Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

1979610_10152359177291337_3329901631227002589_n.jpg

Bonsay på besök på Lövsta....

Dåligt med foton denna vecka......

 

v 15,   april  2014

Återhämtat mig.....

....har jag gjort och kvar är en liten muskelbristning ovanför knäskålen.

Dock så har själva svullnaden av benet gjort att min nervskada gjort sig påmind vilket inte känts bra och gjort att jag fått tänka till både en och två gånger.   Vill verkligen inte ha tillbaka påverkan av foten igen och då man inte kunnat förklara min skada från början så är jag ju aldrig riktigt säker på att det inte kommer tillbaka.

Skadan gör att jag har svårt att rida lätt, jag är klenare i vänster ben och har något sämre balans.  Rider jag och sitter på rumpan hela tiden så är detta inte direkt något problem mer än att jag är lite långsamare och klenare med vänster ben.

När jag tog mig an "projektet-Tim" så hade jag allt detta med mig men tänkte, envis som jag är, att det skulle gå ändå.  Vilket det gjort skapligt även om jag känt av att jag varit "fumligare" med vänster ben.

Men nu med denna ytterligare skada är jag tvungen att inse att jag har min permanenta skada och dessutom inte är lika ung längre  ;-)  och måste inse mina begränsningar.  Jag vill inte riskera att bli sämre och inte kunna rida alls.

Därför kommer Tim....

..... att komma ut till försäljning.   Filmer och foton kommer att produceras och en mera "offentlig" annons kommer ut framöver.

Jag kommer åter att rida honom igen nästa vecka och fortsätter utbildningen fram till vi hittat ett nytt hem.  Så hoppas vi min kropp fixar det annars får vi ta in en reservpilot.

Så har du tips på någon som letar unghäst så hör av er för mera info!

Bonsay.....

.... kan jag tack o lov rida utan problem då han är betydligt längre kommen i sin utbildning och dessutom mer lagom i storlek till mig.

Hans vecka har varit toppen!  Programträning tisdag för Gustaf Svalling igen.  Jag kom dit tämligen "oriden" då jag bara galopperat i en vecka då det gjort för ont att trava.  Men trots detta så bestämde jag mig för att rida igenom Intermed 1 och denna gång fick vi tummen upp för galopp programmet och till och med en 7:a på en piruett!! Heja!

Traven tyckte han var för slätstruken och lite "snäv" i formen.  Jag kände det själv och var inte förvånad då vi som sagt inte travat så mycket.  Fick rida igenom traven engång till och då blev det mycket bättre!    65 % slutade siffrorna på så med det borde vi ta oss över 62% i skarpt läge.....

För nu har jag fått tummen upp av Svalling att starta programmet skarpt!   Våga tro på oss mera och verkligen växa och visa upp oss!

Tjohoo - jag väljer skarpt läge i getingbot Lidköping!  Ska det va så ska det......varför välja en "busktävling"    ;-)

Hos Tinne....

......fortsatte sen Bonsay att vara helt toppenfin!   Vi hade lite praktiska saker att styra med Tinne och jag före min träning så Bonsay fick låna en box på Lövsta.  Kanske han tog en snack med hästarna där och fick lite tips hur han skulle samla pluspoäng hos mig !?!? 

Gultstjärna och glad matte!  Ibland så går det bara så lätt.....

Hann och se en stund på Tinne och Anton in aktion och de ser helt fantastiska ut tillsammans!  Nu håller vi alla tummar för deras final i Världscupen nästa vecka!!!

Träningar.....

Vanliga veckoträningar och sen Storvik/Märsta i helgen.  Full rulle med andra och och verkligen bra jobbat av er alla!  Ingen nämnd ingen glömd!

Som vanligt blir det kvaltitettid med Mamma i samband med Gästrikland svängen och hon uppskattar att vi kommer.  ensamt emellanåt.......

Nytt jobbb....

....nåste avsluta veckobrevet med att berätta hur stolt jag är över min man som blivit headhuntad till nytt jobb på Bravida.  Anders har jobbat på Bravida i omgångar genom sin rörmokar karriär och nu ska den chef han hade i Strängnäs gå i pension och då väljer Bravida att rekrytera från "golvet" till tjänsten som serviceldare/filialchef!

Superkul och verkligen jättespännande!   Självklart bättre villkor och förmåner men framför allt en utveckling i yrkeslivet!   Anders ser framemot utmaningen och jag vet att "gubbarna"  kommer att få en toppen chef! 

Grattis Älskling!  Jag är stolt över dig!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation