Sällskap av min nya "vapendragare" i stallet tror jag att jag får.  Vi har rätt lika "stalltider" så jag tror vi kan göra sällis.

För snö har det ju kommit och jag är osäker på hur ridbanan kommer att vara.  Vi har fått bort allt vatten och den är slät och fin som ett salsgolv så frysa kan det göra bäst det vill.  Men det kom ju inte så mycket snö.  Jaja   - det lär visa sig!

Nu är jag trött i huvudet och en film är nog lagom aktivietet.....

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation