Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

IMG_0206.JPG

Så här bra kan  man ha det på TanktKalas!

IMG_0229.JPG

Ni ska få se hela mig.......sen.....

IMG_0230.JPG

Puss Bonsay,.......

IMG_0240.JPG

Fantastika himlar varje kväll!

 

v 39, september 2015

Fart och fläkt....

 

Så kan man sammanfatta veckan!

 

TantKalas stod på agendan och denna gång med Gäst-Tränare då Tinne knappt skulle hinna hem från USA och ritten i Central Park.......så vi bestämde i sista stund att flytta Kalaset för henne till november och kalla in en GästTränare.

 

Sagt och gjort, lite kontakter i Kalaset och EvaKarin Oscarsson kom till oss och hade två givade dagar med focus på sits och inverkan, orsak och verkan och lösgjordhet.

Systemet.....

 

Jag har gått C-tränar utbildningen för EvaKarin och sett henne hålla många träningar och var ganska uppsjungen på hennes system.    

För mig som tränare var det väldigt bra att få en "reminder" på ren grundridning jag kan applicera på mina egna elever. Och självklart mig själv!

Våra pass.....

 

Dag 1 var det lite förvirrat i sadeln med nya instruktioner och en annan röst att lyssna på.  Lite andra vägar än vi brukar rida och man blir lite för avvaktande och  i händerna på den som hjälper en.

Så jag var inte helt nöjd med känslan (och såg även det på det som blev filmat) men lät allt sjunka in och dag 2 när jag sett alla andra rida dag 1 (jag var först dag 1) var jag mera på G och vi fick till ett mycket bättre pass.

"Vänstra" lite.....

 

Jag tycker det är bra i bland att kolla vad som finns utanför "staketet" nått litet kan man ta med sig i form av nya verktyg. Helt enklet vänstra lite........ annars rekommendrar jag inte det...!

 

För sen är det ju så att jag är fullt nöjd med Tinne och Pia  och är så trygg i deras system.

Men som tränare själv så tycker jag man kan prova andra även om man är nöjd med sin "hemma tränare".  Bara man för en dialog med vad som kommer fram av det hela och som man sen gemensamt kan jobba vidare med!

Portugis inslag.....

 

Som extra twist på veckan sen så  hade jag även tackat ja till en förfrågan från Nina Hoffman Küppers om att träna för hennes Nuno Palma e Santos.

Lite trött där på fredagskvällen var jag allt och tänkte att nu har jag tagit mig vatten över huvudet men 

nyfiken som jag är åkte jag dit på lördagen och fick ett

mycket bra pass där största behållningen var att han red Bonsay och jag fick se hur en skicklig ryttare kan sätt honom precis rätt i ramen!   Mjukt, rätt taiming och Bonsay kom väl till jobb!

 

Väl i sadeln fick jag bra hjälp även om det är svårt att ställa om sitt hörande till engelska och snabbt kunna reagera på vad han sa....... men några gånger utbrast han "suuuuper"  så nått bra måste jag väl fått till!   Gav mersmak och jag hoppas få till flera tillfällen.  Tack Nina!

 

Ph......

Efter en sån här diger träningsvecka så fick Bonsay avsluta veckan med ett lätt pass på töm.

I veckan som kommer är "ordningen återställd" och jag ska åter till Tinne samt Pia senare i veckan.

 

Skönt är i varje fall att han orkar väldigt bra och är mycket fräsch i kroppen!

 

TantKalaset.........

..........i sig gav som vanligt många skratt och god mat!   Alltid lika trevligt att träffas och så glad över denna samling av ryttarvänner.  Vi bidrar alla med något trots att vi är ganska olika som personer, precis som det ska vara!

 

Att vara med.....

.........i Kalaset får jag ibland förfrågningar om och jag är alltid öppen för förslag men idagsläget är vi fulltaliga.

Allt startade ju med en "stulen" idé fr bla Knytkalaset och div Plantskolor.  Jag vill ha samhörighet och inspiration så sagt och gjort  - jag frågade Tinne om hon ville träna oss, bjöd in 7 av mina ryttarvänner jag trodde ville vara med  och vips var vi i gång!

4 år har vi kört och några har valt att hoppa av pga olika anledningar typ tidsbrist men deras platser har då snabbt fått ny deltagare. 

 

Så fortsätt stjäla idén!  Starta egna Kalas och knyt en etablerad tränare till er!   Det är lätt att komma igång och ger så mycket!  Vill ni inte fråga mig   har jag kontakten med många andra bra tränare!

KOlla gärna in: 

www.tanktkalaset.se   och FB-Sidan TantKalaset

 

Övriga hästarna på gården....

..........ja stallet är ju fullt nu så det är verkligen fullt upp!

Cantaluppi skrittar på och det ser fortsatt positivt ut!  Han är glad och  nöjd över att ha en uppgift och snart dax för återbesökt på klinken så får vi se vad veterinären ger för direktiv!

 

Silver har ett bra pensionärsliv med Olivia och Moa.  Oliva lär sig massor och Moa får lagom dos av hästliv.    Tänk snart är han  25 år.....

 

Werena då?  Ja, hon har bott in sig mer och mer, lugnat sig i box och hage och börjar förstå rutinerna på Ekdal.  En mycket vänlig individ som har stor arbetsvilja och nu är målet att först och främst få henne att komma i form med sin kropp.  Hon har en ganska kort sådan och med ett stort intressa av mat så det är ett å annat kilo för mycket.   Därför får ni inte se några kroppsbilder.......än......

 

Hon skolas in i skritten och rids några dagar i veckan och som sagt focus är kondis......

Energi har hon och en "född på tyglen" känsla - lätt att flytta och i balans.  Inte så stor men bär upp sin ryttare.....

Har tävlat 1 gång för 2 år sen innan allt tragiskt för Lotta hände och då dansade hon runt i en LB2 på 68%.  Nu kanske en gång är ingen gång men jag tror det finns potential.

 

Hur länge hon ska stanna?  Det får vi se, Lotta o å jag har en flytande överenskommelse med "vi kör så länge det känns bra och väder o vind är med mig".

Inga "måsten" från nått håll -  skönt upplägg tillsammans med en gammal vän!

 

Elever i veckan....

.........blev en tur till Jonsberg och Nyköping samt besök på Ekdal.

Spridda skurar och i lagom mängd!  Ambitiösa elever

 

Lämnade gården.....

........för lite  konsert med Moa å hennes kompisar gjorde vi på lördagen. Ulrik Munther - riktigt bra - lyssna på hans texter!

Anders roade sig i Holland med kompisar så vi var för ovanligheten ifrån varandra i 5 dagar......det har nog nästan aldrig hänt.......  Så inte utan att jag sakande honom å då var det inte bara för att jag blev hungrig  (Anders lagar all mat) å banan skulle sladdas utan just Honom!

 

Happily Married -  japp  det kan man säga!  Så tacksam över det!  Aktiebolaget Magnusson-Osmund går bra som Kjell Enhager skulle ha sagt  (lyssna på hans sommarprat!) .

http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/571822?programid=2071

Dessutom är det en bra artikel i Hippson med Kjell - läs den!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation