Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-5-6.JPG

Sommar!

bild-10.JPG

Ett UFO??!

bild-2-9.JPG

Grönska!

10501980_10152542044691337_2302812917797720987_n.jpg

Fina Bonsay!

bild-1-(2)-6.JPG

Fia och Lancelot

bild-3-9.JPG

Härlig vy!

 

v 27,   juni 2014

Sommar och Sol.....

kan man avsluta denna vecka med!  Äntligen kom värmen och så mycket lättare allt blir!  

Nu är det sista rycket med en färd till BankID i stan några timmar i morgon å sen checkar jag ut för semester!  Ska bli skönt att bara ha ett gäng dagar framför sig utan att bry sig speciellt mycket om klockan....

Sommarfest hos grannarna på lördagskvällen kändes perfekt som start på semestern.  God mat, sol och värme, trevligt folk och styrdans.  Me like! :-)  

03,30 kom vi i säng och det kan jag säga att vi är lite för gamla för - men det var värt det......

Bromsfälla....

Sommar och sol innbär också icke önskvärda flygfän och jag fick ett ryck och beställde en  bromsfälla!   Har hört mig för lite med de som har en och det sägs att den ska funka.

Gissa om hästarna tyckte det var extremt spänannde med denna uppenbarelse i hagen!   Jag fick tillslut locka dem med havrehinken för at de skulle våga passera!   Nu har det vant sig med den och faktiskt så tycker jag det hjälper.  Gisses vad flygfän som fångas.....

Bonsay får inga hysteriska tokryck utan kan nu koppla av vilket känns skönt.  Gillar inte det där vilda skenandet.....

Flera investeringar...

har vi gjort och då i form av 6 st cavalettiblock.  Har ju av förklarliga skäl inte så mycket hoppmaterial utan faktiskt bara några hemma snickarade cavalettis och några bommar.  Dessa funkar fint till att just trav cavalettis men med dessa block kan jag nu bygga på höjden och då är tanken att göra gymnasikhoppning på lina med Bonsay.

Premiär häromkvällen och oj vad det var kul tycket Bonsay.  Klippte i för kung o fosterland fast det var knappt 40 cm högt....

Haha- ja ska det va så ska det vara!   Nu blir det en av veckans pass som får va  "hopp o skutt".

Uppsuttet får vi se, mitt ben lämpar ju sig inte för allför korta läder och med de kattsprång han tar är det nog rätt skönt att slippa en osmidig matte på ryggen......

Bonsys vecka....

har trappat upp träningen efter förra veckans lugnare tillvaro och vi tränar på fint i backen med skritt ner och samlad galopp upp samt att jag rider på åkrarna och där varierar galopptempot.  Tror flåset hos oss båda kommer bli bättre :-)

Tinne-träningarna har uppehåll nu tills hon är hemma igen i slutet av juli (innan VM...)

Men Pia finns tillgänglig vilket är toppen så det blev  träning på måndagen och han gick väldigt bra!  Känns pigg och fräsch och vi red delar ur alla programmet. Verkligen "nöta" på vägarna så det sitter i ryggmärgen!  Allt för att vässa till oss inför kommande tävlingar!

För på agendan står Lag-SM och Eriksberg.....

vilket ska bli otroligt roligt!!  Jag var ju som bekant lite mätt på att tävla och känt att det varit motigt men med lite eftertanke, bra snack med både Tinne och Pia F samt dryftandes med TantKalas tanterna är jag åter i gasen igen.  

Men det blir bara dessa 2 stora tävlingar i år sen ska vi stärka oss och förhoppningsvis förbättra oss till 2015!

Lag-SM med Nyköpings RK....

kommer det att bli alltså och det innebär att jag tillfälligt byter klubb till dem.  Alla formaliteter ska bli klara i veckan som kommer och sen kan jag anmäla klart.

I år går det på Öland och Anders och jag ser nu framemot en "minisemester" där.     Anläggningen ska vara superfin så vi ser framemot att komma dit.

I laget kommer Pia Fält rida samt Sofie ÅströmOhlinger som numera äger Pias Efendi. 

Så för Pias del blir det ett lag med 2 av hennes hästar och sen så klart 2 trevliga kompisar!     Ska verkligen bli kul och vår laganda kommer att vara på topp!  Blir lyx att ha Pia på framridningen och även få ritten bedömd av henne. Kommer ge mig massor av erfarenhet!

För min del blir det 4.e LagSM.  Men första för Bonsay......  Alltid kul med lag och just detta gäng känns som sagt extra kul!    Fortsättning följer!

Elever i veckan....

har rullat på med veckoträningarna men också elev på besök.  Denna gång Fia och Lancelot.   Vi gjorde denna gång så att jag red honom båda passen en stund och det blev lite nya infallsvinklar för Fia att ta med sig hem och träna på tills vi ses igen.

Semestern står för dörren....

som jag sa och vi ska bl a segla en vecka på västkusten.  Hemma på gården basar Sandra med backup och vi kan tryggt lämna allt till henne.

Mina uppdateringar av veckobreven kan bli lite haltandes men jag ska försöka "leverera".

Sköt om er i sommarsolen!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation