Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Sofia och fina Verdi!

2 Tanter.....

Photo: Det ska börjas i tid.....

Det ska börjas i tid....

Moa hjälper Liv.....

bild-2-(1)-8.JPG

Jag och  Marcus  och Pia på flajen......

Jag och Anngelicas "Qråkan".....

Bild snodd från:

http://finest.se/userBlog/?uid=56482&blogPage=0

bild-1-7.JPG

Party i Hufudstaden med Moa.....

 

v 22,   maj 2014

Lite av varje.....

känns det om det varit denna vecka!   Kortvecka för BankID jobbet men träningar som vanligt och full rulle på gården.

Bl a "MiniTantkalas"  i form av besök av Sofia och fina Verdi.  Vi passade på att ta hit Pia F samtidigt så både jag och Sofia fick bra träningspass vilket för min del blev ett bra pass med en mycket välvilligt inställd Bonsay :-).  Synd att vi inte kan hålla denna nivå på tävling (i varje fall inte enl domarna - se nedan).

Sofia har inte tränat för Pia förutom men tyckte det var toppen och fick med sig flera bra input hem.   Dag 2 red hon ett pass till här på Ekdal innan hon åkte hem.  Verdi är bara 5år och en lite ängslig sådan som behöver miljöträna vilket blev nyttigt här på Ekdal där det händer en hel del.   Han gillade dock inte uteboxen så det fick bli ett rumsbyte och Zaxon fick flytta ut för en natt till Silver.  "Grabbarna Grus" fixade det galant och lille ängslige Verdi fick bo på "Hilton" i stället för på "Scandic".......

Samtidigt när Pia var här så hade  jag bjudit in till programträning. Tyvärr krockade det med tävlingar men kom gjorde Marcus från Nyköping samt Anna Gårdlund med Charlie.


Anna och Charlie provade på att rida MsvB:4 och det blev tummen upp för start i skarptläge!  Precis som jag också tycker!  Heja Anna!  Vilken utveckling du och Charlie har!

Kul med besök på gården och vi hade dessutom en härlig kväll med god mat och mycket hästsnack!  :-)

Bonsay.....

hade ju tävling i Skärlunda på agendan  denna vecka och jag var väldigt nöjd med honom.  Är ju alltid en chansning att gå ut och starta "osedd bana" med honom men denna gång var han helt med mig!  Lite tittig i ena hörnet men "styrbart".    Fick en bra känsla och vi var "ihop"  om tagen.  Sjunker lite i formen och lite annat smått och gott men absolut på rätt väg.

Men det tyckte inte domarna....... visste inte en vinstrunda på långa vägar och mycket är bättre på träning osv osv  så jag måste erkänna att jag blev grymt besviken och ledsen över poängen!   Jag gissade på 63-64% men det blev bara  61,5%.

Det är domaren som dömmer och det kan man inte påverka men när man känner sig helt "dissad"  och tappar sin egen känsla för vad som är "rätt" då blir det inte kul längre. Å man får bli ledsen.......även om man snart är 50 år.......

Självklart ska man "ta åt sig" av siffrorna och kritiken men när det avviker från med vad vi tränar på osv så blir det kaos i mitt huvud.  Har ju inte speciellt dåliga tränare........  men kanske kass känsla!??

Men som jag säger till mina elever "bryt i hop och bit ihop och kom igen"  - och det ska jag också göra!  Även om det sitter lite långt inne denna gång.     De var inte helt eniga det fanns en av dem som gav mig lite hopp  63,7% :-)

  

Ritten finns här -  här skäms man inte för nått  ;-)

http://youtu.be/gbGd8PJC-DQ

Silver....

vår pigge pensionär han mår som en prins och tyckte det var väldigt kul att tillsammans med Moa agera barnvakt till Sofias lille Liv som fick prova på att rida honom.  Lite fel storlek.......men vad spelar det för roll  ;-)

Tim.....

och hans nya ägare Sophia har jag kontakt med.  Allt har gått toppen bra och Sophie är så nöjd! 

Tyvärr hände dock en olycka förra söndagen som nu gör att Sophie inte får rida på  12 veckor!!

Hon hade jobbat Tim på lina och var därefter ute på promenad i skogen runt anläggningen.  Hjälm, longerlina osv.

Allt frid och fröjd och Tim mycket nöjd när han fick stanna och beta gräs på ett ställe där man låter hästarna göra det.

Sen som från ingenstans så kommer en crosscykel!!! Tim far i luften, puttar till Sopfie som faller och slår huvudet i en sten!!  Tack och lov hade hon ju hjälm men hon hör hur det knakar till i nacken....... och för att göra en lång historia kort - hon har en fraktur på en nack kota och därmed ridhförud!!  Suck!!   Men ny unghäst i sin ägo!!

Jag HATAR crosscyklar och som ni vet sen tidigare så har vi haft visst problem här på Ekdal med dessa.  Nu har det varit lugnt tack o lov och jag hoppas vi slipper dem för som jag befarat kan det hända olyckor!

Sophie verkar succesivt lösa hantering av Tim med personer på anläggningen så hans fortsatta utbildning kan fortgå.  Men snacka om oflyt så här i starten av sitt nya hästägeri!

Träningar....

i veckan har som vanligt varit Löflunda/Kvegerö och det var full styrka denna gång. Omslag i vädret så från väldigt varmt och skönt till superkallt!!  Jag missbedömde så klart så väl på Kvegerö fick Anna hämta sin tjocka vinterjacka för jag frös!!  +7 och nordanvind!! Brrr!!

Men alla red väldigt bra och jag tänkte så att det är väldigt kul med en utväxling det blivit för samtliga vilket också visar sig på tävlingsbanorna.  Oavsett nivå och mål man har så tar sig alla framåt vilket är mycket stimulerade som tränare.

Bla  Anngelicas 5-åriga "Qråkan" som har utvecklats jättefint och framförallt sen vi la till en träning här på Ekdal då jag även rider honom en stund.  Nyttigt för mig och även för Anngelica att se honom från backen.  Nu ska "Qråkan"  få vila några veckor vilken han kommer må bra av.  I samband med det så sätter Anngelica  igång mer ridning på  Santos som är hennes "projekthäst" som är superfin!  Kommer han att hålla (där av projekthäst) så har hon en stjärna där!

En annan elev jag kan nämna är Linda med sin stora Hobbe som från "noll och ingenting"  nu tar sig runt på godkänt i LB.  Med tanke på deras utgångläge för 2 år sen är detta superbra!  Linda orutinerad, aldrig tävlat, Hobbe outbildad och stor - så är jag jättestolt att de har kommit så här långt!  Nu kör vi vidare Linda!

30-årsfest och en hel del slappande....

vilket är skönt efter en sen kväll i stan.  Vi skulle sovit kvar men jag kände för att  åka hem vilket nog var tur för det var ju Stockholm Maraton och då hade det nog varit knixigt att tagit sig ut från centrala Stockholm.    Nu kunde vi följa loppet hemifrån TV-soffan i stället då vädret var trist och det i bland är skönt att "göra ingenting".......

Tinne!

.....Har vi så klart följt!  Vinst i GP Special på 5-stjärninga tävlingen i München!!  Med en 10:a på en piaff!!!   Härligt!  Och sen uppföljning och vinst i küren dagen efter!  Heja Tinne och Anton ni är bäst!!!

Ritten  m m  hittar ni här:

http://www.lovstastuteri.com/lovsta/nyheter/2014/05/31/en-tia-for-antons-piaff-i-segerritten/

https://www.youtube.com/watch?v=ivfOttNSYdE&list=UUAlvTjtNGsjirRNrGggPXaQ

Och intressant reflektion till hur de stått emot kritiken över Antons "slöa bakben".....

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/ridsport/article18986246.ab

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation