Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

11169902_10153300381881337_2907937506022023432_n.jpg

På G......

11169856_10153303235551337_6669444357852232436_n.jpg

Uppmuntrande kommentar.  Bättre o bättre gäller

formen....

11114728_10153303235451337_7238343346360820788_n.jpg

Morgonpromenad med husse....

11052019_10153301005521337_7266206633013277725_n.jpg

Sofie och jag och fina Efendi!  De debutarade

Intermed 1B (svår B:1)

11162074_10153303235501337_6255587368006020357_n.jpg

På väg.....

 

v 17, april 2015

Meetinghelg…….

Har vi varit på i Lidköping och den kan sammanfattas med att det var både highlights och lite ”ojsan hoppsan”…….   Både från min sida men även Bonsay (eller han kanske bara göra det jag ber honom om…).

Vad hände?

Nåväl om vi börjar från början så efter att installerat oss på den väldigt bra permanenta uppstallningen så inväntade vi den ”fria ridningen” som var efter kvällsklassens slut, dvs ca 21.00.

Turligt nog är jag rätt van att rida sent så det kändes inte så jobbigt och Bonsay var med på noterna.

Här ska Bonsay har mera än GuldStjärna för att på denna fria ridning (både i framridnings ridhuset men sen också tävlingsbanan) så var vi säkert 12-13 st på en och samma gång. 

Alla med tämligen yviga hästar och det gällde att hålla tungan rätt i munnen, hålla sin högerregel och rida målmedvetet ”på” sin väg!  Man får inte be om ursäkt i sådana här situationer även om både Charotte Haid-Bondgaard mfl fräser runt där inne och i hörnen står Jan Brink med flera…… phu!.

Men Bonsay skötte sin med den äran och kokade inte över en enda gång!  Utan var hos mig och tämligen koncentrerad! 

Minns för 2 år sen i Södertälje där han blev tokrädd för alla hästar och sen inte gick att styra (typ)! 

Blev en ”miljard” övergångar för det var ungefär vad det fanns plats till. Att gå in och göra t ex en piruett med risk att krocka vid utgången det ger man sig inte in i.

Tävlingsdag 1......

Första tävlingsdagen hade jag förärats den fina starttiden 8,08  - igen!! Samma som på Strömsholm……vad har jag gjort för ont?!

Men inget ont som inte har nått gott med sig, jag hade full koll på tidsupplägget!  Upp 05,30 å fodra, egen frukost, knoppa, putsa till oss och sitta i sadeln 07,40!

Rundan i St:George blev lite tam och försiktigt riden och i vänster piruett samlade jag för mycket i min iver att centrera men fick energin kvar och han tog 1 skrittsteg  =  3:or……

Sen har jag snöat in på skrittpiruetterna och den samlade skritten som också inte blev någon höjdare.......men däremot flera 7:or och 6,5 i travdelen vilket glädjer mig.   Totalt 62,10.

Grämde mig över skitridningen i piruetten som kostade typ 2% men inget att tänka på så länge! Påt igen!

Läktarhänt....

Resten av dagen såg vi fin ridning på fantastika hästar!   Jag som varit i ”svängen” på den här nivån i över 10 år kan säga att utvecklingen både på hästmaterialet och även själva ridningen har varit enorm.  Man hoppas ju kunna hänga med lite grann…… Tant som man är  ;-)    Ibland önskar man det skulle vara en "proffsklass" och en "amatörklass" -  i varje fall från nationell nivå......

En annan sak vi pratade om flera stycken på läktaren var att nästa alla rider med hjälm! Även i GP klassen och att det faktiskt känns både ”mossigt och förlegat” att rida i hatt…….

Tänk så snabbt man ändrar sitt synintryck!      OK på internationell GP nivå kan jag tycka (men nästan inte där heller) men här på nationell känns det verkligen förlegat.   Pratade med ägaren av Skara Hästsportbutik och hon säljer inte en enda hatt längre – reade ut alla flera för många år sen!

Minisemester...

....blir det nästan när man åker i väg så här.  Massa "ledig" tid där vi både har busshäng och sover middag samt allmänt hinner prata om både det ena och andra.

På kvällen passade vi på att gå på lokal och äta – det gäller att passa på när man är i ”storstan”.  Hittade en jättemysig restaurang som bjöd på god pasta och ett glas rött (till mig då….).

Sova i bussen sen och dess faciliteter passar oss jättebra då det är skönt att ha nära till stallet.   Just Lidköping hade bra toalettter och även duschutrymmen som var väldigt fräscha!

Sen var det extra kul att Sofie fr TantKalaset var där och vi kunde peppa varandra!

Tävlingsdag 2......

...... innebar Intermediere 1 och i denna start bestämde jag mig för att försöka sätta mera tryck i Bonsay. 

Inte ”fega” utan få honom mera ”som bäst på träning hemma” -  och jag lyckades – nästan – men med den metodiken så blev han också mera ljudkänslig och vi hade några ”kast för fara i hörnen” ala Bonsay!

MEN det kostade inte så mycket utan vi fick bra där han gick och sen underbetyg på några få.

Man drog helt enklelt inte lika hårt då det var ”bra däremellan”.   Nöjd med bla inridningen som gav tom en 8:a.  -  63,68%

Filmer finns och kommer upp här också men kameran är ny och tekniken att få över filmen till datorn för redigering (lägga åp siffror) har inte betett sig som vi önskat.......= vi har inte hunnit läsa bruksanvisningen....

Glad och nöjd...

.........över att jag nästan fick till det och nu ska jag försöka hålla denna strategi i kommande starter – lite ”bära el brista”!

Vi klarar ju allt men blir lite ”mellanmjölk” = 6 och det räcker inte – vill upp på minst 6,5 i grundsiffra!

Samtidigt så skönt att inte ha direkt problem men någon specifik rörelse t ex bytena – det måste vara jobbigt att missa dessa och kanske brottas med orena el dålig kvalite.  Då har man uppförsbacke att komma vidare……

Extra tack.... 

......till Pia som kom till framridningen och coachade samt såg programmen.  Väldigt bra att stämma av efteråt!  Vi hann även med en träning i veckan innan vilket alltid är en bra kick inför start!

Lövsta och Tinne fick jag ställa in då jag helt enkelt inte hann -  har ju lite jobba att göra också så man får lön…..  ;-)

 Lidköping som arrangör får 5 hästskor av 5 (med pytte avdrag egentligen att det inte fanns någon bajamaja vid uppstallningen)!

 Nu går vi in i en lite lugnare period med träning och återhämtning!

 

Grönt….

Har det blvit och även sommarhagarna -  så nu går de alla 3 där och noppar på lite magert men ack så mumsigt gräs som sticker upp! Snacka om lyckliga hästar!

 

Cantaluppi….

Har Sandra mer el mindre tagit själv denna vecka och det med bravur!  I veckan som kommer ska jag rida lite igen och stämma av känslan.

Är så perfekt när vi samarbetar med hästarna och jag kan titta lite ”då och då” på Sandra när vi rider tillsammans.   I veckan ska vi ta en riktigt träning med mig på backen.

Allt flyter på med honom så jag tror (och hoppas) att han håller och fortsätter svarar upp rätt på träningen.

 Lollo Persson, massage var  förbi och gav en behandling och vi hade en dialog om fortsatt arbete!

Väldigt bra att kunna stämma av med Lollo vilket jag har haft nytta av även med BOnsay.

Grattis....

....till alla elever som tävlat!!!

Oavsett om ni fått placeringar eller inte -  sträck på er!  Det är inte alla som tävlar i en bedömningssport  ;-) och dessutom med ett djur!

Det blir inte alltid som man tänkt sig!   På´t igen!

Och har man lyckats, njut av det - för allt har toppar och dalar och när man hamnar i dalen ska man tänka på toppen!!

Elever i veckan….

Har varit både externa men även de som kommer till gården.  Ny elev från Nyköping där det var kul att kunna komma med lite nya input för att utvecklas!

 

I veckan som kommer så ska dressyrstaketet upp så sen är det fritt fram att komma och staket träna! 

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation