Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

10978709_10153103364271337_7793417164964584139_n.jpg

Tänker jag verkligen!

11001920_10153113998126337_4264731202252356954_n.jpg

SuperNice!  Var ju verkligen nått att fira!

IMG_4178.JPG

Nu är han kastrerade......stackarn.....

å även Mamma Tussan....

Bonsay-maj-2012-5-4.JPG

Rutiner tillsammans med bästa !

 

v 7,febr 2015

Tillbaka till rutiner......

.....kan man sammanfatta denna vecka!

Återigen åka till Stockholm och jobba på BankID.  Kul att träffa alla kollegor igen och trots rejäl "back logg"  som det alltid blir när man varit borta (ingen göra ju allt av ens jobb, bara det viktigaste) så hade jag bra energi för att ta mig igenom allt.

En betydligt piggare skalle att ha att göra med.  Inser nu hur mentalt trött jag var där i början av januari när jag skulle få ihop alla siffor.......

Stallskötseln är också i gång som vanligt, upp 05,45 och ut till stallet och fixa det innan jag åker till Stockholm.   Hur det än är så gillar man ju rutiner.....

Min egen ridning.....

.....är också mera i gång, Bonsay är jättefin att rida och jag var snabbt tillbaka i ridningen.  Hade ju Tinne och Carros proffsiga ridning på näthinna........försök till att kopiera.....

Först jobbdagarna blev det dock mest skritt i backen och på bästa sätt göra nått vettigt på "isen" för hade inte tid/ork åka ridhus direkt efter dryga jobb dagar.

Har haft kontakt med Ilona i veckan och vi stämmer av hur han ska lotsas vidare.  Ilona har ju ridit honom i 3 veckor och tillsammans kan vi nu bolla känslan.  Som hon säger "han är inte så enkel" men det ser jag som positivt och även lite skönt att hon inte tyckte han var "plätt lätt".   Ilona sitter ju på en å annan häst och har lite att jämnföra med.  Så toppen nu att ha någon som ridit honom lite mera kontinuerligt att bolla mina tankar med. 

Nåväl, lördagen åkte jag över till Brolöten där Ilona finns på helgerna när hon träffare pojkvännen  ;-)

Vi jobbade med grunderna och sen kunde vill tillsammans trampa honom från backen. 

Så jag tänker behålla i denna kontakt nu och fortsätta ha utbyte med henne.   Bra influens i det redan bra uppläggningen jag har med Pia och Tinne.   Dessutom har vi himla trevligt och ev kan Bonsay å jag lifta med henne i stora lastbilen ner till meeting i Åstorp!    Då är inte Skåne så långt bort.......

En lite filmsnutt på vårt tramparbetet kommer här:

http://www.youtube.com/watch?v=kDnIpKsxm9M&list=UUOBK-GOQhuyqVKnrV1l8qYQ

Skönt gung i mina knän......  ;-)

Inte lätt det där kan jag säga.....

Pia träning.....

...är också i gång igen och även här är jag så nöjd med att ha hennes uppbackning!  Gjort en "analys" över vart vi står och vad jag vill.

Avsuttet å via  ifyllt dokument!    Väldigt bra och jag gör detsamma emellanåt med mina elever.

Även om man har en muntlig konversation så tror jag det är bra att själv tvinga sig skriva ner vad man står och vad man vill.

Hur som så åkte vi dels till Ålspånga  på fredagseftermiddagen och det blev ett bra pass där vi gjorde en hel del krumilurer och stämde av.

Märkte att grundarbetet hade gjort sitt för det flöt fint.  Pia lotsade mig runt i SB:1ans (heter intermed 1B nuförtiden) galopp program och man blir lite varm i hjärtat när jag bara "så där" kunde göra 7 byten i varje.   Bonsay har inte gjort det på 4 veckor........ Ilona har inte velat i fall hon skulle missa och stöka till det och jag hade bara ridit grunder passen innan.

Söndagen sen var det dax för programträning på Visbohammar som Gnesta Ridklubb höll i.

Det var Pia som dömde och det blir ju lite speciellt när jag tränar för henne.

Tävla där Pia dömmer går inte men programträning är så klart ok och det är ju inte så att jag har någon fördel av det då hon vet alla mina svagheter och förtjänster och snabbt ser när jag slarvar osv...... ;-) Inga gratispoäng här inte....

Bonsay var med på noterna och vi red ihop 68,5% i Intermedierer 1.

Nöjd med det!  Var ett tag sen jag red ett helt program och det var bara några små "titt" missar annars hade jag en bra känsla.

Mycket kan bli bättre - man det tar sig!

Film med siffror finns här:

http://youtu.be/SXCWYZV-kmg

Elever här hemma....

har jag haft några och det märks att vi är på väg ut ur vinterdvalan då några nya hört av sig samt att "vilande" hästar är på väg att vara i gång igen.

Två helger framöver är det kurser,  dels Storvik/Märsta som vanligt men sen också en kurs i Uppsala på Tuthammaren.  Det ska bli kul att sätta tränarögat i!

Livet  åter tar sin normal form....

....känns det som  och det är så skönt!   Vill ALDRIG ha tillbaka dom där veckorna!

På läkarfronten väntar jag på tid för gastroskopi  m m och jag har fått journalerna från operationen och där går att läsa att gallstenarna bl a hade hittat runt äggstockarna.  Så kanske inte så konstigt de reagerade som de gjord......

Men det märks att jag trots semester är lite nedgången och med dåligt immunförsvar - är förkyld IGEN och det är träligt!  Inte så man ligger i sängen men hostar och inte helt tipptopp.......men snart så!

En lite förkylning ger man inte upp för!

Å vad kan väl muntra upp en mera än en liten "faran över" middag hos Pia!  Med bubbel både i glaset och i badet då hon har ett mysigt spa-bad i källaren!  Nice!

I övrigt så hade vi det lugnt och skönt hela helgen, en hel del slappande för att kurera sig och skönt "fredagsmys" mest hela helgen.  Moa hade 2 kompisar som sov över så det var en del fnissande det natten......

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation