Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

IMG_6467.JPG

Här ligger han och sover.......

Kungen som fyllde 11 år 30/4!!

11151011_10153312749396337_2774943296392118819_n.jpg

Full focus på TantKalas....

11174761_10153320545696337_5072770583322658475_n.jpg

Å full focus i grävskopan.....

IMG_6423.JPG

Lite fix från min sida också.....

IMG_6451.JPG

Staket!! Så spännade!!

IMG_6439-2.JPG

Skål för Valborg!  Som firades på Djurgården

i år hos goda vänner!

 

v 18, april/maj 2015

TantKalas och mera Vår!

 

Så kan man sammanfatta veckan!   Det växer så det knakar i buskarna och på söndagen vad det dags att öppna upp för hela hagen till Silver och Cantaluppi. 

Bonsay får snällt vänta till efter LagSM. Han är å andra sidan inte så intresserad av gräs utan blir mest nöjd över att bara få strosa runt, lägga sig och sova en stund och ja ha det bra.  Men när kvällen kommer är det väldigt bra att få komma in och äta riktig mat!   Gå på bete? Bonsay? Skulle inte tro det……

 

Gården.....

Att bo på gård så här års är bara så himla härligt och även om det är en hel del jobb så skulle vi aldrig vilja byta bort detta mot vanligt ”villa” liv med häst inackorderad.   Å faktiskt är det härligt alla månader om året, bara lite xtra bra just nu!

När den dagen kommer man inte orkar längre så är det nog färdig ridet för min del och nått hästägande kommer det då inte bli.  Då ska vi bo i lägenhet på Bryggeriholmen i Gnesta och sen ha en stor husbil å åka genom Europa!  Haha kan se oss framför mig!!  Men det är måååååånga år dit!

Med våren som kommer också lusten att göra så mycket och Anders ”rockar gärna loss” på markarbete och det har i helgen grävts och flyttats stenar och planterats syren.  Blir bra när det blir klart ;-)

För min del så fick jag ett ryck och städade garderober i huset och det slängde friskt med saker!  Skönt!  Har en förmåga att spara på ”bra å ha” saker……..som aldrig kommer till  det stadiet ……..

 

Bonsys vecka.......

…… inleddes med 2 dagar i bara skritten vilket jag tyckte han behövde efter Lidköpingshelgen.

Sen var det TantKalas på Lövsta och som då blev första passet efter tävling och jag valde då att rida på träns och få hjälp av Tinne med ett pass där han fick gå lägre och rundare och i stort sett bara göra övergångar och inte så många krumilurer.  Kanske inte så kul att titta på men ett helt rätt pass efter tävling!

Han kändes väldigt pigg och fräsch så det var kul! Man vet ju aldrig efter en meetinghelg.

Piggelin.....

Pigg och glad har han varit resten av veckan också, lite väl pigg……och då också tittig….

Jag har valt att fodra upp honom lite och i sig är det rätt för  vill ju att han ska orka med jobbet han ska göra å han är väldigt fin att rida med härligt ”tryck” – men – ska man titta och kasta sig för minsta grej så blir det inte så lätt…….

När jag tävlar så får han en vecka innan tävling ett preparata som heter Calm vilket är ok att tävla på vad det gäller karens osv.  Men jag ger det bara under tävling och nu hemma utan så kokar det över i lilla skallen.  Svår balansgång…….men jag vill inte ge jämnt för då kanske det inte får någon effekt.

Så nu får jag fundera lite hur jag ska göra, vill ha trycket men inte läget där koncentrationen är svår.  Vanlig magnesium kan man ge vilket inte heller har karens, ska prova det igen.

Pia träning....

Söndag kom Pia hem till mig och vi fick till ett bra pass med inte allt för mycket hopp o skutt. 

Men visst hände det och som Pia sa, han så fin innan så går det bara att manuvrera det rätt så är det kanon.

Är verkligen toppen att kunna rida med dressyrstaket!!  Mycket bra investering! För precis som på tävling så kan ju staketet vara väldigt läskigt det med......övning ger färdighet!

 

TantKalaset i sig....

Var som vanligt lika bra och uppskattat av alla!  Är en härlig grupp där det ska hinnas avhandlas både det ena och andra på läkaren, samt hinna titta och sen rida själv!  Phu!

Nu ses vi snart igen då vi har programträning på Lövsta för Lars Andersson fredag 8/5. Toppen att få vara på Lövsta och förmodligen går även några av deras hästar så då blir det än fler att titta på.

 

LagSM…..

Går ju på Strömsholm i år och nu har det slumpat sig så att Nyköpings RS kommer att ha lag med 3 Tanter från TantKalaset. Det är jag, Sofie med Efendi och Anette med Mardoc!.  Det kommer bli jättekul och jag hoppas verkligen att jag inte missbedömer hur modig jag anser att Bonsay har blivit.

Många lag (29!!)  så det blir ett stort arrangemang.

 

Cantaluppi och Silver……

Går nu tillsammans i sommarhagen och det går hur bra som helst!

Ridmässigt trappar vi så sakta upp för Cantaluppi och denna vecka har jag ridit lite mera igen.  Sandra tyvärr förkyld igen och då här det ju toppen att ha den ”egna hästen” tillsammans med mig så jag kan ta över.

Focuserar mest på galoppjobb för det är mest skonsamt och flest muskelgrupper jobbar.  Han har ju inte varit i träning på lång tid så det kommer självklart ta sin tid att komma igång igen.  Han är mycket ambitiös och vill så mycket så det är kul att rida honom.

Backträning och cavaletti står också på schemat och sen bara det här att gå i skogen och lyfta på fötterna över stenar och trädrötter……

När Pia var här så passade jag på att visa honom för henne å stämma av dagsläget och hon håller med mig om sättet att jobba honom och att det får ta tid nu att få till allt - för då har vi en fin liten häst att visa för kräsna domare  :-)  Hon gillade hans galopp men också uppsynen och inställningen till jobb!

Silver lever livets glada dagar med sin Olivia.  Barbackaridning och mycket pyssel!  Toppen! 

 

Elever i veckan…..

Har varit ”som vanligt” och det har tävlats en del vilket alltid är kul att följa. Både” toppar och dalar” så som det brukar vara och som jag tjatar om – en rosett är inte allt (även om det är kul!) målet kan vara att klara en viss nivå eller att stå sig bra i tuff konkurrens!

Känner att man många gånger fokuserar så hårt på placeringar osv. 

Visst tävla är väl för att ta pris och kanske tom vinna men i en bedömningssport kan man kan inte göra annat än att rida så bra som möjligt och även sätta tävlingen i sitt sammanhang.  Stort startfält med många bra ekipage?  Tätt i placeringarna?   Poäng hit och dit…..

En annan sak jag tjatar om till mina elever är att läsa TR och beskrivningen av alla rörelser och gångarter.  Det är detta domarna lutar sig mot och som tävlingsryttare i dressyr måste man ha detta solklart!

Så ett tips  - läs……..

http://www3.ridsport.se/Tavling/Tavlingsreglemente/

Programträning 2/6.....

.....för Pia Fälth -  pip till om ni vill vara med!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation