Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

IMG_3941.JPG

Nya arenan!

IMG_3949.JPG

Bäst!

IMG_3955.JPG

Ärevarv och bil som väntar....!

IMG_3945.JPG

Bästa sällskapet  ;-)

Ryttarläktaren bakom oss - känns stjärnorna

i bakgrunden igen?

150732_10152901841166337_6052259961732869888_n.jpg

Mässan från läktaren.....

10731130_10152901841281337_3167368654359167794_n.jpg

.....där man kune sitta och ha så här

trevligt  :-)  Sofie mitt sällskap på fredagen!

1546318_10152901841206337_1996699417809346822_n.jpg

Fin stövlar i påsen.....

1512813_10152897693131337_649344759748473160_n.jpg

Vardagen hemma.....

 

v 48 nov/dec,  2014

Veckans happening: SHIS......

......Stockholm International Horse Show på Friends.....

Ja, det gick det med även om det nog lätt kommer fortsätta slinka "ska du gå på Globen i år" en å annan gång till.

För 20 år på Globen har ju satt sina spår i en  ;-)

Hur var det då?

Mycket var bättre och några saker får man nog vänja sig med.

Bättre var mässan och mindre trängsel och bättre luft.  Plus för att man kunde slå sig ner på läktaren och kolla på framridningen eller ut över folkhavet som strömmade genom montrarna.  Flera å större toaletter och faktiskt lite bättre mat även om det tog slut på både det ena och andra......

Show Arenan i sig hade ett jobbigt "ljus" som lätt gav en huvudvärk. Solbrillor nästa år?

Sen studsade ljudet väldigt mycket så  kürmusiken blev lite "hård".

Att det bara är två kortsidor och en långsida med publik var också annorlunda och man får lära sig lite vart man sitter bäst. 

Rad 1 är inget att rekomendera, trångt och "för lågt".    Jag hade biljett där på fredagens förmiddagsföreställning men kunde då flytta mig till bättre rad.

Så allt som är nytt kan ta tid att vänja sig med så här med fredagen och söndagen som erfarenhet så tycker jag nog det var riktigt bra!  Tummen upp!

Grymt Stolt....

......blir jag så klart över min grymma tränare. mentor och vän:

Tinne och Anton som efter lördagen lite överkokat uppvisning kom igen till küren och levererade en superfin kür med allt det där jag tycker ska finnas dvs lätthet, mjukhet, mer el mindre osynliga hjälper och framförallt harmoni!!   GuldStjärna!

En bil till (vinst för 3:e året i rad) och välförtjänst avslut på året!  Nu väntar Florida å värmen och som vi längtar till vårt besök i slutet av januari!!!

Kul också att se "Ben" och Tinne vinna på fredagens "Lövsta Future Challange" för unga hästar! Han var lite spänd och "stod emot" tror jag men i stort en klass för sig - en ny stjärna absolut!

Duktiga Carro lotasde en "snackig"   Magi till 2:a plats och även om det var lite kommuniktionsmiss (han körde ett eget race tror jag) är det en fröjd att se Carros fina mjuka ridning -- copy Tinne  absolut!

Övriga svenskar....

var också jättekul att se - allihop!  Extra kul med Minnas egna "julshow" som verkligen var helfräck och upplyftande!

Kittel, Jeanne, Paulinda, Malin och Jennie gjorde alla fina rundor där nog Malin är rätt besviken över att lyckas göra för många varv i en piruett och med siffran 0 i betyg...... man får bara göra 2 varv....... mycket att hålla reda på......

Mer än dressyr.....

....blev det i år igen då vi hade biljetter till fredagens invigning som

innehöll både det ena och andra.  Kul med "travar-kadrilj", julshow och tänk vad många olika hästraser det finns!  Häftigt!

Shoppa och mingla....

...... gör man ju så klart och i år hade jag bestämt mig för att prova nya tävlingsstövlar och ge mig själv i en för tidig 50-årspresent!  Sagt och gjort - med mig hem följde ett par högblanka svarta DeNiro stövlar!  Supersnygga och klassiska vilket jag vill ha till fracken.   

Nu ska dom bara ridas in.....vilket ska vara klart till tävingspremiären i mars!

Några påsar till följde med hem bla varma ridhandskar till mina turer på utebanan och nya benskydd till hemmaträning. 

Mingla blir det också och framförallt fredagen träffade jag många gamla kompisar "genom tiderna " och det är alltid roligt! 

Bonsays vecka...

.....har varit en mellanvecka med bara träning här hemma.  Fick inte till någon tid hos Tinne som hade annat för sig  :-) och Pia och jag kunde på helt olika tider så det gick inte heller.

Men ibland är det bra att träna hemma och lita på sin egen känsla.   Bonsay är verkligen på hugget och mycket pigg och fin att rida!  Känns kul just nu! 

Lägger mycket vikt just nu på att kontrollera steglängden framförallt i traven.   I galoppen gör jag mycket enstaka byten för att bättre på gesten.   Byten i varje läggs lite på hyllan, vet att det funkar nu men ska inte "tjata" sönder dem!   

Så mycket grundarbete och kontroll av "gas och broms" och kunna lägga formen lite "där jag vill ha den". 

Klippte honom igen och nu hoppas jag det var sista gången för säsongen.  Tycker det är dötrist att klippa och drar mig alltid för att göra det.  Men när det är klart är det ju så skönt!

Elever i veckan....

.... har varit "gamla vanlig gänget".    Anngelica och jag möts upp på Visbohammar där hon kan nyttja stora fina ridhuset.  Bra träningsro där och superspeglar.   

Jag passade också på att titta när hon programtränade för Svalling på Borgs och det är alltid nyttigt att stämma av vad andra ögon tycker.

Och tur att vi säger samma sak  ;-)

Nu väntar vinterns stärkande jobb för unga "Qråkan" som mer och mer växer i sin kropp och blir vuxnare!

Ny elev började förra veckan och kom åter i lördags, en 5-årig hopphäst som ska grundjobbas.  Föreslog byte av bett förra veckan och ambitiösa som ägarna är så var så gjort och nu vågade hästen komma fram till bettet!  Härligt!

Therese på Nådhammar jobbar nu sin lipizzanerhingst kontinuerligt på våra träningar och det är kul att få jobba med en annan ras, även om det är precis samma sak......... men mitt gamla lipizzanerhhjärta slår ju lite x-tra så klart.   För lippizzar var ju mitt stora intresse för 30 år sen......

Advent och kyla....

.....ja lite hand i hand brukar det blir.  Fram med ljusstakarna och vips blir det lite kallare.  Ridbanan ska underhållas och just nu är frågan "salta eller inte" -  vill  ju inte lägga flera tusen på att salta och sen regnar det bort...... Vi får se.....än så länge är det bara "krispigt".

Lördagskvällen bjöd på "soppkväll" hos icke hästmänniskor i Gnesta.  Föregås av fackelvandring som bara Moa blev med på -  Anders och jag anslöt lite senare efter att nattat hästaran och rastat Fiffi som inte kunde följa med.    Trevlig och väldigt "höstmysigt!!"

På eftermiddagen innan skulle jag baka lite pepparkakor (fått deg av Mamma)  - tog fram allt och skulle dra i gång, då är bara formarna helt försvunna!  Mina fina hästformar!  Hur kan de försvinna i vårt lilla hus!?!?!  Så nu blev det inget bak denna helg och jag får väl köpa nya formar  ;-(

Sköt om er!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation