Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Maggan Osmund's photo.

Bästa mannen med bästa hästen  :-)

Fina ridhuset på Ålspånga!  Tog en selfie  ;-)

Anna och Heddan på framridningen.....

Mitt glamorös ryttarliv - men jag är glad ändå -

trots "snöglopp" - Det är ju bra underlag!!

 

v 07,   februari  2014

Sjukstuga.....

.....denna vecka å ingen av hästarna utan jag!    Är en envis rackare och biter i rätt länge och självklart med måttstocken "ingen feber - inte sjuk"........MEN när jag inte orkar rida så är jag sjuk......!

Kroppen kändes som bly och i huvudet hade jag ett helt spelmanslag som inte spelade i takt.  Så efter onsdags morgonutsläpp av hästarna var det bara till att kapitulera och krama kudden!

Vilket jag gjorde i hela 3 dagar och framåt fredagkväll började jag känna mig normal igen. 

Dock är det ju så att med eget stall så måste man ändå masa sig upp på morgonen och sköta om allt.  Inte helt optimalt men å andra sidan får man bra koll på hur mycket man orkar. 

Hur som - nu är jag åter "up and running"!

Lite märkligt är det - för jag kan via dessa veckobrev titta tillbaka och inse att jag varit hänging flera år tillbaka precis samma period.....

Hm.......  sviter efter mycket jobb i januari?! Eller för lite sol.....

Bonsay....

fick därför lite x-tra lugna dagar än vad jag hade tänkt efter bakknäbehandlingen.  Men det är ju så där, ibland inträffar det oplanerade viloperioder.

Hann hur som helst rida måndag och tisdag innan jag däckade.  Blev pass på träns med mycket övergångar.

Sen fick det blir skrittmaskin och när jag väl var på G igen så kändes han "fräsch och utvilad".  Pigg men resonabel - vuxen nu?

Söndagen åkte jag och tränade för Pia F.  Denna gång till Ålspånga.  Vackert så det förslår och väldigt inspirerade miljö att rida i.  Ridhuset är nog det vackraste jag varit i!

Anders följde med och gjorde oss sällskap och jag är så tacksam för allt han gör för mig och våra hästar!  Så han är mer än förlåten att jag aldrig får "blommor och choklad" på Alla Hjärtans-dag!  Jag uppskattar detta 1000-gånger om!!  Älskar dig!

Hur kändes Bonsay då?  Jo som vi sa Pia och jag - det vette katten om det rent vetenskapligt kan hjälpa men nått händer med honom i varje fall för det blir mera "stabilt".

Jag kände mig mycket nöjd med känslan och ser nu framemot tisdagens programträning  i nästa vecka för Gustaf Svalling.  Även detta pass blir på Ålspånga och jag ska ta lite ledigt och passa på och hinna se de andra rida.     Rapport kommer nästa vecka!

De andra hästarna.....

mår bra och Tim har nu lösgalopperat några gånger och jag bilr full i skratt vad han fattar snabbt.  Springer runt mig på kommando i en stor volt.   Lite svårt vända håll men i dag söndag så gick det galant också.  Duktig häst -  kan ju gå på Cirkus  ;-)

Ett smakprov här:

http://www.youtube.com/watch?v=S0NuM-ezEcY&feature=c4-overview&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ

Hög tid att sko om och så kommer ske nästa vecka.  Dax för skor på alla fötter denna gång och sen ska vi nog börja rida och jobba lite mera för vädret verkar ju vara med mig och  vår bana är fin!

Anna och Heddan....

..... tävlade lördag i Södertälje och jag följd med som "groom" samt även coachade på framridningen.  Så det blev tävling från backen denna helg också.

Bra jobbat Anna i tuff konkurrens!

Märktes att man var på tävling i Stockholmsregionen där det är flera fina ekipage och med det tuffare konkurrens.

För de gjorde en fin runda i MsvB2 men 63,1 % och hur Anna själv resonerar kring sin start kan ni läsa här:

http://hedwig02.blogspot.se/2014/02/arets-andra-start-plus-film.html

På samma tävling startade TantKalas kompisarna Vibeke och Anne-Karin som presterade fina rundor på lite tittiga hästar.  66,9 respektive  66,1 och en 6:e samt 8:e placering räckte det. Heja Tanter! Jag är stolt TantKalas-General  ;-)

Träningar.....

......i veckan blev en lite lätt trött tränare på tisdagkvällen på Jonsberg och Kvägeröd.  Började inse att jag nog inte var riktigt pigg då....

Men fullföljde och "bet i hop" och det blev bra pass för alla.

Söndag hade jag som sagt fått fart i kroppen igen och var till Visbohammar för att hjälpa Anngelica och Qråkan.

Hennes resumé över träningen hittar ni här:

http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=56482&beid=2605043

Hennes plan är ju att starta 5-års klasser och det tycker jag är ett bra mål att ha.  Kommer att bli en rolig "resa" för henne och väldigt lärorikt!  Är tufft att försöka sig på men om man bara går in i det med realistiskt eget mål så kommer det att bli väldigt utvecklade för sin ridning!    Heja heja!

Roligt med elever med mål och jag är också glad över min junior som har ett långsiktigt JuniorSM mål!  Jag supportrar!

Tant-Häst köpes....

....har flera som letar häst av modell "Tant-Häst"  dvs minst 10 år och lättriden och bussig.    Modell läromästare utan att för den skull kunna alla krumilurer.  LA-MsvC räcker gott men så klart ett pluss om den kan byta....

Vet ni någon - hör av er!  maggan@osmund.se

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation