Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Photo: Efter regn kommer sol!!!! Å lördag!! ☀️☀️☀️☀️☀️☀️

Härliga sol!!

På lina i regnet en fredagskväll.......motion

är A & O....... eller?!?

Photo: Lite ljusare...... Hoppas vi slipper blötsnön de tjatat om på radion medan jag mockade.....❄️☔️❄️

Lite ljusare kl 7 när jag är klar i stallet.....

 

v 08,   februari  2014

Vår i luften.....

känns det verkligen och med en gnutta som och många fina plusgrader i helgen så känns det som man får x-tar energi!

För hur det än är så här i slutet av den mörka årstiden så är man lite trött.  Jag har jobbat hela veckan men är inte helt i form utan känner mig lätt sliten med bl a fint munsår som ser ut som en botoxläpp.......(skulle aldrig falla mig in!).  Tror jag har solbrist........ 

Äter D-vitamin m m och hoppas nu att ljuset och mera sol ska få mig lite piggare!

Hästarna.....

.....ger mig dock energi på sitt sätt och även om man är trött "runt omkring" så ger det mig energi att få göra några bra pass i sadeln!

Märkligt kanske - men vi är ju som vi är vi hästmänniskor.....

Bonsays vecka....

....har därför bl a innehållit programträning för Gustaf Svalling.

Påhejad av Pia F så vågade vi oss på ett Intermediere 1 program.

Det var ömsom vin ömsom vatten....... fick kredit för bättre form överlag mot för sista han såg oss men tyvärr håller vi inte ihop hela programmet. 

Gustaf är kritisk och kommer men konstruktiv kritik vilket jag tycker är bra!  Jag vill inte ha "glädjesiffror" utan skarpt läge ska det vara!  Gustaf vill man ska sikta över trädtopparna!  "Han är superfin när han sitter i hop - men mera medioker när han inte gör det"  -   Så sant och det är bara att träna på -  styrka, teknik och skickligare ridning!   Heja oss!

Hur som så fick vi ihop dryga 62 % och detta trots en hel del "hå och hej".     Fick bra hjälp efteråt och skönt att få göra om och kanske rätt....

Här kan ni se hur det såg ut:

http://www.youtube.com/watch?v=4T_ZL9J5tCY&feature=youtu.be

Nu har vi 2 datum till inbokade och nästa gång ska Pia vara med i mitt öra samtidigt som jag rider programmet.  Det tror jag är superbra för att få bästa support.  Hon hinner ju se det jag är för långsam att känna!

Fortsättning följer!

Övrigt i veckan har varit bra pass på banan hemma och då i sällskap av Anna och Heddan.  Väldigt trevligt att ha sällskap och kunna kommentara och komma med tips till varandra.

Vi hade även sällskap i skogen en eftermiddag och det var en ganska vimsig Bonsay som tyckte det var väldigt spännande men med trygga Heddan som sällskap kom vi helskinnade hem!  Perfekt!

Nu laddar vi för träning för Pia F i nästa vecka samt en programträning till, denna gång för Lotta Finstorp och sen skarpt läge med MsvA1 på Nyköping på lördag.  Bett att få starta första för jag måste hem sen då familjen ska gå på Aviici-konsert senare på kvällen......

Hovis...

inte bara Tim som fått nya skor även Bonsay o Silver.  Nu har vi inte samma hovslagare utan Anna har Kalle till Tim och jag sen vi flyttade till Gnesta, Fredrik Forsberg från Behovet.  2 toppen hovslagare som kommer i tid och desstuom man lätt bokar ny tid med!  Me like!

Tim.....

......den stora snälla numera 4-åringen har fått skor på alla fötter!  Det är väl vuxenpoäng?

Då vädret är med mig och bra underlag så har jag börjat rida honom igen.  Helt okomplicerad och nu känns det mera som att vi kan börja "träna" inte bara acceptera ryttare på ryggen.  Känns kul!!

Elever.....

i veckan har som vanligt varit Jonsberg och Kvägeröd men också en sväng till Visbohammar för att hjälpa Anngelica där.  Hon behöver rida i fullstort ridhus för att "få plats" med sin unghäst.   Samt bra miljöträning också.....

Tävlade till helgen sen gjorde Linda, Anngelica och Annika.  LB1 i Mariefred.  Har inte hunnit få muntlig rapport men resultaten var bra där Annika kom hem med ett 6.e pris, Anngelica 8:a och Linda som red sin livs 2:a tävling med ett betydligt förbättrat resultat mot för debuten i höstas!   Bra jobbat tjejer!

Gården....

....ja med vår (barmark) så kommer lite mera pyssel.  Mockat lite vinterhagar och allmänt städat lite.   Anders fällt några träd som inte såg helt friska ut.....

Med gård finns det alltid att göra  =  Livskvalite!!

Trots detta en hel del "OS-häng" , Mello, familjemys och allmänt slappande  ;-)

Köpes....

....just det -  jag har fått en släng av galenskap tror jag  ;-)

DressyrTanten har fått spunk.....  men nej då med unghäst i stallet som en inackordering som gillar att hoppa så tänkte jag utvidga nuvarnade cavalettio och bom förråd med lite mera material.

Söker begagnade hinderstöd och bommar!  Någon som vill sälja?!?

Maila:  maggan@osmund.se

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation