Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Photo: Ja...... Jag är en envis jäkel..... ❄️❄️ Hästen ska ha motion även en fredagskväll..... Ha en bra helg!

Envis rackare är jag....

1654608_10152214546761337_1094024550_n.jpg

Min "rida i snö" utstyrsel.....

Photo: Jag älskar snö!!!! ❄️❄️

Fiffi gillar snö!

Skottar skrittmaskin..... behvövs inget gym

här inte.....

Photo

Blev mycket trevligt besök på detta ställe....

Familjen på vift.......   ;-)

 

v 05,  januari/februari  2014

Lugn vecka.....

.....som vädermässigt började med riktigt bra vinterväder och slutade i blask....... blä......

Är ju för tidigt med vår än så nu får man väl halka runt i denna isiga mijö dessvärre.......

Aldrig är man nöjd..... och just nu suckar jag extra över att det fina vinterväglaget försvann...... 

Märkligt hur det kan svänga - en massa snöskottning ena dagen (skottat skrittmaskinen var och varanna dag) till att sen regna bort.....

Ridningen....

har hur som helst trots väder även denna vecka tuffat på bra.

Jag räds inte att rida i "snökaos"  och faktiskt kan jag tycka det tom är rätt skönt  - i varje fall efteråt när man kommer in i värmen.

Men att lyckas göra något när det töat och blir isigt är dessvärre sämre......  vi har nu skrapat fram ridbanan så mycket det går och det ska saltas i början av veckan får vi se om det kan göra så pass att man man i varje fall kan jogga lite lätt....

Men tur är väl det ändå att man har ridhus i sin närhet och nu med Anna i stallet så får jag dessutom sällskap när det är dax att åka.

Går liksom lättare då när man är två som kan peppa varandra.  Trevligt sällskap sitter aldrig i vägen  ;-)

Så några vändor har det blivit och torsdagen blev det även träning för Pia F.    Blev ett bra "grundjobbspass" där vi fångade upp det som var svårt i programmet för Svalling.  Bl a galoppslutorna.    Topp med speglar att kunna rida mot och då se vad som händer.  Sen att man inte hinner göra så mycket åt det...... är en annan femma......   ;-)

Bonsay sitter i hop mer och mer men som vi är rörande överens om Pia och jag - det gäller att supporta honom att göra det.  Det är så lätt att rida på för "stort" och då faller han i sär.  Inte helt lätt att hålla i hop en "överrörlig" kropp.....

Men vi är på god väg.....   ;-) 

Tim....

....är ju inne i en "väx och vila" period som jag tror han behöver.  Man ska inte övertträna en unghäst.  Även om jag hade haft ridhus så hade jag låtit honom ta det lugnt nu.     Planen är att komma igång igen i slutet av februari/början mars.

Fram tills dess så blir det skrittmaskin och allmänt pyssel.

Bl a har vi vaccinerat och kollat av honom i munnen och han har två stycken vargtänder som ev ska bort.  Vi avvaktar lite tills jag har ridit lite mera så man ser om de är till besvär (Bonsay har sina kvar).

Tims ägare Anna var förbi och hälsade på i helgen och hon uttryckte det som så attt "nu ser han ju ut som en häst"  ;-)

Han har fyllt i över ryggen och rumpan och är inte så "gängligt kantig"  längre.   Fin i hull och överlinje  :-)

Silver....

.....stackarn har formodligen fått en smäll på bogen/armbågen i lekens hetta med Tim.  För på onsdgen var hela vänster fram tvär tjockt.  Som lymfangit ungefär - fast utan sår.....

Nu hade jag ju veterinär ute för att titta på Tim så då fick vi kolla av Silver på en gång.   Vi kom fram till att avvakta, inte halt och ingen senskada  och redan på söndagen var han i stort sett "normal" i sitt ben igen -  phu!

Vinterns ridkläder....

...... ja vad har jag på mig?  Är ju så att ska man jobba seriöst ute så kan man inte känns sig klumpig.   I år så har jag införskaffat en kappa från Uhip och jag är alldeles salig över denna!  Den är tunn och man är smidig i den. Ligger över benen och en massa smarta detaljer som bl a förlängda ärmar som gör att man skyddar handlederna så man fryser mindre om händerna!   Kan varmt rekommendera!!  Är verkligen varm och skön!

Köpte först Uhips kjol men den var inte helt optimal att rida i tyckte jag så den är nu "åka stan" kjol i stället.

På fötterna har jag fårskinnsfordrade ridstövlar som är så pass stadiga i skaften att det nästna är som vanliga ridstövlar.  Gillar inte att rida med för mjuka stövlar då jag tycker skänkeln blir för ostadig.

Under hjälmen (alltid hjälm) har jag en tunn "rånarluva" så att öronen inte fryser.....

Fodrade ridbyxor och ett bra underställ till det samt bra varma ullsockor.   På händerna Röelke handskar (vet inte hur det stavas) och det är Ok.  Just händerna är mitt stora problem men i år har det gått bättre och jag tror Uhip kappas "överlappning" har hjälpt till.....

Bonsay går oftast med ländtäcke i ull.  Ska ligga säckert och inte glida omkring och heller inte flaxa upp.  

Träningar....

i veckan rullar på med Jonsberg och Kvägeröd och det är kul med allas träningsiver.  

Anngelica tog desstuom en extra lektion på söndagen då vi möttes upp på Visbohammars Ridhus för att kunnar rida på 20*60 bana (vi tränar alltid i 20*40) och det var väldigt nyttigt för henne och hennes fina häst att få lite mera space att vara på.   Så passet blev väldigt bra och även för henne kom speglarna väl till pass att "se hur det ser ut".

Nästa vecka är det dax för Storvik och Märsta igen.  I Storvik blir det lite specialare då det är tävlingar i Högbo där flera ska rida så jag kommer att försöka tajma det hela och åka dit och coacha.   Vi får se hur vi får i hop det.....

Ser dessutom framemot att träffa Mamma och Tusse  ;-)

Elever tävlat.....

....i Storvik och extra glad blev jag åt Wilma och hennes nya häst som tillsammans debuterad på tävlingbanorna - Vinst och 2:a pris i LB!
Grattis!!

Familjen har köpt en superbra läromästare som Wilma kommer ha så kul med!  Heja! 

Familjemys....

har vi haft med lite extra tusch denna helg.  Vi tog en eftermiddag på Södertuna Slott och besökte SPA och badtunna!  Superskönt!

Masasgen gjorde gott åt våra småtrötta kroppar......

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation