Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-4-(1)-4.JPG

Härliga Ekdal!

bild-5-5.JPG

Härlig utsikt -  på två sätt  :-)

bild-3-8.JPG

Mammas Tusse slickar sig om nosen....

 

v 21,   maj 2014

Efter förra veckans.....

tämligen händelsrika vecka så har denna vecka varit lite lugnare.

Sol och varmt och bara så där alldeles underbart den bara kan vara!

Man vill verkligen att tiden ska stanna upp lite nu!

Bonsay...

fick 2 stycken vilodagar efter meetinget.  Bara gå i skritten och sen i sin härliga gröna hage!  Han är för skön för han tar sig gärna en tupplur mitt på dagen. Lägger sig ner och ser ut att må alldeles förträffligt.

I början när jag hade honom rusade jag ängsligt ut i hagen för att kolla honom men inte var det nått fel, han är bara alldeles avslappnad och nöjd med livet å då får man slappa och ligga ner å ta igen sig! Nappandes lite gräs - liggande......

Onsdag joggade jag och sen torsdag var det dax för Tinne igen.

Var lite tveksam om han skulle orka men hon ska vara borta på tävlingar framöver och vi fick inte våra kalendrar att stämma förens den 12/6 så det blir 3 veckor utan tur till Lövsta.

Med tanke på köerna hem så kommer jag inte sakna dem men så klart våra träningar.  Men perioden som föjer sen så har vi ett gäng träningar inbokade.

Nåväl, jag är grymt glad vi åkte för det blev ett kanonpass! Jäklar vad bra han gick!   Verkligen härlig känsla med bärighet och påskjut! Tänk om det kunde vara så här jämt!

Tinne tittade också på mina ritter från helgen och jag fick lite extra tips så klart.   Hon tycker travprogrammet är fint men att galoppen blir lite för långsam vilket jag helt håller med om.

Men när jag förklarade min känsla att jag måste rida lite långsamt för att ha kontrollen kvar så köpte hon det. 

När jag sen galopperade i det tempo och känsla jag vill ha så var det helt rätt!  Tur att hennes öga och min känsla stämmer överens!  Så nu gäller det att fortsätta baka in detta så det går att ta med sig in på banan!

Jag red på deras fina utebanan i solen och det var varmt  men jag ville ändå låta honom gå där då det är bra miljöträning. Fastän jag alltid rider utomhus.....

Vi pratade också lite framtid och hon tror han kommer lära sig allt med tiden, gestar redan för allt sen är bara frågan om det blir sån kvalité så man kan visa upp det.    Jag är envis och tränar på!  Vem vet.....

Massage och hovslagare.....

har Bonsay haft date med i veckan (och Silver hovis så klart).  Har en bra dialog med Lollo Persson som masserar vilket jag tycker är bra.

Känns bra att ha "hittat" dessa personer som ger mig bra service med hästarna.   Passar mig och mitt tänk och upplägg. 

Träningar.....

i veckan har varit som vanligt Jonsberg och Kvägerö men även elever här hemma.  
Tummen upp till alla men framför allt Denise som kom på söndagskvällen och red en mycket fin Asta!  Kul!

Var också dags för Storvik träningar och det var som vanligt kul att träffa alla igen!  Mindre kul var det att några har halta hästar och en som var halt på lördagen när de skulle åka till träningen.  Lät som en hovböld och jag fick per telefon lotas dem med goda råd. Håller nu tummarna för att jag gissade rätt.


Sen blev en elev magsjuk och kunde inte komma på söndagen. Snopet för oss båda då lördags träning var så bra och det var dax för program på söndagen.  Krya på dig!

Malin hade sin unghäst som det ska bli kul att följa framöver!

Nästa gång är 28-29/6 anmäl till Anneli och jag  försöka få fram datum för hösten (som man inte vill tänka på nu!)

Tävlingar....

har jag följt via Equipe. Jag vill ju heja på mina elever samt TantKalas tanterna!   Känns som man är "med" fast man inte är där fysiskt.  Bra jobbat alla!

Har även följt tävlingarna i Belgien där Totilas gjorde comback!  Vann inte helt oväntat men mer "up coming star" var det med Jennie Larson och Zircon som blev 2 resp 3!  Superkul!    Många duktiga "nya" ryttare knackar på VM-dörren!  Släpp in dem nu Jenå!   

Härligt sommarvärme!

Har vi och med den en massa härligt umgänge och kvalitetstid! Morsdag- middag och present från underbaraste Dottern Moa!

Med Mamma lördagkväll som blev på restaurang och sen hemma på hennes verande fram till 23. Sippande på ett gott glas vin

Fredagen satt vi på våran veranda och spelade kort till midnatt!  Myggfritt och varmt!!  Kan det bli bättre?!?

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation