Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-1-5.JPG

Snygga färger.....och svullnad....

bild-4-(1)-3.JPG

Tim är totalt ovetandes om vad en flygtur

kan göra....

bild-2-5.JPG

Anna Åsengård - reservpiloten..... :-)

GuldStjärna till henne!

bild-3-5.JPG

Vuxna Bonsay.....

bild-5-3.JPG

Vårsolen!

 

v 14,   mars  2014

En haltade vecka.....

.......och inte av häst utan av mig.  Tims luftfärd gav mig en rejäl "lårkaka" samt en muskelbrisning.    Tyvärr mitt redan trasiga ben så med svullnad och "tryck" så påverkas den skadade nerven så känning av det har jag haft  :-(

Tur i oturen att jag inte slog mig värre och detta var rekord i mitt, vad blir det, 42 åriga hästliv......

Jag har dock kunnat rida Bonsay hela veckan (mest av envishet av mig)  med visst problem att komma upp när muskelbristningen känns när man ska sitta upp.

Väl i sadeln har gångarten galopp gått fint men trav funkat sämre.  Så där ser man hur olika man använder muskelgrupperna i kroppen beroende på gångart.....

Tim då?

Jo han har blivit riden av Anna Åsengård som red in honom förra året i augusti.   Som tur är har han inte visat något obehag eller tendens till sadeltvång igen och vi är båda lika förvånade hur detta kunde hända.

Men unghäst är unghäst och sånt här händer.  Kruxet är att jag är lite för gammal för att åka så hårt i backen....  vilket jag fått påminnelse av flertalet.....tack för all omtanke!

Anna kommer nu att rida någon vecka tills mitt ben har läkt i hop.  Under tiden får jag studera från backen och x-tra glad blev jag av Annas tummen upp för hur fint riden han var för att vara 4-år.  Så det var ju glädjande!    Anna har ju lite att jämnföra med då hon jobbar med att rida unghästar.


Tim är en fin och utvecklingsbar unghäst och nu får tiden utvisa om jag känner mig komfortabel i sadeln igen för att sitta och vara rädd det går inte då man fortplantar det direkt till hästen.

Anna tycker verkligen inte jag ska ge upp nu när vi kommit så långt och hon tycker verkligen att han har potential.  Jag hör vad hon säger  ;-)

Att bli rädd.....

.....det får man och jag blev väldigt rädd när jag låg där på backen och inte fick luft undrandes hur mycket i kroppen som var trasigt.

Kändes väldigt skönt när jag kunde resa mig och bara kände att benet svullnaden.   Men visst tänker man sig för hur man vill göra framöver.

 

Har aldrig varit speciellt tuff ryttare och inte har det blivit bättre med åren heller.  Man blir långsammare i reaktionen, mindre smidig och kroppen tål inte lika mycket.  Desstuom med mitt redan trasig ben som 

gör mina rörelser lite nedsatta så jag ska verkligen tänka över om jag är rätt ryttare för unghäst eller inte.   Viktigt att Tim har en trygg ryttare också!

Anders är inte helt komfortabel med att se sin fru i skyn och sen kvidande på backen.  Han fick stor respekt över händelsen och ska jag upp i sadeln igen måste vi vare överens om det.  Jag måste ta hänsyn till min nervskada i benet och hur kroppen läker.

Envis.....

..... är jag ju så känner jag mig själv rätt kommer jag att rida honom igen om någon vecka.   Vill ju fortsätta på det jag har påbörjat och även om det i långa loppet kanske är en för stor häst för mig så vill jag ju att han ska utvecklas bra och kunna glädja en annan ryttare.

För det är inte Tims fel och han är fullt "normal" så ingen skugga över honom!  

Fortsättning följer....

Bonsay....

.....har i sammanhanget blivit en vuxen och trygg häst!   För det är verkligen stor skillnad på honom i år.  Hans sadeltvång "kan jag" och nu känns det inte osäkert hur han reagerar längre.   Han växer i allt i hantering och att bara "vara".  Skönt!

Trots min skada åkte jag till Tinne på torsdagen och vi kunde jobba i galopp.  Red alla delar ur Intermed 1 programmet och fick bra tips av Tinne om vägarna för pirutterna.  Hur jag ska rida linjen mot bokstaven för att få plats.    Lite trav blev det men framför allt så trampade vi.  Guldstjärna till Bonsay.

Vi får se - jag ska försöka lägga ut lite film från TantKalaset där man kan se att det hänt lite grejer.    Mycket jag önskar ta med mig in på tävlingsbanan......

Tävlingsbanan....

......har både elever och Tanter varit på i veckan.  

Kul med Therese och Anngelica som delade på en 4:e plats i LB!

Grattis!

Och supergrattis till Tant-Anette som placerade sig 5:a i MsvA i Enköping!  Bra jobbat!

Elever.....

.......träningar på Jonsberg och Kvägeröd i tisdags samt i helgen på Dunkers i Malmköping.  Kul att se Denise och Carina igen och tummen upp för vinterns träning!  Nu har vi bokat in flera datum på Dunkers och nya elever kommer ansluta sägs det.  Kul!

Vår, teater, förkylning och Mamma besök.....

......i en salig blandning - både Moa o Anders hängiga i den envisa förkylningen vi dragits med.   Trots det så lyckades Moa genomföra sin teatarföreställning på lördagen och kul var att Mamma kom ner för att följa med och titta.  Kom gjorde Anders föräldrar också så det superkul!  Middag på O´learys i Nyköping och några trevliga timmar i hop.

Till helgen väntar Torsåkers-tripp och lite träningar i Storvik och Märsta som kombineras med "Mamma-tid".

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation