Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-026.JPG

På väg till framridningen....

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-036.JPG

Framridning med roliga tavlor i bakgrunden...

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-040.JPG

förbi tavlorna igen..........

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-048.JPG

Koncentrerade....

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-021.JPG

Jag gör så gott jag kan!  Vill helst blunda!

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-073.JPG

Tinne och "Ben"  joggar fram inför start

(vinst båda dagarna!)

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-205.JPG

Klubbkompisen Emelie och Briman in aktion

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-235.JPG

Vårt skogshäng (å vi var gladare än vi ser ut!)

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-238.JPG

Jag räknar träd......eller nått.....  ;-)  funderar förmodligen  ;-)

Nya-cameran-mantorp-dressyren-5-6-juni-14-239.JPG

Finast hunden med så klart!

 

v 23,   maj/juni 2014

Debut.....!

Så var den gjord! Debuten i Intermediere 1! Phu!

Och det gick helt ok, hade en bra känsla dock med missar så klart bl a ena piruetten som jag kom för fort in i, hade inte is i magen att samla tillräckligt och sen byten i vartannat som jag fick en miss på mitten och då blir det så klart direkt underkänt.  Sen så klart lite annat smått och gott men i det stora - helt OK.   Känner mig ändå nöjd att på 4 år tagit oss upp till svår nivå :-)

Hur som så lyckades vi kravla oss över godkända 60 % och det är väl inte mycket att stoltsera över men heller inget att skämmas för.

Dressyr är och förblir svårt och ju svårare klasser desstå knepigare blir det!   Jag lovar er :-)    

Tyvärr finns det inte på film för min käre man skulle prova en nya kamera och tyvärr var inte tekniken med honom så det blev bara en "myra" i mitten som dessutom är suddig.   Jaja - så kan det gå.

Lite bilder finns i varje fall från framridningen och koncentrationen innan start!

Dag 2 sen så var det dax för en St:George.  Startade tyvärr först i klassen (vilket jag alltid tycker är negativt) och det blev en runda med lite "gott o blandat"  - ingen  höjdare och jag tror vi båda var lite trötta efter gårdagens debut.....

Hur som - denna ritt finnspå film  och jag visar den här för er, trots missar och låga poäng (strax under 60 %). 

https://www.youtube.com/watch?v=YRk-XH6G_R8

Resumé och reflektion.....

över helgen och framtiden kan sammanfattas så här att Bonsay var väldigt duktig vad det gäller miljön.  Red när vi kom fram till meetingen, ca 5 timmar inann start (inte så lång resväg). och han var väldigt tittig på blommorna men efter viss lugnade övertalning så var det över med det och resten av vistelsen på tävlingsbanan var han trygg.  Känns som jag hittat en bra metod nu samt att han mognat.

Vi blir i våra uppvisningar  däremot för "låga" och tappar bärighet vilket jag i stort fått i all kritik i år.  Inte på nått vis sämre än tidgare år (har ju ALLT på film och kan jämnföra).   Självklart tar jag åt mig av det och får ta med mig hem och till min tränare.   Kanske jag inte fixar att visa upp honom?  Det finns mycket att fundera över. ....

På träning har  vi bärighet och "rätt" form men det är på träningen det.  I skarpt läge "pyser" det i hop och det måste jag få till för att få mera poäng.  Kanske den "spänning" han får yttrar sig så här nu, att vi smyger omkring.

Nu känns det som vi inte behöver miljöträna på samma sätt som förra året och jag vill nu inte fortsätta tävla på samma procent som vi nu gjort. Så vad göra?

Jo , därför tar vi lite tävlings "timeout" och ska bl a se över sadeln samt även göra en vet.check vilket kan passa bra när det ska vara paus.

Göra lite andra förändringar för att se om det  kan hjälpa och sen åter var i gång till Eriksberg i augusti som är en jättekul tävlingsplats jag inte vill missa.   Vill rida på bra arrangerade tävlingar då det stimulerar mig mest.  Jag är rätt "mätt" på att åka runt på mindre tävlingar och starta och vill använda den tiden till annat.  

Har fått förfrågan att rida LagSM i augusti så det finns med i bakhuvudet. Det innebär byte av klubb och i sig en väldigt rolig upplevelse med LagSM.  Vi får se.

Hur som  - ibland är det bra att stanna upp och känna efter vad man tycker är roligt och som stimulerar!  Jag är nöjd med att nått mitt mål att debutera Intermediere 1 men jag är inte nöjd med våra procent.  Kanske blir det aldrig bätttre - men jag ska i varje fall försöka hitta ett sätt att få det bli bättre -  och nått som behövs är  TID och STYRKA -  Bonsay är bara 10 år........!

Att coacha andra....

är jag däremot inte "mätt " på!  Känner att det stimulerar mig och jag känner att jag har mycket att ge och puscha mina elever!  Så även om jag inte kommer tävla själv på ett tag så finns jag på backen för andra!


Däremot har jag haft tidsnöd för mina elever denna vecka och kommer även så att ha nästa...... är så mycket annat utanför hästlivet som "stjäl" tiden - men sen så!  :-)

Strömsholm!

Hanns det med på lördagen!  Moa och jag tillsammans med Anna åkte dit för att se "hur det ska gå till "och det blev en trevlig dag med mycket ögongodis!  Jäklar vad fina hästar det finns!  Speciellt kul så klart att se Tinne och "Ben"  men även flera av våra yngre förmågor!

Hann också som vanligt träffa lite folk, bla Maria och Vilma Wiklund som jag hann ta ett "coach" samtal med på läktaren. Tänka lite planer framöver.   Härlig inställning de har!

Så klart lite shopping  - men jag har köpstopp (kan omöjligt behöva ett täck till )men  kom ändå hem med ett spö då jag har förmågan att tappa bort dem.....

Innan allt detta....

med meeting och allt så hann vi träna för Pia F.  Och det blev ett bra genrep där Pia tyckte vi var mer än väl förberedda för vår debut.

Så det fattades inga positivia tankar kring det men sen är det som sagt svårt att leverera.

Har nu en jättebra dialog med Pia om vår framtid där hon håller med i mitt tänk och hon har också lite idéer.  Envis som man är så ska jag nog ta oss upp ett trappsteg till!

Gården....

i all sin grönska! Vilken härlig tid det är nu!  Bygget fortlöper och vi kunde på fredagskvällen 6/6 sitta där och babbla och lyssna på musik in på småtimmarna.  Utan att frysa och ha mygg kring sig!  Härligt!

Vi har även gjort en liten "ute i skogen häng" där man kan grilla om man vill eller bara inandas naturen! 

I bland får jag nypa mig i armen hur bra vi har det här på Ekdal!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation