Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

10363625_10153047523541337_3053028762342780643_n.jpg

Hejdå Bonsay!

IMG_4418.PNG

Bonsay på töm för Paul

10898256_10153048798006337_2425188020779964435_n.jpg

Bonsay hänger med Carex o Leo.....

10933816_10153048797926337_8198201566372725530_n.jpg

å en skön rykt av lite hjälpreda...

cf45a44ddab4c709925c838d5ccaf3f7.jpg

Hoppas innerligt att vi kommer fram till dessa

grindar!!

 

v 3, jan 2015

Denna gång vänder......

...jag på veckobrevet och inleder med det som är roligt och ger

energi!  Dvs hästarna  (förutom familjen så klart)!

Hur jag mår och statusen i VårdKarusellen - det kommer längst ner....

Bonsay.....

....han har packat sin väska  (nåja med lite hjälp) och checkat in på Grand Hotel (Lövsta). Hoppas han nu inte utnyttjar minibaren för flitigt....

Ilona och jag fick ihop logostiken så att hon hämtade honom här hos mig på fredagsmorgonen (05,30) då hon ändå var på väg från Brolöten där hennes Chrille bor.

Så det var med blandade känslor jag såg baklyktorna på vår buss (som blir kvar på Lövsta så har Ilona den tillgänglig)  åka iväg men samtidigt skönt att veta att han får det hur bra som helst samt att jag får lite tid att hämta anda.

Ilona har sen rapporterat varje dag och skickat bilder.  Bonsay undrar nog lite vad som  hände men vi ska åka förbi på väg till Arlanda på torsdag och pussa lite på honom.

Han tar i varje fall allt med ro och vi skämtade att han när han var i hagen bredvid Carex (22 år) kunde fråga lite om tips från Carex karriär  :-)

Paul Fiedler...

.....Och kanske Carex kom med tips för sen på söndagen när Bonsay "halkade med på ett bananskal" på kurs för Paul Fiedler (som bla Jennie Larsson tar hjälp av) .   Ilona for dit med honom och det blev ett väldigt intressant pass på töm!  Tanke var att ta hjälp kring piaffen och det blev väldigt lyckat.

Tinne har trampat Bonsay på töm tidgare, jag är inte så skicklig så fixar det inte själv och tanke med detta var att få ytterligare input.

Kanske rätt i tiden och Bonsay är mera mogen för det gick riktigt bra!

Paul gillade Bonsay å tror han kommer lära sig fin piaff när han väl förstått vad han ska göra.  Att han även kommer omsätta tömarbetet till ryttare på ryggen.   För det är ju också grejen - att man ska kunna göra det från ryggen.  Inte bara en "cirkuskonst" på töm :-)

Fortsättning följer....

Ilona.....

....har hunnit rida några pass också och som jag trodde så första passet var han "all over the place"  - dvs Bonsays sätt att vara spänd på!  Så Ilona förstår att det kan vara svårt att tävla då....

Nästa pass var han mera med på noterna att det var mera som "vanligt" att rida honom!  Ilona var mycket nöjd  - Kul!  Stolt över min (vår) fina häst!

Elever.....

......ger mig energi och trots långa dagar i helgen så var jag fulltankad med härliga möten med er elever!    Så kul att följa er utveckling!  Nu ses vi i februari i gen!

Skitväder....

....är väl bara förnamnet och is överallt och helt hopplöst försöka bekämpa. Så på så sätt är det ingen större förlust att vara hästlös denna perid!   Hade blivit mycket åka ridhus annars...... å andra sidan hade jag lagt in en längre aktiv viloperiod nu - mycket skrittmaskin hade det blivit.    Sämre vinter får man leta efter i varje fall..... är 5:e vintern vi bor här och förhållandena har aldrig varit sämre.....

Så i väntan på snön........  vilken jag hoppas kommit när vi kommit hem eller så ska allt ha smält bort så får jag vara glad över tajmingen med att resa bort.....(om vi kommer i väg.....).

För USA.....

....börjar närma sig och när nu Bonsay är på Lövsta så återstår de andra djuren att "fördela" ut -   Fiffi hos granne, Oliver hos Anna och sen instruktioner till Sandra som tar hand om stallet och Silver och Heddan. 

Eja kommer och bor i huset med Tussan och Gullan och grannen sköter skottning och sandning -  phu!

Lite mer att göra än att bara låsa dörren....

Det ska bli så skönt att komma iväg som ni förstår......ser fram emot Lövsta South och hästvärlden samt så klart allt annat runt omkring!  Sol och förhoppningsvis värme!

Men man ska inte ropa........

.....hej förens man är över ån eller hur?!?  För in i det sista ska jag ju hålla på med min trista situation........har inte packat än....

För man letar ju vidare och innan vi åker så ska vi hinna med en titthållsoperation som sker på tisdag.   Leverbiopsi är inte möjligt då det var för stor risk att göra det då förändringarna är för små (om än flera).

Så därför togs ett beslut att göra titthållsoperation och ta prover på "knottrorna".  Så får jag svar på det när vi kommer hem.

Har ju opererat gallblåsa så vet vad titthål innebär och om nu inte tillstöter med problem så ska jag lyckas ta mig ombord på det där eftertraktade planet på torsdag 16.30!  Håll en tumme!  Eller alla för det lär behövas! 

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation