Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

bild-5-(1)-5.JPG

Vår sötnos Oliver!

bild-12.JPG

Å två söta nosar....

bild-3-(2)-6.JPG

Stolt Tussan!

bild-2-(1)-12.JPG

Wendy upptäcker världen....

bild-1-(1)-8.JPG

Å fick GuldStjärna i uppförande!

 

v 36,   september  2014

Veckans höjdare....

var så klart att vår Oliver har kommit!  Tussan bestämde sig på tisdagskvällen att sätta igång leverans av kattunge. 

Så det blev till att hålla tassen och smeka magen till en bra bit efter midnatt.  Då väckte jag Moa och strax därpå kom Oliver!  Å bara en katteunge -  kändes lite snopet men också praktiskt då jag inte behöver våndas över att hitta ett nytt hem. 

Oliver ska vara kvar hos oss och Moas alldeles egen - så mer omhuldad kattunge får man nog leta efter.....

Sjukstuga.....

......inte hos hästarna utan jag....!  Hur är det möjligt efter denna sommar med energiboost?!?  Ja det där vet man väl aldrig utan det är väl så att när lantisen kommer till StorStan så är man inte van vid alla människor å blir mottaglig..... Suck!

Kraschade i sängen flera dagar å avverkade ett antal filmer.....mellan tupplurarna.....  och lite VM-tittande....även om jag stup i minuten somnade till ritterna....


Dessvärre var det "fel" vecka att vara sjuk och plikttrogen som jag är (ingen ersättare för det jag gör på BankID) så lyckades jag få i väg bankrapporten i tid på fredagen.  Fördel att kunna koppla upp sig hemifrån....... och ja..... både för  och nackdelar att ha det jobb jag har.

Innan jag däckade....

......och insåg att jag inte var så pigg så tränade jag ett pass för Pia F. Ingen höjdare i sadeln och passet blev därefter.  Men hur som lite bra gjorde vi i varje fall o framförallt piruetterna som jag fick till bra med kommentaren från Pia "Varför gör du inte så där på tävling? Då får du ju 7 - 7,5?"  

Ja säg det - varför jag gör man inte bara som man ska i skarpt läge?!  Jag har inget bra svar och är så klart inte ensam om att göra bättre saker på träning än tävling  - Om Om inte fanns......

Men visst är det en tankeställare och nått att triggas av! 

På kvällen....

.....efter Pia träningen hade jag mina vanlig tisdagsträningar och jag kände att jag nog hellre kramat kudden men plikttrogen som jag är ville jag inte ställa in.   Tack och lov för headsetet kan jag säga och jag ber om ursäkt om jag hostade i era öron.....

Väl hemma kapitulerade jag och insåg att nu fick det bli sängen!

Skrittmaskin....

är jag evigt tacksam för och då framförallt när man blir sjuk.  Bonsay får sin dos av motion ändå.     Stallet ska skötas ändå och det blir på sitt sätt ett bra sätt att mäta hur man mår...... för liggandes i sängen kan man ju känna sig rätt pigg men när man väl börjar röra sig så är man inte det......

 

Vila gör susen...

och även om man inte är helt på topp så var jag så pass mycket bättre att den sedan tidigare inbokade helgen med kompisen Lotta Bogårdh fick bli av! Ville verkligen inte ställa in. 

Så Lotta kom och hade med sig en av sina tre hästar.  Denna gång 6-åriga Wendy som är en mycket trevlig tjej som inte gjort så mycket i sin karriär än så det var nyttigt för henne att byta miljö och sova borta.

Erfarenhetsutbyte....

blev det denna helg!  Vi red var för sig och kunde hjälpa varandra från backen samt på söndagen även sitta upp en stund på varandras hästar.

Lotta red Bonsay riktigt bra och vi var rörande överens om hur jag ska fortsätta jobba honom.  

För min del så kändes Wendy väldigt intressant och är fint grundutbildad även om ligger efter i utbidningsnivån.  Vilket inte gör det minsta utan hon kommer komma i kapp....

Programträning....

passade jag på att bjuda in några elever till då Lotta är St:George domare och vad passar då bättre än att nyttja hennes kunniga öga?

Linda och Hobbe kom och det var jättekul att Lotta uppmuntrade Linda till att känna att de är duktiga i sitt program och att hon visst kan "leverera"!  Kul då Linda och Hobbe för 1 1/2 år sen var mer än rookies!  Träning ger färdighet Linda!

Anngelica kom med sin fina Santos för att träna på LA:3 som de skulle debutera dagen efter.  Och det gick som en dans och även debuten där de var 2:a på dryga 68 %!   Stolt tränare!

Middag och babbel...

 så klart på kvällen och lammet smade förträfflig!  Som vanligt min bästas man som stod vid spisen (grillen).

Härligt att äntligen träffas så jag hoppas vi kan göra det igen snart.

Sadeln såld!

I bland går det fort!   Till min elev Carina i Märsta.  Det blev toppenbra!

VM.....

följde vi på söndagen och då finalen! Rackarns för RGB!!  Så nära och sen stolpe ut!   Vet inte vad jag tycker om hästbytena...... är det inte tokigt?  Ja, hade det inte varit så hade han ju totalt varit 3:a.....

TantKalas i veckan...

står för dörren och det ska bli riktigt roligt som vanligt!  Först någara dagars jobba (jobba i kapp) och sen 2 hela dagar med detta härliga gäng!  Återrapport kommer!

Sköt om er!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation