Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

936688_10153033668631337_1421354410871232077_n.jpg

Snön kom....

10406343_10153035649476337_3730265247714409579_n.jpg

Söndagen rullade vi till träning trots allt....

10923504_10153033831346337_1391631158362766262_n.jpg

Anmält till tävling -  gäller å blidka framåt oavsett vad som komma skall.....eller inte.....

 

v 2 , jan 2015

Berg och dalbana......

....kan man säga att man åker.......och jag gillar inte att åka berg å dalbana -  inte så här och inte ens på Grönan!

 

Nästa steg i den här resan var ju att träffa en gyn.läkare och göra ytterligare undersökningar vilket gjordes i fredag.  Och han ser/hittar ingenting!   Skönt!  Eller?!?!

Nu har ju inriktningen i denna dåliga film tagit ny väg och prognosen ändras -  och vi lär oss hela tiden att man måste "vara frisk för att orka vara sjuk" och ställa frågor, krav och olika vinklingar!  Stå på sig så det räcker och blir över!

För det man trodde och sa (både Stina och Anders hörde samma sak, de blev ju uppringda av läkaren) stämmer ju inte.  Så tillbaka på ruta 1......(å stå över?!)

Därför att det är ju så att mina röntgenförändringar kvarstår på lever och bukvägg som egentligen är det som experterna sett och utgått från och som dom trodde kom från äggstockarna!    Vakum!

Har begärt ut alla journaler och bilder för att se vad det står och även söka utlåtande från annat håll.  Bara det är ett kapitel för sig att få ut journaler....

I journalerna står det bl a "inger stark misstanke och spridd ovarialcancer"  =  äggstockscancer.....

Samt en massa annat...... så på ett sätt kan jag förstå utlåtandet men ändå inte - borde man inte tagit lite mera prover först innan man började prata om cancer? 

Expertisen från Huddinge som titta på detta är ca 12 (!) personer så det är inte bara en läkares utlåtande...... å sen har en (1!) gynläkare sagt att "det finns inget". Ska man andas ut då?  Nej - man kan ju inte det!  Mentalt jobbigt....

Sen är ju just cancer är ett så laddat ord och när någon säger det så tror "alla" alltid direkt det värsta.......vilket i sig också är fel med tanke på dagens svenska cancervård.  Så en sak i taget och en dag i taget..... undra hur många gånger jag ska säga det till mig själv?

Men visst läkare är bara människor de med och så klart svårt att veta vad som  gäller så länge man inte "öppnat och tittat efter".

Har nu äntligen en och samma läkare som jag ändå känner förtroende för samt direkt nummer till henne sekreterare så man slipper sitta i telefonköer..... 

Vad händer nu?

Jo man ska söka vidare -  bl a ta leverbiopsi för att verkligen ta prover på de röntgen sedda befarade metastaser man tror sig se på levern samt ytterligare skiktröntgen på övriga "bålen".  Och ett gäng blodprover till.....  Detektivarbete!

Så återigen, ovisst, vänta och se vad som händer.  Och kvar är mitt "ont i magen och uppsvullna känsla".....

Proverna ska tas med "raktefart" för man vill att vi kommer i väg på vår semester till USA och sen får vi svar på proverna när vi kommer hem.

Är ändå "väntetid" för att prover ska analysera osv osv så vi kan lika gärna åka i väg.

En dag i taget och en sak i taget - jag skriver det igen...... och så ska jag tänka....... även om jag i skrivande stund är lite utmattad mentalt av all anspänning det ska erkännas.

Ser framemot....

...solen i Florida och Lövsta South!  Att få hälsa på Tinne med familj och göra utflykter, hänga i stallet, se dem träna och tävla och bara "vara".  Det kommer göra oss gott!!

Kan nästa inte ta in det då jag hade avskrivet det i min och familjens förhopping- så nu hoppas jag verkligen att INGET kommer å sopar undan mattan igen!

1000-tack.....

av hela mitt hjärtat för all omtanke i denna ovalda situation jag hamnat i!  Trodde aldrig i min vildaste fantasi att så många skulle bry sig på ett eller annat sätt!  Otroligt!  Och det hjälper och stöttar mig enormt!

TACK!

Något roligare att skriva om....

.....är så klart gården med hästarna och alla andra 4-benta! 

Bonsay gjorde jag vet.check på  som jag skrev om och är jättefräsch!

Mycket starkare i hela kroppen och inte lika sladdrig längre anser även veterinären!  Härligt!

Så himla kul att han är fräsch så klart och även skönt att se att det går att hålla honom så

trots avsaknandet av ridhus och träning som då blir på  olika underlag jag rider på.

Men jag är ju envis det vet ni och med lite fantasi så kan man trots hård ridabana och rida och göra massor med övergångar tex. Man får ha lite fantasi  ;-)

Samt att klätterbacken funkar fint och även min lilla remsa på åkern.

Och jag är så glad och stolt över hur lydig och faktiskt välriden Bonsay är som kan hålla sig i skinnet nu och jobba på bra ute.

Bara jag håller mig till våra vanliga rutter så funkar det bra.

Åsså skrittmaskin så klart - min räddar i nöden!  Varje dag ställer den upp  :-)

Saltat ridbanan...

...har vi återigen gjort men valde att göra bara hälften "helt" och sen 4-kants spåret.

Så innan nu snön kom så vet jag att det under inte är någon is på just den ytan. 

Snön kom ju...

...och det blir ju alltid lite riskfullt att ge sig ut på vägarna.  Vi bangar inte för att köra men ibland kan det ju kännas lite onödigt att ge sig i väg.

Lördagen blev en sån dag som tanken var att träna för Pia F men insåg att det inte var lönt att ge oss i väg.  Men söndagen sen hade det lugnat sig och vi åkte till Visbohammar och fick ett jättebra pass!

Otroligt nog har han inte varit i ridhus på drygt en veckan och ändå kan man rida ett så bra pass!   Han är ju riden och jobbad men inte innanför 4 väggar.

Klippte i hop en liten kort film som kanske kan va kul att se.

Anders med och skötte kameran och det var inte tänkt att visas så det är ingen större konsentration på att hålla rätt på kameran.  Roligt att se, lite kort i formen emellanåt och ett å annat att förbättra.  Finns inget bättre än att se sig själv och "ta lärdom".  Jag är tuff tränare till mig själv ;-)

Piruttterna blev inte ens med......men en hel del annat och framför allt 1:orna och det verkstads jobb vi gör med traven och de korta stegen. Det är låååååångt kvar men känns ändå som det kommer gå!  Och Ilona är en "travryttare" så ska bli kul att se om hon kan hitta mera i honom än jag gör.    

Håll tillgodo:

http://www.youtube.com/watch?v=NozxI8aP3_A&feature=youtu.be

På lördag 17/1...

...checkar Bonsay in på "Grand Hotel"   dvs Lövsta där alltså Ilona ska ha hand om honom i 3 veckor.   Känns så klart hur bra som helst och jag får hoppas han inte nyttjar "minibaren" alltför mycket.......

Kär i mina djur som jag är så kommer det kännas lite i hjärtat att se honom åka från gården (Ilona hämtar honom hos oss) men som sagt han kommer ha det toppen.  Å just det där med att känna så för sin häst är väl A och O för att jobba på i med och motvind!

Träning....

....nästa helg är sen länge inbokat i Storvik och Märsta så jag kommer att genomföra det för hur det än är "En sak i taget och en Dag i taget!

Desstuom bra att få träffa Mamma och syrran lite.

Uppdatering här då?

Ja jag räknar med att hinna skriva ett veckobrev till sen blir det stiltje tills vi är åter igen  7/2.   Men jag kommer säkert uppdatera min FB-sida med bilder osv!  Så är vi inte vänner än - sök upp mig :-)

Men gården då?

Jo den tar bla Sandra hand om samt några till involverade!  Så det är inte tomt och övergivet.  Silver och Heddan är ju kvar i stallet och huset kommer ha nya "hyresgäster" under denna tid.  Så ev tjyvar kan tänka om  - det är precis samma bevakning som alltid!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation