Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-5-2.JPG

Bonsay flirtar med Jennifer...

bild-1-(4)-2.JPG

Stretcha......

1185404_10152309201246337_1513590040_n.jpg

Jag och banden.....

1958049_10152303098016337_1563465285_n.jpg

Tim tar sig fram.....

bild-3-(3)-2.JPG

Back on Track och Helen Langenhagenberg

bild-4-(2)-2.JPG

Stor var publiken

1911871_10152306911141337_1040120032_n.jpg

Skopis får göra sitt jobb....

1238959_10152306911466337_285773883_n.jpg

Det blir nog bra när det blir klart....

 

v 11,   mars  2014

Åter på banan.....

.....lär man nog säga att jag är :-)  Känner mig äntligen frisk och kry och med helgens Fitness kurs i ryggen  och en inspirerade clinic för Helen Langenhagenberg  så känner jag mig peppad att möta våren med nya friska tag!

Men börjar med.....

.....Bonsays  vecka!   Frisk matte och med stundande vårmeeeting i Åstorp är det hög tid att spetsa formen!   Och han känns så fin och "med" mig.  Vi är verkligen på "speaking terms" med varandra och om alla bitar befinners sig och faller på den plats jag har tänkt mig så borde vi få 2 bra rundor!  

Ser framemot en helg med många bra ryttare och hästar att inspierieras av!  Jag föredrar ju meetings för att förbereda Bonsay för tävlingsmomentetet och med välorganisrade arrangörer behöver man inte oroa sig för att man ska få tjata sig till ridtid på tävlingsbanan osv.  Även om det innebär kl 6 på morgon!  

Att det sen är hård konkurrans och tuffa startfält det peppar mig mera än gör mig ängslig.  Hellre ett "mitt i startfältet" resultat i tuff konkurrens än vinst i ett svagt starfält......  Men SJÄLVKLART vill jag vinna  :-)     Men man kan ha olika mål - mer om det i ett annat veckobrev kanske.....

Boende i bussen och en familjehelg att ha tid att umgås känns också bra!  Kommer ju inte att vara några gård sysslor som påkallar uppmärksamhet.....

Nåväl, ett toppenpass för Pia F här hemma på ridbanan hade vi på tisdagen och jag fick tummen upp för vara "korta steg" vi tränar på  - för att utveckla traven och passage/piaff.

Fitnesskurs....

...stod på schemat på söndagen.  Det var Nina Hoffman på Visbohammar som bjudit in till detta.   Det är hennes fystränare från Tysklande, Diana, som kommer hit.

Väldigt nyttigt (och jobbigt) med  ett väl anpassat schema.   Första 1 timmes fyspass avsuttet.  Med plankan, situps, strechs och hela baletten!    Sen hade vi alla varsin ridtid där man fick rida under överinssende av Diana och sen sitta av och hon "slet och drog"  ;-) i en och en upp i sadeln igen.  Väldigt nyttigt!

Hon såg direkt att Bonsay har mycket rörelse att sitta på och som kräver att jag är stark i bålen men mjuk i kroppen........ ja hur ska det gå i hop?!?  Men jag förstår precis,  mjuk och följsam och avslappnad men ändå med kroppskontroll och "hållning".  Stark i bålen....

Fick testa några band som sattes runt min häl och diagonalt över axalarna.  På så sätt trycktes jag ner i sadeln.   Mycket bra och jag ska skaffa ett par egna!  

Mitt ben fick jag också tips om, är ju inte helt återställd och den rörelsestörning jag har kvar gör att jag blir lite klenare i väntster ben.

Med på kursen var också min eleve Anngelica och det var bra och nyttigt för mig att höra vilka tips hon fick av Diana.  Nu är det bra att köra fullt ut Anngelica!  ;-9

Anna och Heddan var också med och jag tror nog vi kan peppa varandra här hemma på Ekdal!

Ett väldigt nyttigt sätt att ta tag i sig själv för att bli mera "fit" som ryttare och därmed kan rida bättre och hjälpa hästen mera!   Tänkvärt för flera ryttare!

Tim.....

.......har också jobbat på bra i veckan.  Sandra jobbar honom ett pass på lina och sen har jag rider jag eller lösgalopperar.

I ridningen känns det som det är mera ridning nu inte bara styra runt men han är som sagt stor och jag kommer att lotsa honom försiktigt.  Han måste verkligen känna att han orkar med sin stora kropp för att inte tapp bjudningen..

Clinicen då.....

.....jo det var väldigt givande och full av inspirartion åkte man hem!  Så kul att se fina hästar och duktiga ryttare!  Ser ju så enkelt ut - precis som det ska vara! 

Inget nytt under solen men alltid bra att förkovra sig! 

Helen Langenhagenberg  var väldigt tydlig kring utbildningsskalan och förklarade på att lekfullt sätt.   Hästen ska tycka det är kul och man ska peppa den att vilja göra rätt och på vägen dit gör det ingenting om det blir fel.     Känner igen allt från hur Tinne (och Pia F) har sina träningar med mig!   Precis som jag sen försöker förmedla till mina elever!

Skönt men den röda tråden!

Var Lovisa Beselin som är ny medlem i TantKalaset som arrangerade clinicen och hon hörde av sig till mig och frågade om jag ville vara med och träna för Helen på söndagen....... å det hade varit superkul men jag hade min Fitnesskurs inbokad och ville inte boka av.   Förhoppningsvis blir det fler tillfällen - å andra sina har jag Tinne hemma snart igen och är fullt nöjd med henne och Pia  ;-)

Elever.....

i veckan har varit Jonsberg och Kvägeröd som vanligt samt Anngelica i "20*60m" ridhus - vi väljer att ses så just nu då hennes häst behöver spece att röra sig  och med ett välkomnade Visbohammar är det lätt löst.

Skulle ge referat från Storvik/Märsta träningarna jag hade och kan bara ge tummen upp till alla!   Verkligen roligt och de ger mig sån energi när jag ser att den röda tråden går igen och att både ryttare och häst utvecklas!    Kul!

Glad också att se att flera av dem gjorde fina tävlingsresultat denna helg!  Grattis!

Märks också att våren är här då flera "vintersovande" elever börjar höra av sig och vill träna här hemma på Ekdal.  Välkommen!

Gården.....

....ja våren är ju nästan här och det spritter i Anders känns det som. Så klart nya projekt på gång -  veranda ska det bli och ny uteplats......

Sen hann han även med att förbereda vägen till nya vinterhagen.....

Duktig han är min Älskade Man!  Puss!

Håll en tumme.....

.....nu för mig och Bonsay i Åstorp och att vi kan visa oss från vår bästa sida och att vi lyckas ta oss över uppsatt mål :  65 % i båda klasserna!

För det är procenten jag rider mot!   Pris och placering i detta sammanhang det blir som det blir!     Man kan tävla på olika vis  ;-)

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation