Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-1-(3)-4.JPG

Sommar!

bild-4-(1)-5.JPG

2 som gillar åka båt!

bild-5-(1)-3.JPG

bild-3-(1)-6.JPG

SuperZebran med sitt UFO!

bild-1-(4)-5.JPG

Middag i Trosa

bild-2-(2)-5.JPG

Vi tränade lite att gå på bryggan......

 

v 28,   juni 2014

Å vilken värme.....

verkligen toppen att prickat in semester!   

I varje fall för mig, min stackars man jobbar även denna vecka men han klagar inte då han tycker nya jobber är så kul så dagarna flyger fram!

Men i går kom det allt ett litet mutter om att det ska bli skönt med semester!

Och vi ser framemot en hel vecka tillsammans med kompisar och en stor segelbåt att ta oss fram på västkusten med!

Jag är ingen seglare men nått rep...hrmff  tamp ska jag väl kunna hålla i   :-)

Ställföreträdade GårdsChef.....

På gården basar Sandra mfl så allt kommer flyta på som vanligt. Skönt att få det att funka och att ha någon som bor på gården (så oinbjudna kan hålla sig borta).  Även Fiffi får stanna hemma med Sandra då det inte lämpar sig med allergiska personer i vår närhet.....

Träning in i det sista....

blir det så klart och jag har antingen ridit tidigt på morgonen eller sent på kvällen.   Värmen tar på båda mig och Bonsay med jag tycker ändå vi jobbat på bra.

Flygfäna är så klart värst, men med flughuva och flugtäcke för ridning så klarar vi oss bra när vi ger oss ut i skog o mark. 

Pia träning på torsdagskvällen och det blev återigen ett väldigt bra pass, faktiskt guldstjärna pass!  Känns som vi haft flera sånna på rad nu men som Pia sa  "det händer något med honom nu"  och jag håller med!   Pigg, fräsch, atletiskt trots värmen!

Svårt att beskriva men det känns som han "sitter ihop mera" och bär mer på sina bakben. Inte så slingringt som förut men ändå en mjuk och rörlig häst.   Pia gillade framförallt formen i galoppen som verkligen blivit bättre och även själva galopprytmen.

Jag har vänt och vridit och rannsakat mig själv och fnulat och funderat. Att rida galoppen som "han bränner sig på backen" som Tinne sa (

https://www.youtube.com/watch?v=aqc4-k8oP8M&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ)

ställer krav på mig självklart att rida en sån galopp.  

Utom i slutorna då jag måste tänka lite annorlunda annars springer han i från mig i för stora språng...... 

Ridning handlar så mycket om rytm, taktkänsla och timing......

Så jag sitter där och tänker "galopp, galopp, galopp" och tänka sig det hjälper at få till rytmen i min kropp!    Alla sätt är bra utom de dåliga ;-)

Hoppas verkligen hålla i denna trend och  när jag kommer hem ska jag titta på DVD:n med Kjell Enhager som han gjort tillsammans med Lussan och Tinne - allt för att bättre förbereda mig mentalt inför nästa tävling!

Det är ju det här som är så häftigt med hästar och ridning att det ständigt är en föränderlig värld!  Man blir aldrig fulllärd!

Aktiv vila.....

Nu väntar 7 dagars aktiv vila för Bonsay. Ingen ryttare på ryggen utan bara skrittmaskin.  Jag vill inte att någon annan rider då jag bara tror det stökar till i hans huvud, då är det bättre att helt vara ledig.

​När jag är åter igen så är det hög tid att ladda upp för LagSM!  Allt klart med klubb byte osv så nu hoppas jag att vi alla håller oss friska!

Värmen i hagen....

för hästarna är påtaglig men jag tycker att de tar det bra. Har tur och det fläktar så det underlättar så klart.  Sen är det intressant att se dem stå vid bromsfällan då de upptäckt att det är mindre flygfän där.

Så JA - den funkar!  Jag är helnöjd!

De går ut tidigt och kommer in tidig eftermiddag vilket passar dem bra.  De är fullt nöjda att få gå in och vila!

Vi har ju inga "beteshästar" i den bemärkelsen utan det är mest "guldkant" att få gå på grönt (som dessutom är tämligen magert och passar våra hästar).

Fodrar gör vi som vanligt men så klart mindre mängde då gräset ersätter en viss del.

Jag tycker detta passar och det känns härligt att kunna ha tävlingshäst som ändå får vara "häst" om än under kontrollerade former  :-)

Elever....

har det varit lugnt med i dessa semestertidder. Bara Linda och Hobbe som kom över på fredagen och gjorde ett jättebra pass.  Tänk så kul det är att både Hobbe och Linda har lärt sig så mycket!  Fortfarande i början av stegen att klättre på  - men så kul att de " tar sig".

Falsterbo....

pågår och vilket "år som helst" ska vi åka dit - men än så har inte prio varit på att förlägga semstern där.   Men jag följer på Equipe och alla annan rapportering  :-)

Kvällsutflykter....

Så här i sommartider och vi har båda varit ute med vår lilla båt på kvällarna samt varit till Trosa och ätit middag.  Härligt!

Även om vi trivs bäst hemma på verandan som är väldigt nice att sitta på sent in på natten......

Sköt om er i sommarsolen!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation