Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

10881671_10152951077561337_3232261723532103391_n-2.jpg

SOL!   Härligt!

10419434_10152954782281337_4814311870577510967_n.jpg

GOD JUL från oss Alla till Er Alla!

 

v 51, dec,  2014

Bra träningsvecka......

......kan jag sammanfatta det som!   Bonsay är inne i

en mycket bra period nu och är superkul att rida!

Är han i och för sig alltid,  med i bland  blir det lite x-tra bra

allihopa!

Ljusglimt i vintermörkret!

Tinneavslut....

var det och jag fick tummen upp att  "klarar dig själv tills jag kommer hem" vilket väl inte är helt sant för det är klart jag behöver ögon på backen som hjälper mig och där har jag ju  bästa Pia Fälth :-)

Nåväl, passet  blev en snabb koll av allt  och byten i varje tycker hon nu att jag ska lägga focus på att göra få och få dem raka och med bättre uttryck.   De andra bytena blir bättre sen han lärde sig byta i varje vilket blev en extra bonus.

Annars är jag ju löjligt stolt över att att klarar byten i varje:

https://www.youtube.com/watch?v=9pfEyvTywqI&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ

Piruetterna gör han nu säkert och med styrka  - tänk så vi kämpat!  Guldstjärna! 

Lydig är ett ord Tinne använder mycket för oss just nu och det känns verkligen så - han är nu mogen och vuxen och lydig.  Visst tittigheten finns kvar men oftast kan (hinner)  jag hantera den!

Nu tränar vi på  och snart är det april och Tinne är hemma igen - å med handen på hjärtat jag kommer inte sakna resan till UpplandsVäsby - skönt att slippa Stockholms trafiken ett tag!

Å Tinne å gänget får vi ju snart träffa - 22/1 bär det av till soliga Wellington i Florida!   Som vi längtar!

Pia-Passet....

...... gick denna gång av stapeln på Visbohammar och i dras lilla ridhus då vi tränade på morgonen och inte vill vara i vägen för Nina och hennes hästar.  Inte helt fel att klämma in sig i ett litet ridhus i bland. :-)

Som sagt - bra i träningsform nu och mycket duktig!  Pia och jag klykar så bra och jag värdesätter hennes hjälp väldigt mycket.

Härligt!

Frusen bana....

...har vi och har aldrig haft så dåligt läge som nu i år.  Det regnar ena stunden för att sen frysa på.  Inte vet jag, kanske vi ska åka skridskor på den i stället.   Nåväl, bara gilla läget och hoppas på snö - eller riktigt varmt......  Det sägs att det ska komma snö......

Skrittmaskinen....

..... är min bästa kompis och de dagar jag inte kan rida Bonsay vettigt (dvs inte åker till ridhus) får han gå 2 gånger.  Dels morgon men också en sväng på kvällen.  Tack å lov att vi tog beslutet att bygga den!

Ridhus och backe....

....annars blir det mycket åka ridhus nu vilket blir Visbohammar i år där vi löst anläggningskort och det är väldigt lugnt och skönt att rida där.  Extra plus för att det ofta finns en serie med bommar/cavalettis uppställda som man kan nyttja vilket är toppen så jag kan hålla i den träningen.

Sadlad och klar underlättar detta åkande och sen har jag haft tur att Sandra velat åka med och kolla på oss när vi tränar så då har jag desstuom sällskap och en hjälpande hand!

Annars försöker jag klättar backen när det är ljust - blir en 8-10 ggr upp  och ner till Bonsay förtret -  skämt å sido han tycker det är helt ok och traskar på bra

Man får var lite uppfinningsrik så här års och kanske bita i hop lite också.  Men nu är det jul å nyårsledighet samt jobba hemifrån vilket frigör tid.   Sen är det inte många dagar innan vi åker till Florida och under den perioden ska Bonsay på på Lövsta och ridas av Ilona.  Toppenbra lösning!   

Läsa....

.....hinner man göra ibland och jag kan varmt rekommendera Pether Marknes bok i fall ni inte hunnit läsa den reda!  Riktigt bra skriven och mitt i prick!     Jag ska nu ta mig tid att läsa hela boken i jul /nyår och kommer att ha den som inspiration framöver.    Så julklappstips i fall det råder brist på det!

Träningar...

.... efter gångna helgens 27  träningspass så var det lite skönt med en lugnare vecka.  Men några elever blev det allt och roligt är att Carina och "Mulle" är i gång igen  :-)    Har saknat er och hoppas nu att Mulle får vara frisk.

Födelsedag....

har vår älskade dotter Moa -  21/12  -  inte kul fylla så nära jul men det vad göra man  - det var inte planerat!

13 år och det känns som i går vi var där på Ackis i Uppsala........- 25 grader när vi åkte hem med lilla, lilla Moa......

Känns som tiden får stanna upp ett tag nu....!

Kalas med paket så klart och där  bla ett par Hunter gummistövlar gjorde vår tjej extra glad!

GOD JUL!

Önskar vi Er alla och kom i håg att chilla lite extra - Bonsay är bra på det!

Sköt om er!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation