Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

10424975_10152855377871337_7387257301884857794_n.jpg

Skönt sällskap när man är sjuk....

10384586_10152852385346337_7960024552584899334_n.jpg

Inte kul!!

36621_374899739211891_1952402035_n.jpg

Planerar ge mig själv en fin

50-årspresent nästa år......

Nya tävlingsstövlar....

 

v 45 nov,  2014

Ingen höjdar vecka......

....då jag varit fortsatt dålig i min mage.  För att tala klarspråk så är det troligen gallgången som spökar.  Gallblåsan bortopererad 2010.

Levervärdena inte på topp och nu väntar jag på MR för att se om någon sten "stoppar upp". Om så är fallet  -  gastroskopi  (urk!!).

Blev en sväng till med besök på Akuten då läkaren på Gnesta Vårdcentral slog bakut över mina värden.......  Men om allt detta å alla turer tänker jag inte skriva här.....mer än att man måste vara "frisk för att vara sjuk" när man ska bollas hit och dit.....

Jag HATAR att inte var i form i mitt aktiva liv!  Är  och kommer att förbli en aktiv person som gillar att ha tusen järn i elden!  Uppfattas kanske som stressade och "hur orkar du" men jag är bara sån och kommer fortsätta vara så länge det ger mig energi att ha många bollar i luften.

Sen är jag duktigare på att säga nej och att städa bort energitjuvar i vårt liv.  

Nu hoppas jag att den eventuella stenen försvinner själv, värdena går tillbaka till normala nivåer å även mitt liv.....

Bonsay...

Hur som så blev det till att ta det lugnt hela veckan och först framåt slutet av veckan så började jag känna mig lite piggare.

Självklart gör jag nått med Bonsay då - för det ger mig energii! 

Annars har han snällt gått i skrittmaskin och sen har Sandra hjälpt till att longera några pass.

Men Bonsay är som jag - gillar inte att chilla och blir då rätt yster och stingslig i stallet och kraftig i frågasatte denna ofrivilliga "vila".

Fredag kunde jag rida och det kändes bra både för mig och honom!

Tinne....

.....och Lövstabesök blev en specialare med familjen på lördagen. Vi skulle träffas med familjerna och planera lite inför vår USA resa i januari.  Vi ska ju till Wellington och hälsa på igen!  Så kul!

Så Bonsay fick följa med, vi red ett lättare pass med lite extra focus på att piaffa och klura lite på hur vi ska komma vidare med det.  Det tar sig.....

Kändes som han vilat sig i form!  Ibland bara blir det rätt i sig och framförallt gladde det mig att han inte var så "slingrig" utan kändes "fast och fin" vilket är positivt för Bonsay.

Rent spontant provade jag några byten i varje och vi fick till 4 st i båda varven!  Han svara nu helt rätt och är med på vad han ska göra!  Duktiga killen!  

Tog igen....

....inställda lektioner över helgen och nu hoppas jag slippa ställa in flera.  Inte ofta det hänt men trist när så sker!   Hade både Märsta och Tuthammaren inbokat förra helgen men fick ställa in så det var bra att denna helg på söndagen kunna styra kosan dit och "leverera".  Nya elever och det gick bra och det lät som alla var nöjda för de vill att jag kommer tillbaka. Vi får se när jag kan få till ett datum....

Grattis till "hemma eleven"   Anngelica å Qråkan som avslutade säsongen med en placering! 

Vädret....

...har varit allt annat trevligt- men "dum-snö" som kom och försvann och regn, regn, regn......

Precis som det alltid är i den onödiga månaden november!

Blä!

Nä nu hoppas jag vara i bättre form till nästa vecka!.  Ska prel på Patrik Kittel tränar kurs på fredag men vet inte om jag kommer i väg med tanke på backlogg på jobbet.  Vi får se.....

Sköt om er!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation