Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Moa å Fiffi har det bra bak i bussen....

Bästa chauffören, groomen och äkta mannen!

Full koll på Bonsay

bild-3-(2)-3.JPG

Framme efter 4 1/2 timme i bussen!

Gräs!

bild-2-(1)-5.JPG

Anders och Bonsay på promenad.

bild-1-(7).JPG

Skulle Bonsay våga sig förbi dessa?!?

bild-3-(3)-3.JPG

Eller den här kortsidan?!  Många fönster

var det.....

Jaha då - det gjorde han allt!

Nöjd campade Bonsay!

Många vill rida på morgonträningen 06,30.....

bild-1-(8).JPG

Fiffi myser i bussen.....

bild-4-5.JPG

Blåsigt i Skåne....

bild-4-(1)-2.JPG

Här bor vi!

bild-5-(1).JPG

En del bor lite större......

 

v 12,   mars  2014

Åstorp meeting.....!!

Oj, vilke helg!  Vilka otroligt fina hästar vi sett och vilken bra ridning!

Snacka om att få inspiration att ta med sig hem till Ekdal!

Var ju dels GP-klasser men också kval för till SM för juniorer och Unga Ryttare.  Och jag säger det, kan några av dessa ryttare hålla hela vägen upp till GP och toppen som senior då har vi väldigt bra återväxt på gång!

Var många coacher och tränare där, bl a Bo Jenå som väl gjorde sig en inpektion av återväxten men också Jan Brink mfl.   Vilka team en del har kring sig. Och det lär ju behövas för att ta sig till toppen!

Arrangören som sig får 4 hästskor av 5 och det som drog ner var den tämligen torftiga cafeterian som saknade en rejäl "Dagens".    Det saknades. Nu blev det väldigt många gulasch soppor.....

Annars var det tummen upp för banor, stallar och allt annat runt omkring.  Kan rekommenderas!  Om ni vågar ge er in i getingboet  ;-)

För egen del då?

Ja mitt mål med 65 % kom vi inte i närheten av men flera av mina andra mål nådde vi!  Vilket jag är jättenöjd över!

Har en helt annan häst med mig ut i år - mycket modigare och mognare!

Så hur konstigt det än låter så är jag inte ledsen över att komma sista första dagen!  Man måste sätta det i sitt sammanhang och det var tätt på given i poängen.   Flera andra "ryttarkompisar" som var där kände också att skalan var tuffare än "hemma" och så kanske det var.  Men som vanligt i bedömningssport så kan man inte påverka domarna.  Bara visa sig fler gånger och rida bättre.......

Konkurrensen var som sagt stentuff  (vilket jag visste när jag åkte hemifrån) och jag hade missar båda dagarna men flest första dagen.   Missar får man inte ha.....!

Bl a fick vi ett missförstånd efter första piruetten där Bonsay bryter av och det kostade en heldel, sen i skrittpiruetterna blev det "ett ben ut här och där" samt lite av och på i samlade skritten.  Irriterade då vi kan det så bra på träning.  Men där kommer lite av hans tveksamhet att vara komfortabel på banan  och det blir lätt missar oss emellan.

Pirutterna i sig feg rider piloten och jag får verkligen skärpa till mig där - vi kan så myckte bättre!

Dag 2 och FEI Mästerskapsprogram har jag inte startat förut och man är alltid lite osäker på om man kan det.  Vill ju verkligen inte rida fel och tappa poäng på det.   Det är ett tämligen snirkligt travprogram med i min smak lite konstiga vägar.  Men vi klarad det tämligen bra.  

Lika uselt rida piruetter men mycket annat som var bättre.

Vi skjunker i formen och det blir för "platt" uttrycksmässigt.  MEN Bonsay är med mig på banan, känns glad och VILL vara där!  Inte slängt sig osv.   På framridningen fick jag till väldigt bra tryck och bärighet - så jäklar om jag kan få till det inne på banan också.  Känns det igen?! 

Pratade med Jennie Larsson (som bla vann GP) och hon gav mig rådet att fortsätta låta honom "jogga runt" på banan och låta honom känna sig komfortabel.  Sätter jag tryck för fort kan jag få bakslag!

Klokt och jag tar verkligen till mig det.   Och det är helt i linje med Pia F  och Tinnes råd......   Så jag kämpar på!  Vet vi kan så mycket bättre!

Ritterna kan ni se här och resultat hittar ni på Equipe.

St:George:

http://www.youtube.com/watch?v=jo46dq_5WbI&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ

FEI Mästerskapsprogram:

http://www.youtube.com/watch?v=h28LCDKN3Vs&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ

Så trots blygsamma placeringar och procent är jag nöjd med helgen och tar med mig massa intryck till nästa meeting som blir Lidköping.

In i ett nytt getingbo!  Ser framemot det!   Sen kanske jag ska välja lite mindra meetings med mindre tufft startfält  ;-)  Vi får se.....

Kanske är lite knäpp men jag tävlar mot mig själv och "mina" procent!

Rosetter i alla ära - ska jag ha en vill jag att det är i från en tuff prestation  - typ Eriksberg i somras ! 

Så gammal har jag hunnit blir  ;-)

Guldstjärna.....

till Bonsay som åker bra, äter bra och bor bra!  Guld värt!  Att slippa oroa sig för det!  Han gillar verkligen att var på resande fot och "tälta". Blir väldigt social och nyfiken! 

Han har som sagt också växt i år och känns mycket modigare och mognare.  Visst han slänger sig och är tittig nu med men är raskt tillbaka hos mig och jag tycker inte han är obehaglig längre då han är styr och reglerbar.   Kan jag omvandla den energi till spänst.........

Fortsättning följer!

Guldstjärna även till......

min härliga familj som följer med på detta!  Vi har en härlig familjehelg med väldigt mycket tid att umgås.  Kortspel och allmänt "tramsade" blir det!  Lets Dance på paddan var fredagskvällens underhållning. Älskar er för det ni gör för mig!

Och trevligt sällskap.....

på läktare och i stall. Denna gång bl a Christina och Mimmi Eklund som vi "hängde" med en hel del - många intressant samtalsämnen och erfarenhets utbyte. Hoppas vi ses snart igen!

Hemma då?

 Jo  där håller världens bästa Sandra ställningarna på gården!  Bättre hjälp kan vi inte ha!  1000-tack Sandra

Timpa?

Ja han har fått en vecka ledigt från ryttare. Dels blev det tidsbrist sen kom det snö (väldigt onödigt) och framförallt så vaknade jag på tisdagen med halsont som jag sen förträngt hela veckan & helgen...........  Alvedon, nässprey och halstabletter....... och en hosta som hållig mig vaken på nätterna.....

Så jag prioriterade Bonsay, ignorerarade förkylningen och skulle bara i väg!  Galet kanske - men vi åkte och kom hem igen.  Kvar är nu en eländig hosta som jag "underhåller" alla med.....  Suck  ;-(

TantKalas nästa vecka!

Så nu får jag se till å va frisk och att vi kan ladda om för 2 härliga dagar med mina "Tant" kompisar!  Så roligt ska det bli!

Rapport nästa vecka!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation