Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

10896966_10153008469006337_5488370007417687996_n-2.jpg

Jag, Bonsay och Gubben i Månen.......

 

v 1 , jan 2015

Vilken jävla skit start på 2015......

.......kan man lungt säga......jag väljer att delge er här därför att

jag vet att ni är många som läser och att jag har många människor runtomkring mig som berörs av detta. 

För nu är det så här att det magont jag har haft och gjort diverse undersökningar för (som jag nämnt lite sporadiskt i veckobrev tidigare i höstas) har visat sig vara förmodad äggstockscancer...... som ev har spridit sig i bindväven till levern..... suck....

Fick beskeded i fredags och sen dess har vi gått runt som i ett vakum och alla känslor kommer på en å samma gång.

Just nu är jag bara heligt förbannand!!!  Varför just jag!?!?  Kan man inte bara få leva å va lycklig och i fred!?!  Räcker det inte med att jag har haft droppfot 2 gånger!?!?

Nehejdå - inte vara lycklig här inte, rätta in dig i ledet kvinna och tro inte du är något....!

Suck!

Vad händer nu?

Nästa anhalt är torsdag 8/1 då vi har nästa läkarbesök inbokat.

Anders och min syster Stina är med för man behöver så klart stöd vid sin sida.  Allt är overkligt och man kan inte ta in allt som sägs.

Efter det så vet vi förhoppningsvis mera - jag googlar inte utan tittar enbart på 1177.se som har bra och rätt info.

När man får ett sånt här besked så tror man en stund efteråt att man hört fel, att de sett fel osv men jag skulle inte tro de skulle sätta en i förbindelse med en kurator och stoppa en massa broshyrer i handen "Du som fått ett cancerbesked" bara för att det är roligt......

Envis rackare......

.....är jag som bekant och detta ska inte stjälpa oss!!  Dumma skitcancern ska inte få ta plats i våra liv!

Så jag kommer att försöka ha allt som vanligt i den mån det går.

Jag vill prata om det och jag kommer ha träningar som vanligt, sen kanske jag ställer in med kort varsel. Undvik mig inte och även om du inte vet vad du ska säga - jag förstår det!

Jag har ingen som helst aning just nu hur jag kommer må och i vilka perioder.  Kanske tur jag inte vet vad jag har framför mig utan bara ta 

dag för dag. Jag sitter i baksätet på bilen och har ingen möjlighet att påverka vart vi ska mer än att jag kan hålla humöret uppe och kämpa.

Hästarna....

...kommer ge mig energi och all tid med dem är viktig!   Bonsay kommer kanske i omgångar ha annan ryttare (har redan några lösningar på gång) för han ska ridas och utvecklas även om jag står på backen. Det är viktigt för mig!

Anna har sen tidigare sagt upp sin plats och flyttar till Borgs (har sina randiga o rutiga skäl men bl a funkar inte Heddan med våra automater som hon antingen trycker sönder med rumpan eller väljer att bajsa i, så det går ju inte i längden, hon ska fodras manuellt)  och det blir bra att bara ha 2 hästar här hemma att ta hänsyn till.

Den nya häst som ev skulle komma 1/3 och vara projekthäst till mig och Sandra det får vi avvakta med för jag kan inte säga nu om det går att ha en till hemma då....... och om den hästen får jag berätta om sen.....

Uppdatera.....

.....kommer jag att göra här för livet går vidare bara med en annan inriktning.  Så från att ha varit ren häst/träning/gård blogg så kommer den ha en liten tousch av cancer information.....

Bonsay...

....är ju lyckligt ovetandes om detta även om han undrat varför matte gråter mot hans mule men väl i sadeln kan jag inte tänka på annat än just han och mig!

Var och gjorde vet.check i måndags och fräschare häst får man leta efter.  Klockren på böjprov och hårt o mjukt underlag!  Skönt!

För han har ju gått ganska rejält och jobbat på fantastiskt!

Pia var inte förvånad - så som han dansat den senaste tiden!

Så håll en tumme....

...för mig att detta är en snabbt avklarad dikeskörning i livet och att vi kan få vara i fred sen!

Anders är stark och Moa får en annorlunda tonårstid - och alla ni som finns i vår närhet,  ingen nämnd ingen glömd!  TACK av hela mitt hjärta att ni finns och stöttar!

Sköt om er brukar jag skriva och denna gång menar jag extra mycket!Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation