Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

IMG_3479.JPG

När det är så här behövs inget ridhus!

IMG_3475.JPG

Gillar den här vyn också!

IMG_3487.JPG

Vy från verandan!

IMG_3506.JPG

Snart klart........  ;-)

IMG_3501.JPG

HundPromenad....

FullSizeRender.jpg

Moas 3:e bok klar!

IMG_3481.JPG

Sööööööt!

IMG_3504.JPG

Nytta med nöje....

IMG_3496.JPG

Anngelica och Qråkan på gång igen....

IMG_3502-2.JPG

Små detaljer i naturen......

 

v 40,   sept/okt  2014

Åter på gården....

...är jag efter några dagar på resande fot.  Denna gång till Riga dit ett litet propellerplan (kansek inte så litet men litet för mig)  tog oss på 50 min.  Är ju inte helt komfortabel att flyga och i ett litet propellerplan kändes det så där...... nåväl allt gick bra  och dagarna i Riga varvades med jobb och en å annan god middag. Samt några SPA behandlingar som var typ 50% billigare än i Sverige. 

När jag varit i väg....

....så har Sandra tagit hand om Bonsay och dels gett honom en SPA-behandling samt longerat och BioLight behandlat.  

Dessutom var Lollo Persson från Leja Massage här och gjorde en avstämning. Alltid lika bra och Lollo å jag har ett bra teamarbete kring Bonsay.

När alla ändå var i farten "för Bonsay" så var det även dax för nya skor -  bästa Fredrik Forsberg från Behovet var här och gjorde som vanligt ett superbt jobb på båda hästarna!  Me Like!

Fullt focus sa Bonsay och det enda han kan klaga på är att det rasslar mindre i kraftfoderautomaten när jag är borta.  Drar alltid ner kraftfodert någon dag innan dessa perioder och höjer grovfodret något.  

Dax att rida....

och med denna lilla "spa/må bra/skämma bort/full focus period för Bonsay så var han snabbt åter i jobb!   Han uppskattar faktiskt att få jobba och känns alltid så glad och positiv över att åter ha mig på ryggen.  Tror inte jag inbillar mig....

Blev blandad vecka med "back" jobb och även cantring på åkern men framför allt härliga pass på vår ridbana.

Fredagskvällen var nästan magiskt med den inramning som naturen bjöd på!  Då saknas inte ridhus!  Härligt!

Små framsteg.....

gör ju en lycklig som ryttare och jag har ju lagt lite mera focus på byten i varje nu under en period och så härligt det när det plötsligt funkar!  Tinne provade ju när hon red och något magiskt sätt så satte det igång resan mot färdighet.

Först  byt/byt tillbaka utan problem och sen 3 och hör å häpna 5 st!  Å inte bara en gång utan flera!  

Jag börjar hitta tillbaka till hjälpgivningen (lätt ringrostig då det var ett tag sen) och desstuom så är det ju självklart så också att Bonsay är mogen för det och mera i balans! Blir som en egen gångart nästan....

Pia-träning på Ekdal....

.....på söndagen bjöd på ett bra pass där jag t o m fick visa våra nya färdigheter i "byten i varje".  Ska nu vara "rädd" om detta och inte krångla till det och göra får många och för ofta. Superglad att vi äntligen får till det!

Snart tävling igen så nu får det ligga på hyllan ett tag för att inte blanda ihop det med 4:or, 3:or och 2:orna.....

Å andra sidan så lär det dröja att visa upp 7 st i varje (som första programmet som dessa ingår i kräver)  då man ska göra andra saker också..... som passage och piaff..... hmmm....

Passagen klart på gång men en bit till kvalité  men piaffen är längre bort...... MEN envis som jag är så får man träna på - plötsligt händer det.....

Å sen är det ju så här, att göra lite "trampsteg" på träning som många kan klara (och kallar piaff) är långt i från att klara att visa upp det på banan......och koppla ihop med övergångar.....  Full respekt till alla som gör det!

Glad för att vi har lättare fallenhet för bytena och  räkna språng i saxar och andra svårigheter.....   ;-)

Intensiv vecka framför oss....

...har vi då dels Tinne-träning står på schemat men även en ny utmaning i att träna för Helen Langehanenberg! 

Inte helt okänd.....

http://en.wikipedia.org/wiki/Helen_Langehanenberg

Det är via min kompis Lovisa Beselin (Back on Track-Lovisa) som jag kommit med på denna träning.  Ska bli jättekul, dels för egen del och för att få x-tra hjälp med Bonsay men även för att ta med mig input till mina egna elever! 

Veckan avslutas sen med start i Nyköping i en ST:George.  Om Bonsay känns fräsch och har ork kvar annars får jag tänka om.

Kul så här i höstmånaderna att ha lite sånt här att se framemot.

Har även Lussan B-tränarkurs i slutet av oktober och sen "vanlig" tränar kurs för Patrik Kittel i mitten november!

Mer tid.....

.....  för sin egen kondition och välmående önskar jag att jag hade.

Känns det igen?  Hur bra kondis har vi ryttare?  Eliten har PT och det krävs för att prestera.....

Men att hinna gå på gym el dylikt efter att man roddat runt allt i vardagen men jobb, resor, egna stallet, träningar och träning med Bonsay så finns det inte så mycket tid kvar - om jag vill se min familj också.....

Därför så försöker vi röra på oss tillsammans - vi kör bla Pilates hemma på vardagsrumsgolvet framför storbilds tvn! 

Ser nog helt galet kul ut!  Men nyttigt och jobbigt.  Är en cd.skiva med en hurtfrisk trådsmal grymt vältränad amerikanska som lotsar oss runt i rörelserna. Dubbat till svenska med en än mer hurtfrisk svenska som "hejar på". 

Förutom detta gör vi (i varje fall Moa och jag, Anders fuskar det vet jag....)  nästan varje dag ett gäng situps, benfäll och planka......   Tar ca 5 min och jag gör det direkt på morgonen efter stallskötseln....... Phu!

Appen RunKeeper hjälper mig hålla koll på hur mycket man rör sig i vardagen -  blir 1,5 km mellan Centralen och kontoret på Kungsgatan = 3 km t&r.....   All rörelse är bättre än ingen rörelse...... å allt "spring" i stallet med hästar till o från hagar gör sina meter det med.....

Sen en å annan hundpromenad runt Ekdal där det går ett gäng löp/promenad slingor......

Det gäller bara att masa sig ut.....  för det är så  tydligt att när jag är mer tränad så rider jag bättre!  Och med snart  50 år på ID-kortet så ska det erkännas att det är mera krävande och svårare att orka med om jag  fuskar med detta.   "Tant-ålder"  gör det mer lätt att "lägga på sig" och det kräver än mer tanke på vad man stoppar i sig och vad man göra av med..... phu - inte bara rynkor och gäddhäng man ska bråttas med.....

Hur som så vill jag peppa till att röra sig mera för att orka bättre i sadeln! 

Det märker jag allt på mina elever att det kan vara lite si och så  med orken. Är så lätt att vi focuserar på hur hästen ska gå och må och äta och gud vet vad....... men det kräver också att man är fit som ryttare för att kunna prestera ihop som Ekipage!

Heja heja!  En kvart om dagen är bättre än inget alls...... !

Elever i veckan....

har det varit dåligt med tid för men helgen hann jag med några stycken, dels nya på Idinge Ridcenter som jag hoppas kunna hjälpa framöver för en bra utveckling men också Anngelica och "Qråkan" som nu åter är i gång.     Qråkan är  5 år och har växt mycket och varit gänglig för sin kropp men nu börjar bitarna fall på plats och dax att återigen vara i träning.  Ibland får man stanna upp med sin unghäst och för att invänta växtkurvor!

Fick SMS från Vilma Viklund i Gävle att deras W är på gång igen efter en lång konvalecens och de hoppas kunna träna i november igen när jag kommer.  Skönt att återigen vara i sadeln Vilma!

Hösten....

är som sagt här och vi har haft några riktigt fina och varma dagar!  Får gärna fortsätta så här ett tag till!

Vi sitter på nya verandan och ser alla vackra färger utanför och speciellt frukosten är väldigt trevlig att inta på verandan med hästarna så tätt inpå sig.   Nu återstår att göra klar verandan invändigt också, material beställt...... så snart så.....

Utvändigt saknas en å annan list osv  - blir klart det med vad det lider.....

Sist men inte minst......

.... vill jag flagga för att Moas 3:e bok är klart!   Gå in på

http://moabooks.weebly.com/

och kika på böckerna samt läs om hennes egen presentation av sig själv.

Böckerna kan köpas via hemsida, perfekt ungdomsbok!  Julklapp?

Grymt stolta föräldrar så klart! 

Sköt om er!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation