Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-4-(4)-2.JPG

Elev på besök


bild-5-(2).JPG

Som tränade fint!

bild-3-(4)-2.JPG

Härliga "Mulle" med matte Carina

bild-1-(5).JPG

Silver får löshoppa!

10492133_10152528345266337_9025586885410371195_n.jpg

Här springer man först programmet med

apostlahästarna!  Anna och Heddan fick

sällskap.....

1554532_10152532945986337_6844790490104683185_n.jpg

Moa och Silver redo!

10488252_10152532946096337_7223717653397533746_n.jpg

.....sen var det Annas tur med Silver!

10502332_10152532946206337_5500877210801753096_n.jpg

Egna protokoll o eget program!  En kom

2:a och en näst  sist  ;-)

10391036_10152534407316337_3756623616367394707_n.jpg

Middag i Gnesta och sen en kvällspromenad!

10473194_10152534407516337_6538926593232280995_n.jpg

Självklart förbi vår Gnesta-trapp!

bild-2-(4)-3.JPG

Våra trasselsuddar.....

 

v 26,   juni 2014

Semestervecka.....

 har jag haft, nåja nästa i varje fall, lite jobb hemifrån till BankID.  Tyvärr fick jag jobbig huvudvärk att brottas med så det blev lite rumphuggen vecka men det gick som tur var över. 

Trots detta så fick jag till veckoträning på Nådhammar/Löflunda/Kvegerö som vanligt.

Roligt att alla håller igång och tränar på över den bästa årstiden (om än kall sådan.....).

Gillar verkligen att se mina elever utvecklas!  Oavstt ras och storlek osv så hittar alla sin röda tråd.  Vem trodde väl att Carina med sin "Mulle" (PRE/nordsvensk) skulle rida på godkända procent i MsvC?  Nu är nästa steg att försöka lära honom byta.  Inte helt lätt med det tar sig - vem vet de kanske kommer ut i en MsvB2 vad det lider...?

Även Therese på Nådhammar har kommit till bra resultat på sitt sto Primanova.  Verkligen kul att se bitarna falla på plats.  Nu  har vi nya mål i focus.   Ett är att hon mera frekvent ska  komma hit och träna och jag kan rida  lite, får vi se om det kan hjälpa till. Vem vet Primanova kanske dissar mig totalt  ?!?  ;-)

Sen har jag haft övernattande elev med 2 stycken mycket bra träningspass varav det ena fick vi förlägga på Visbohammar då det envisades med att regna för ihållande.

Dag 2 sken solen och vi kunde vara hemma på banan.

Dessutom månadsträning i Storvik samt Märsta.  Där alla elever fick en stor guldstjärna då de fick träna i duggregn...... Vi var förpassade till utebanan då ridhuset ska byta tak samt botten. 

I Märsta väntade sen ytterligare ambitiösa elever varav en var ny bekantskap.  Jag tror vi "föll varandra" i smaken och att vi ses åter igen o slutet av augusti när jag kommer åter.

Kul med alla ambitiösa elever! - ni ger mig energi!

Sen är det tråkigt med några halta och lytta hästar där jag på bäst sätt får försöka stötta och komma med  uppmuntrande ord.  Snart är ni på banan igen!

Samt några elever i början av sin yrkeskarriär som väljer att lägga ridningen på hyllan ett tag - där får jag agar bollblank för försäljningstänk....  

Min egen vecka....

ridmässigt har varit lugnare då jag gjorde en vet.check på Bonsay i början av veckan. 

UA på böjprov och i det stora hela väldigt fräsch!  Skönt!

Hade nog inte trott något annat men efter ett tämligen träningsmässigt tuff vår är det bra att stämma av.

Vi blistrade dock bakknäna, en metod som vissa tror på och andra inte. Jag har gjort det 2 gångar på Bonsay och jag tycker det hjälper.  Så vi fortsätter med detta och kanske lite frekventare än på en "normal" häst.  Allt i hopp om att hjälpa honom med styrseln.

Han var något trött i ländryggen vilket jag känt så därför blev den en "coctail" i form av  muskelavslappnande och cortison.

Samt en titt i hans okomplicerade mun där det såg fint ut åsså en vaccination på en gång -  tada! Klart!

Jag är inte hypokondrisk av mig men väldigt för "friskvård" och det i kombination med rätt balanserad foderstat (mycket grovfoder!) rätt träning och ridning så tror jag det ger en mera hållbar häst.  Åsså lite tur också måste jag nog säga.....

Samt självklart en bra modern hovslagare som kan sko en sporthäst och inte "så här har vi alltid gjort" men lika skor och samma skoning på alla .    Tummen upp för Fredrik Forsberg på Behovet  (som dessutom av en slump var med på klinken och blev med på checken - bra dialog mellan veterernär och hovslagare).

Sen får Bonsay även lyxen att en gång i månaden ha egen tid med sin massör.  Ett bra sätt att stämma av  men sen är det till syvende och sist min egen känsla som är avgörande. Men förhållandevis ofta stämmer hennes analys väl med vilket jobb vi gjort å hur jag känner från ryggen.  Tack Lollo på Lejas Massage för bra konsultation!

Därför ingår det i mitt koncept att kolla upp hästen innan den får större problem!  

För i bland är det bättre att förekomma än förekommas - även om det kostar en del så kan snålheten bedra visheten i bland.

När jag ändå är i gasen....

och stämmer av så passade jag även på att kolla sadeln. Har en Equipe som jag trivs bra med men tanke har slagit mig (med viss propå av Tinne) att en annan modell kanske skulle hjälpa mig att inte hamna i "svank" i framvikt vilket jag lätt gör när det "kör i hop sig".

Nåväl, sagt och gjort - sadelprovare, Eva Cederlöf,  kom ut och konstaterade snabbt att sadeln ligger helt korrekt på Bonsay.  Så det var ju skönt!

Fick sen prova ett gäng med sadlar av variereade märke och modell.  Och jag säger då det, hur svårt kan det vara att rida sin egen häst?  Helt hopplöst i fel sadel kan jag säga!  Oj oj, det var hela havet stormar med vissa  och skavsårsrisk med andra....... Phu!

Till slut hittade vi  en annan Equipe som låg bra och som jag nog satt snäppet bättre i.   För ska jag byta ska det vara markant skillnad annars är det inte värt mödan.

Nåväl, Eva kommer åter och har då en lånesadel med sig samt även en annan modell som kanske är ännu bättre.  Så vi får se hur det blir - fortsättning följer!

Joggat.....

efter behandlingen har vi gjort för att åter vara i fullt jobb nästa vecka.

Jag väljer lite andra ställen att rida på, gillar att rida på gärdet och "tränar" dressyr där.   Blir väldigt bra med mycket yta att träna lite byten. Man får till många på lång linje.......

Sen har jag tagit upp byten i varje igen.  Mest som lek och mest "byt / byt tillbaka".   Funkar riktigt bra och och är läge att göra det nu när det inte är tävling på gång.  Fick till 4 stycken på raken men det var nog mera tur än skicklighet  ;-)

Sommaren.....

forstätter grönska och spela oss spratt med regn och temperatur!  Jag skulle som alla andra gärna ha SOL och VÄRME men en sak är säker - vädret kan man inte påverka.....

Ibland vill man bara kura ner sig bland filtar.....eller som katterna bara sova....

Är mycket nöjd med att allt vårt hö är bärgat!  I småbal som jag vill ha!  Jag har ju en förkärlek för hö och med bra leverantör och tillgång kan jag ha det -  Tack Peter Lööf  :-)

Sommar betyder också....

....sommarlov för Moa och kompis på besök.  Varje år sen vi flyttade från Uppsala har hon och Anna träffats en vecka.  I år var det dax att vara hos oss.

Silver har fått sin stora dos av uppmärksamhet och gissa om det varit en nöjd ponny! Det har löshoppats och ridits samt putsats och mysts!

Härligt!   Vilken fräsch 23-åring vi har!

En kväll red de egen komponerat program som jag dömde :-)

Självklart en mycket positiv och glad domare!  ;-)

Filmade gjorde Anders och det var ett evigt kacklande på tjejerna sen över att se sig själv på film!   :-)

 

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation