Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Lycklig ägare tar emot sin nya häst!

Cool kille!

Nöjd ny ägare - nöjd säljare -  nöjd häst!

Och nöjd pilot som tackar för sig!

Bonsay nöjd efter TantKalas träningen

Schyst present av Anna!  Ska tänka på Tim vid

varje korköppning!  :-)

bild-2-7.JPG

Schyst!

bild-2-(1)-7.JPG

Lördagkväll och bortbjuden på middag....

bild-4-8.JPG

Fina priset!

bild-1-(2)-4.JPG

Mulle och Foby!

bild-3-7.JPG

Nöjd Bonsay hemma igen!

 

v 20,   maj 2014

Tim såld och levererad, TantKalas, ny inackordering, tävling och träningar.....

......ja en som vanligt händelserik vecka i "Livet på Ekdal"....

Hjulet snurrar på och i bland lite för fort -  så jag har sovrat lite och bromsat in på en del och valt bort några delar för att kunna focusera på det jag vill. 

Bl a så räcker det med att ha en häst i träning just nu och bara focusera på Bonsays

utveckling. Tids nog kan jag ha en häst till men det får vänta en 4-5 år  (Bonsay äldre o Moa med...å jag.....) och då kunna köpa en "färdig" typ 8-åring.

Det innebär då plats för en inackordering till och vi hälsar Sandra och Zaxon välkomna till oss!  Jättekul!

Sandra har ju huserat hos oss ända sen vi flyttade hit då hon kom hit på praktikplats!  Därför känns det extra kul att nu kunna bistå henne med lite x-tra hjälp och goda råd när hon för första gången har egen häst!

Tim levererades.....

i onsdagskväll till sin nya ägare Sophie som faktiskt bor bara 4 mil från oss!  Det känns nästa löjligt perfekt då det är "som gjorda" för varandra!   Känns så skönt att avsluta ett projekt med  nöjd ny ägare, nöjd säljare (Anna  Teiling Gårdlund) och även en nöjd pilot som tackar för sig.

Sophie kommer förvalta honom väl och jag är helt övertygad om att de kommer att göra stordåd på tävlingsbanorna i framtiden!  Men först en fortsatt unghästutbildning där Sophie har stor erfarenhet.


Tim var coolingen själv i sitt nya hem!  Steg med nyfikna steg ner från lastbilen och spejade sig omkring. Gick sen obekymrat in i sin nya box i en helt annan miljö än han är van vid.  Är ett större inackoringsstall så det kommer bli helt annorlunda för honom.

Men nyfiken och social som han är så kommer han gilla det!

Så det var med lätt gasfot vi körde hem igen men det ska erkännas att blödiga jag så klart hade en liten tår bakom ögat när jag pussade honom hej då.......

Så tur att han ändå inte är så långt bort för då kan jag följa honom och kolla på träningar osv.

Fick ett gulligt sms av Sophie kvällen efter där hon berättade om han första dag och hur duktig han varit på första promenaden i nya miljön!

Blev också glad av den present jag fick av Anna för mitt engagemang (se bild här in till)

TantKalas....

hade vi på torsdagen och denna gång en endagars på Lövsta.  Jättekul att ses igen och framförallt att alla hästar på något sätt har tagit ett snäpp framåt i utbildningen.  Ny i Kalaset är Malins 4-åring Ferrari som passar henne väldigt bra.  Ska bli jättekul att följa även dem.

Som vanligt är Tinne en brilliant tränare som sätter fingret på minsta detalj.  Väldigt engagerad och vi fick alla både "morot och piska".  Väldigt nyttigt att lyssna på de andras träning för mitt tränaröra och öga.  Samt självklart för min egen träning och utveckling!

Bonsay var duktig och klarade av "kafferepet" på läktaren denna gång.

Han var focuserad och duktig men framför allt bra i formen.  Lite långsam i bakbenen i bytena men det är nog lika mycket piloten som han...... Jag gör hjälpen lite för "lätt".....

Vi trampade också på slutet och nu känns det som att han bjuder och mer börjar fatta vad han ska göra.  Blir inte helt korrekta steg men mycket bättre än förut.  Så om 2 år så........

Bonsays träning....

och uppladdning i veckan annars har varit ett pass här hemma för Pia F.  Väldigt bra hjälp som vanligt och en hel del knåpande på programdelar. Är ju så bra att ha en GP-domare och tränare i en o samma person......  :-)

......tävling i Nyköping.....

 hela helgen och vilken bra helg det blev!  Jag hade ordnat permanent box hos Sofie (som köpte Efendi av Pia Fält) och fick även låna el av dem till lastbilen. Anders åkte emellan så han hann göra lite hemma. Jag fick "egen tid" i lastbilen (läste bok!).

Det blev precis så bra som jag ville, en lugn och fin häst som trivdes i sammanhanget.  Hann rida båda fredagkväll och lördagmorgon innan det var dax för start.

Fick till bra rundor båda dagarna, visst lite missar här och där och ja visst tappar vi bärigheten emellanåt men så mycket bättre. 

Jag gör lite tabbar är och där och får ta på mig - inte lätt det här att få till allt på rätt ställe.....

Lördagens ritt räckte till en 2:a placering vilket alltid är kul!  Söndagens George blev godkända poäng  och jag var väldigt nöjd med känsla.

Kom till bra ridning båda dagarna och vi får kämpa på med att stärka å hitta mera bärighet!  Han är en utmaning med sin mjuka kropp, men det var ju ingen nyhet!

Ser också vad svårt det är att bedömma han skritt, där det varierade från 6 till 8........  x 2 får man ju så jag vill gärna ha 8:a av alla....  ;-)

Bonus denna helg blev att jag kom 2:a även i Diamnat Cupen  (för dem som ridit MsvA o St:George) och vann gjorde Sofie med Efendi.

Nu var det inte bättre än att hon själv sponsrat priset och döm av min förvåning när jag fick det i stället av henne!!  Gisses - riktigt rörd blev jag!

Nu ska Anders och jag lyxa framöver med ett besök på Duveholms Herrgård!  

Dessutom bjöd Sofie på ännu mer gästfrihet och såg till att jag fick bra mat på lördagskvällen - grillat och kubbspel!  Kul!

Mina ritter finns här:

MsvA (filmat telefon därav kvaliten)

https://www.youtube.com/watch?v=3y18tbubIrw

St:George (blev fel text i inledningen = trött Maggan)

https://www.youtube.com/watch?v=Vfzb9zOHOR4

Min träningar i veckan ....

har som vanligt varit Jonsberg/Kvägerö samt Nådhammar och besök av Anngelica här hemma.

Anngelica har jag nu ett upplägg med att jag rider hennes 5-åring när hon kommer hit.  Allt för att hjälpa honom och även Anngelica att komma vidare.  Inte alltid detta funkar men "Qråkan" verkar gilla mig och det hjälper Anngelica så vi kör så ett tag framöver.   Han är väldigt bra grundriden så pluss i kanten där Anngelica!  ;-)

Hennes blogg o reflektion hittar ni här:

http://finest.se/userBlog/entry.php?uid=56482&beid=2662272

Vid tävligen i Nykping var det flera .....

elever som tävlade så det blev till att förena nytta men nöje.

Bl a Anngelica och "Qråkan" som gjorde fina rundor båda dagarna där dag 1 gav en 3:e plats!  Super!

Linda och Hobbe kommer mer o mer till ridning på banan och Linda analyserar klokt efter ritten :-)

Riktigt kul med Carina och "Mulle" som på lördagen i MsvC2 gjorde ett superfint program och fick betalt!  64 %!  Mulle är PRE/Nordsvensk och faller inte alla domare i smaken så superkul att det kan gå vägen i bland!

Dag 2 gjorde hon samma fina runda - med annan domare och då blev det strax under 59 %.  Men Carina tar det med ro och gladde sig åt 64% dagen innan.

Nu har de 2 kval över 62 %  -  upp till oss att lära Mulle byta.....   ;-)

Camilla och Foby spände bågen lite i MsvC och det höll inte.  Lite "mitt fel" men jag ville att hon skulle prova för det blir större krav på form osv i MsvC och då håller inte LA formen så långt.  Men påt igen!  Snart kommer vi igenom detta!

Sen Hatten av till Anna och Charlie som debuterat MsvB!!  Annas stora mål!  Å det med bra procent  nästan  62 !   Grattis!

Besök....

och lån av box hade vi i helgen.  Det var Maya Olsson med dotter Tora som skulle tävla fälttävlan i Botkyrka som lånade box och sängplats.

Perfekt att vi har den möjligheten!

På gården...

i övrigt tuffar det på  - Anders snickrar på utbygnaden och när nu solen äntligen kom tillbaka så växer det så det knakar!

Alla staket har vi sett över tidigare och vi är så glada vi kostade på lite extra på materialet för 4 år sen för det är ytterst lite som behöver kompleteras!  Kvalité lönar sig.....

Nästa vecka....

blir det faktiskt lugnare, Bonsay sak få skrota några dagar å återhämta sig.

Sen är det träningar i Storvik /Märstas å kvalitetstid med Mamma

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation