Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Photo: Anders å Moa på väg på Avicii konsert..... Jag fick minsann stanna hemma å kurera mig.... ��  Jenny Lundqvist ha så kul på min biljett!
Men jag tröstar mig i sällskap med Gullan med att titta på världscups dressyr! Heja Caroline Darcourt!!

Sängläge...... Gullan kollar också på dressyr

från GHS  ;-)

bild-4-(1).JPG

Vår?!?

bild-1-(3)-2.JPG

Gilla - Skilla!

bild-3-(2)-2.JPG

Emelie, Liane och Annelica fångade på samma

bild.  Och Gustaf så klart.....

bild-2-(3)-2.JPG

Anna och Heddan gjorde fint i från sig i MsvB5

65 % tror jag det var  :-) Heja!

 

v 09-10,   febr/mars  2014

Sjukstuga.....

......blev det så det räcker och blir över......lite lätt rumphugget med allt man hade på agendan.  Surt  :-(

Men när man nyser stup i minuten och rinnsnuvan är i klass med den där reklamen med han som har hela bilen full med snytpapper så var det bara att ge upp.  Dessuom röda ögon och ett öga som "grät" oavbrutet.  Trevligt? Not!

Ingen tävling i Nyköping och ingen Avicii med familjen -  jag surade men lite tröst var det att kunna koll på GHS och då framförallt dressyren där jag hejade extra på Lövstas Carro  som gjorde VC debut! 

Bra jobbat i svår miljö och med premiär nerver!  Hennes egen reflektion över äventyret kan ni läsa här:

http://mixochmax.blogspot.se/

Programridning Finstorp....

....hade jag som genrep inför Nypöpingstävlingen. Tant-Kalas Anette hade ordnat detta så bra och jag var så nöjd med bra tillfälle att träna så nära inpå tävling.

​På väg dit (Dunkers Ridhus, Malmköping)  kände jag att jag började bli hängig med ignorerade det å det bestämdaste och red igen MsvA:1 för Lotta.  

Kände bitvis att jag inte red "fullt ut" då orken tröt.  Nåväl,  jag fick ändå till bra flyt i programmet och vi fick i hop 67 %. 

Lotta har inte sett oss på 1 år, vi har inte ens tävlat och haft Lotta som domare (en slump) och hon tycker han har utvecklats väldigt mycket.  Mera "ihop" i kroppen och ser starkare ut.  Tackar  :-)

På väg hem så hade jag överläggning med mig själv om hur jag skulle göra på lördagen........   bestämde att ta en dag i taget......

Fredagen vaknade jag sen om än mera snorig och efter att jag gjort stallet var det bara till att krypa ner i sängen igen. 

Framåt kvällen red jag i varje fall och gjorde det "fullt ut" men insåg efter ett tag att jag bara inte orkade så jag kapitulerade och ringde och strök mig. Surt!

Inget internet....

....mitt i allt elände så blev vi på fredagen dessutom utan internet då en lastbilschaufför kört ner den luftburna ledningen vi har.  Mobilt 4G fungerar så där så här på landet så det blev en väldigt strandsatt familj som via telefon försökte få i gång tv-sändningar osv.

Lyckades med det mobila få igång det så pass att jag på lördagskvällen kunde kolla på GHS när Anders och Moa åkte på Avicii.

Otroligt nog med känt fel (nedkörd kabel) så ska man lik förbenat vänta 3 arbetdagar innan man kan få det lagat.  Undrar vad om hänt om 500 hushåll hade varit i samma situation......nu är vi ju bara 3 hushåll på denna lina...... Bra där Telia och Skanova.....  :-(

Mitt i allt detta krånglade nämligen även Boxer-abonemanget så det gick inte heller å kolla på ....avhjälpt efter ett tag, men ska det krångla så ska det.

I-lands problem - javisst, men med bredbands telefoni - Tv - osv blir man strandsatt........   Nåväl, nu är allt som det ska och då även möjligehet att uppdatera veckobrev  :-)

Bonsay.....och Tim....

.....vad gör dom när jag är sjuk.? Ja, tack o lov har vi skrittmaskinen där de får gå lite x-tra.   Sen är jag ju envis och ska "känna efter" hur jag mår och då blir det en tur med hästarna på lina.   Å framåt måndagen kändes det bättre och jag kunde börja rida igen.

Tim sköter sig utmärkt och det börjar likna lite mera ridning är bara "styra runt".   Han är ambitiös och lättlärd så om jag bara mäktar med att hålla honom känslig och lyhörd så spelar hans storlek inte någon roll.  Vi får se......

Bonsay "stelnar" aldrig till av att inte göra något utan blir mera sladdrig och "ur ramen" men jag har lärt mig detta och med massa, massa övergångar så är man snart på spåret igen.

Programridning Gustaf Svalling....

......var jag inbjuden till av Emelie på Brolöten på torsdagen.   Känns väldigt lyxigt att ha kommít  i väg på så många programträningar den sista tiden. Det behövs verkligen, väldigt nyttigt!

Jag var lite "matt" i kroppen än men tycker ändå att jag red igenom programmet bra! Valde St:George denna gång och vi fick i hop 67 %även idag.  Med x-tra överpoäng på samlade och öka skritten som är gånger 2 - bra där :-)

Pirutterna får jag nu 6 och 6,5 på - phu!  Det tar sig!  Och känns inte alls lika svårt längre!  Äntligen i hamn efter allt slit......

Nu har Gustaf nyss sett oss och han tycker väldigt mycket om Bonsay och sägar att "han har inga begränsningar, mycket snygg häst och han ska gå uppåt 70 %  i St:George nu"......MEN (som i LetsDance) .... "Han måste vara kvar uppe i formen"......  

Har jag hört det förrut......!??!   Å ändå tyckte jag att denna gång hade jag honom kvar i bärighet mera.  Men som Gustaf själv säger "jag är grinig på dig"  vilket jag tycker är jättebra, för han ska vara kritisk och trigga en till att bli ännu bättre.....

Kul Gustaf gillar honom och framförallt Bonsays mjukhet. 

Träna - styrka - träna - teknik - träna - styrka - teknik......... är väl lösningen..... fortsättning följer!

Är i varje fall glad att han håller sig kvar hos mig och inte sprattlar i väg. Var tittig nu med men är kvar hos mig!  Ypper sig mest som att han viker in näsan (formen!!!!) .  Kan jag hålla det så på tävling och inte lägga in några extra nummer så blir jag glad.....

Tinne hemma snart....

.....och det känns spännande att se hur hon tycker i utvecklats över vintern!

Kommer att träna på torsdagar för henne och fortsätta med Pia F träningarna på tisdagar.    Blir en jättebra kombo. 

Pias domaröga blir toppen som extra krydda!  Ambitöst - javisst men jag vill utvecklas mera och då måste man satsa.

Sen är det ju så att det inte blir varje vecka med 2 tränarledda pass för det går alltid bort pass av olika anledningar.

Spännande vår!  :-)

Elever......

...hade sån tur att jag lyckades få till våra träningar ändå, då jag flyttat till tordag denna vecka.   Så jag hann kurera mig.

De enda som blev drabbade var söndagens elever på Dunkers - ledsen jag ställde in men jag orkade bara inte......  :-(

På Svalling programträningen var även Anngelica med och fick prova att rida igenom 5-års kvalprogrammet.  Är ju en annan typ av sätt att visa upp sin häst än i t ex ett LB-program.  Är ju mera en gångartstävling än klassisk programuppvisning.

Nyttigt för alla inblandade och väldigt bra för mig att få bekräftat av Gustaf att vi är på rätt väg! Heja Anngelica - träna på!

Nu väntar Storvik/Märsta i helgen och hur det gick får jag återkomma om i nästa veckobrev. Fulla grupper igen så full rulle blir det.

Ser framemot att åka hem till Mamma också, bra kombo med träning och "mamma-tid".  :-)

Våren.... och ridbanan...

Måste bara nämna hur glad jag är över den tidiga våren!  Ridbanan är kanon fin och även om det blir smärre "bakslag" så känns det som att jag har 9 månader isfritt framför mig!

Ni som är träningssugna att komma till Ekdal så är det fritt fram nu!

Kanske en weekend kurs?   Hör av er för upplägg!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation