Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Fina Bonsay !

Alla samlade!

Partajade Tanter med Vib i mitten  :-)

 

v 13,   mars  2014

Kalas på många sätt.....

...har det varit denna vecka!  Både TantKalas och 50-års kalas för Vibeke som är med TantKalaset!

En rolig vecka med massa enerigtankande!

TantKalaset.......

var som vanligt väldigt givande!  Vi var återigen på Ledingenäs fina gård.  Det passar oss så bra  och plus för kort res väg för Tinne.

Bonsay skötte sig superbra!  Verkligen två jättefina pass.   Tinne gav tummen upp för vinterns jobb och hon tycker mycket har blivit bättre.  Vi har stärkt oss och önskan är nu att få till ytterligare styrka för att få till det sista.  Vi ska försöka jobba med cavaletti  mera och även klättra vår backe!  

Så otroligt roligt att han har vuxit till sig och mognat så mycket.   Det har jag ju vetat att det skulle bli så men det är många timmars fnulande och miljötränade m m som gjort att vi tagit oss hit.

Är verkligen fäst vid min fina häst! 

Var så klart superkul att se alla andra också.  Det är verkligen givade att få följa alla hästar och se hur de utvecklas.  Nu är det bara Malin  som är hästlös och som letar förbrilt efter en ny kompis.  Har en på gång med än är inte allt klart - vi får se.....

Middag på kvällen och en massa skratt och flams!  Högt och lågt på samtalsämnena och det som sägs på TantKalaset stannar på TantKalaset  ;-)

50 års fest......

..... avrundade veckan då Vibeke bjudit till stort kalas på Sjöfartshuset i Stockholm.     Jättekul blev kvällen och kul att träffa alla Tanter "privat" utan hö i håret och svett i pannan.....

Men det blev sent då man ställde om klockan........  tur man inte partajar så ofta.

Vecka i övrigt.....

....har varit kurererande av den envisa förkylningen och faktiskt ställde jag innan alla träningar förutom söndag då jag hann hjälpa Anngelica och Qråkan på Visbohammar.

Nu kommer en "vanlig" vecka med träningar och jobb som vanligt vilket jag ser framemot. 

Tim..... lufttur...... "Air-Tim".......

Söndags ridtur blerv  tyvärr inte som jag tänkte mig, det som hände var det jag inte ville skulle hända - trots alla säkerhets aspekter och allt på "samma sätt" så fick han nån form av sadelgjordstvång och sköt av mig när jag satt upp.  Hann inte ner med rumpan ens innan det var dax för  en 4 meters luftfärd.  Landade platt på magen , tappade luften och låg där och kippade ett tag innan jag kände att jag nog överlevt......

Men en rejäl lårkaka och ont lite här och där......   :-(

Så klart var jag tvungen att  för Tims skull avsluta  pedagogiskt så vi longerade och sen så "hängde" jag i sadeln i varje fall men kunde inte sitta upp då vänster benet inte var så smidigt...... tyvärr mitt redan trasiga ben vilket inte känns så bra.  Vi får se vad det slutar.....

Nu hoppas jag att min kropp återhämtar sig snabbt.  På tisdag kommer Anna Åsengård som red in Tim och sitter upp så hoppas jag att vi snart ska har rett ut detta.   Unghäst är alltid unghäst - det ska ni komma ihåg!    

Hann tänka lite när jag låg där och kippade efter andan att var det så här Sofie Lexner bröt nacken.....

Är för gammal för att åka av på det här sättet.....

Fortsättning följer  - jag har date med Voltaren-Mannen nu....

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation