Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

11987097_881261015263034_2071550968688473871_n.jpg

4 års kalas!

11924960_881261808596288_688499964308911949_n.jpg

Fina Efendi och duktiga Sofie

11998803_10153673776136337_3587949061603282600_n.jpg

Lag Fika!

11917479_10153673775196337_4235714378756729349_n.jpg

Regntunga skyar!

 

v 36, september 2015

Intensiv vecka…….

......kan man säga det varit med TantKalas på Lövsta, återbesök med Cantaluppi, veckolektioner och coaching på tävling för Öslr  div 2 ponnylag........och så klart vanligt jobb och familjeliv också - många bollar i luften a la Maggan!

Men vi börjar med.....

......TantKalaset som var på Lövsta denna gång och då bara en eftermiddag. 

Alltid lika kul att träffa alla och det blir som vanligt intensivt och inspirerarde!  Åsså Tinnes eminenta hjälp så klart!

Kalaset firade dessutom på dagen 4 år så vi hade dagen till ära tårta!

Två nya Tanter hälsades välkomna och de kommer passa som hande i handsken i Kalaset!  Kul!

Är väldigt kul att se alla hästar utvecklas på ett eller annat sätt.  De yngre tar jättekliv framåt i utbildningen emellanåt och i bland går det lite långsammare.  Precis som det är med unghäst.

GP-hästen Efendi som Sofie rider in sig på mer och mer är mycket fräsch för sin ålder och det är så kul att se hur de mer och mer växer ihop!  Verkligen inte lätt att ta över en GP häst men det gör Sofie med den äran!  Hatten av!

Nu ser vi framemot vår 2 dagars träff om 1 månad!

Följ oss gärna på FB Sidan TantKalaset och mer info hittas även på www.tantkalaset.se

Bonsays vecka i övrigt....

....har varit mycket bra med fina pass som jag tror ligger helt rätt i tiden för att starta Djursholm.  Hålla honom sådär lagomt "tempererad" ....och Glad........   för det tror jag är viktigt att man håller dem på bra humör så att viljan att jobba finns!  

Han var fin på TantKalaset även om det blev många timmar i bussen innan i väntan på vår tur.  Det händer mycket nu på träning!

Vad det gäller Bonsay så har han en bra arbetsvilja om än något valack bekväm emellanåt men han är klokare än man tror  (inte bara snygg  :-)  ) och framförallt berömm går mycket bra hem!  Så med "mutor och glada tillrop" kommer man långt!

Håll en tumme för oss på Djursholms fina tävlingar som är extremt välarrangerade!  Vad sägs om sponsormiddag på lördagskvällen?

Perfekt för oss som bor i bussen!

Cantaluppi.....

....veckans glädjefnatt!   Var ju dax för återbesök och vi har tyckt att han verkat mycket bättre och till allas glädje och även en viss förvåning så var han mer eller mindre OK på böjprov.   Man kunde ana en liten rörelsestörning men skillnaden från början av sommaren då han nästan la sig ner av smärta var enorm!

Så himla kul och nu ska han försiktigt skrittas igång och det börjare vi med skrittmaskinen men sen även uppsuttet. 

Han behandlades nu om i SI-leden och det kommer hjälpa till ytterligare.

Så vad var det då för fel?!?  Ja det vet vi inte,  men det lutar åt ischasnerv i kläm som då svullnat och med den behandling han nu fått har den svällt av.   Enkelt förklarat......

Sen om det är detta som spökat hela tiden eller om det är ny skada det vet vi inte......... vi vet heller inte än om det kommer funka att rida och jobba honom.  Men det är betydligt ljusare prognos nu än tidigare.

Det där med nervsmärta vet jag hur det känns efter mina två omgångar med droppfot och värken from hell......så jag förstår Cantaluppi mycket väl!

Så man ska aldrig sluta hoppas!!    Fortsättning följer och håll en tumme även här!

Elever.....

....har varit hemma på gården men finslipningar inför tävling men också externt besök i Gnesta och denna gång så red jag Annikas Amelka. Nyttigt att sitta upp både för mig och ägaren och kanske även hästen !?  ;-)

Kan inte trolla med knäna på en sån kort ridstund men några aha upplevelser kan jag dela med mig.   

Om nu hästen gillar mig och vi kommer överens, det är inte alltid det klickar så.   Men oftast.....

Jag sitter gärna upp om man är förberedd för det och hästen är "snäll".  Dvs unghästar som är "vilda" där går gränsen!  Jag  för gammal för sånt och med tämligen taffligt vänster ben så får det vara.

Coach på tävling....

.....avslutade sen veckan då jag var med Öslr div 2 ponnylag på deras starter på Rappestads tävlingar.   Det blev ingen omgång i Södermanland så de valde att rida med Östergötland. 

En bit att åka och med regn mest hela dagen fick vi ändå "knyta ihop påsen" med att alla gjorde bra rundor och det var tätt i procenten mellan lagen.

Roligt att kunna dela med sig av erfarenheten jag har från alla tävlingsår och nu ser jag framemot omgång 3 som jag kan vara med på  (omgång 2 tävlar jag själv) samt veckoträningen här hemma hos oss i veckan.

Härligt gäng och härligt lag med god laganda och kamratskap!  Så ska det vara!!  Heja!

Gården.....

......ja nu förtiden är det inte så många nya projekt utan mest underhåll.

Blir ju så när man nästan byggt "färdigt".  Men visst det gror en och annan idé vad vi vill göra men faktiskt har vi kommit så lång att vi pratar inomhus........ 

Ute så är det dax för att putsa av gräshagarna vilket vi får leja bort till våran snälla granne.  Samt rätta upp stolp och sträcka tråd..... och grusa där det behövs.   Finns alltid att göra......

Precis som det ska vara när man valt detta liv!  I våra ögon - det bästa livet!

Hösten.....

....står för dörren och med söndagen ihållande spöregn är det bara att inse att det är dax att plocka fram alla regntäcken!  Brr......!

Men, men det ser ut att bli skapligt i veckan som kommer och jag hoppas att det kan bli en fin höst med mycket sol!

Följa.....

....livet hos oss kan man göra här i veckobreven så klart med även på FB och gruppen "Ekdals Dressyr och Utbildningsstall" - den är sluten men "knacka på" så släpper jag in er!  :-)

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation