Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

12118870_10153778543676337_5490997097605385069_n.jpg

Bästa hösten på länge!

12065611_10153780678031337_7991871022622413319_n.jpg

Superbilder av Sandra!

12122588_10153780677996337_6115319464625256541_n.jpg

 

v 43, oktober 2015

Ytterligare en höstvecka....

...har rullat förbi och jag kan bara återigen säga: vilken höst vi har!

Helt klart kompensation för den mindre gynsamma sommaren......

Torrt i hagarna och inga regnvåta täcken å leriga ben!  Så skönt!

Nu ställde vi om klockan och mörkret gör sig påmind redan  strax efter kl 17 men med dessa härliga dagar så "går det".

SMHI utlovar liknade väder i varje fall en vecka till - vi får väl se....

Bonsays vecka....

...har varit händelserik med både träning och "tävling"......

Träningen var på Lövsta hos Tinne och det blev ett riktigt kass pass!  Ja, ni läser rätt, jag säger det inte ofta men just detta pass blev riktigt kass......

Å varför då?  Jo man hade satt in bänkar och dressyrstaket på kortsidan i ridhuset inför stundade Dressyrtränarklubb sammankomst (som jag inte hade tid vara med på ) och det blev för mycket för Bonsay.....!

I bland är jag inte på humör att stå ut med hans flyktinstinkt för det som är "onormalt" i hans liv och självklart blev det inte ett dugg bättre att jag blev irriterad på honom.   Jag vet det så väl att det inte hjälper men ändå så "målar jag in mig i det hörnet"......!

"Intressant pass" som Tinne sa och om man nu ska ta fram nått bra av det hela var att hon fick se honom "in aktion" och då komma med bra tips -   bl a att inte göra något teknisk svårt när han blockerar sig så som han gör utan bara rida en enkel väg.

Nu var planen att rida galoppsax upp mot denna kortsida som då avslutades med "tvärstopp och kasta sig"  inför sista bytet med förmodligen superstora ögon........  

Så det var bara till att lägga ner den övningen och galoppera på en åttvolt upp mot kortsidan med att ibland byta och ibland inte.   Tillslut slappnade han av så pass att det blev ridbart, men "sladdrigheten"och "spänd ála Bonsay" satt i hela tiden.

Suck ........  Men så här här det och det är bara att fortsätta på den lugna och trygga men bestämda vägen och det är mycket viktigt att jag inte tappar humöret  -  sicken tur att jag mycket sällan gör det........

Därför blev det sen.....

....mycket bra att kunna vara med på Gnesta Ridklubbs KM där man fick rida valfritt program och den med högst procent vann.  

Perfekt att få göra en miljöträningsstart med knoppar å allt å i ett ridhus han bara varit till en gång för längesen.

Jag red Intermediera 1 och det var Pia Fälth som dömde vilket också var toppen så vi kan ta med oss vad som händer till våra träningar!

Ritten blev helt ok, jag hade bra bjudning men det blev lite "av och på" och då lite ojämn i form och bärighet.  Vilket Pia såg och som även hon tycker är intressant mot 

skillnade från träning......

Men ändå 66 % vilket kanske är lite givmilt som det brukar vara när det är "träning" men hur som så var det mycket som blev bra vilket jag var  mycket glad över.  Verkligen perfekt få komma å göra denna miljöträningsstart!

Anders filmade med Iponen vilket var jättebra (kameran hade inget batteri....) men tyvärr blir det fel hasighet när man "lägger ut" den så det blir hastigt "som en 40-tals" film - i färg dock.....  ;-)   I hans telefon ser det "rätt" ut men inte i andra enheter..... märkligt.... 

Nästa vecka är det Lars Andersson programträning så då åker knopparna i igen för Bonsay blir klart spändare med dem. Så det är bara till att "orka" göra dem......

Å ska ta med en fullt laddad kamera då!

En utmaning....

...har jag sagt tidigare att det är med Bonsays temprament men jag lär mig hela tiden och det har gått framåt nått enormt därför blir man lite tagen på säng när han ramlar åter i ett beteende.

Han har så mångat förtjänster att han är förlåten  ;-)  Rid bättre helt enkelt....!

Å just det - han har "bloggat"  i FB-gruppen "Ekdals Dressyr och Utblidningsstall" -   kika gärna in där :-)

Kul upplägg...

....med ett KM med procent som resultat oavsett klass.  Man fick inte starta längre klass än man tävlat godkänd på (alltså fick jag inte rida St:George tex då vi ridit godkänt i Intermed 1).

Vann gjorde ett ekipage som red MsvC. 

Jag hoppas vi kan få större snurr och deltagade på detta nästa år! Har lite idéer jag ska lämna till tävlingsgruppen!

För jag blir Gnesta tävlingsryttare igen 2016 - klubben är inne i en ny fas och jag vill vara med på det tåget.   Medlemsskapet har jag haft hela tiden även om jag tävlat för Nyköping vilket uppstod i och med LagSM.  Jag hoppas nu Gark ska blomma ut till en kul tävlingsklubb!Har flera tävlingskompisar som tänker göra mig sällskap! Kul!

Fantastiska....

....bilder tog Sandra på mig och Bonsay i en superfin miljö!  Riktigt kul att ha!  Tack Sandra!

Klippning....

....hann jag med innan detta så det var jättebra att han var "piffad" och blev extra snygg!

Drar mig alltid för att klippa då jag tycker det är så tröööööökigt!  Men nu är det gjort för denna gång och tack o lov så var Sandra snäll och klippet Silver och Cantaluppi!

Övriga gänget....

....i stallet har alla lite olika saker för sig:

* Silver är inne i en liten hösttrötthet så han har fått lite ledigt.  Klippning av päls och lite allmän omvårdnad bla med Biolight har gjort honom gott.    Han är en gammal häst vilket är lätt att glömma bort ibland och man måste vara extra lyhörd över hans hälsa.

*Cantaluppi sätts i gång mer och mer och det ser positivt ut.

Han är så nöjd och glad att få bli riden och han och Sandra är som klippt och skuren för varandra!  Jag hoppas verkligen att det ska gå vägen så det kan få fortsätta träna tillsammans!

Biolight han med och extra koll på hur han reagerar på jobbet.

*Werena - ja hon bantar och går i skritten och rids lite mera!  Magen sjunker undan mera och mer men det är klart det tar ett tag framöver innan hon är i kondis!  Skynda långsamt...... för hållbarhet!

Hon är mycket ambitiös och rolig att rida så det är lätt man gör lite för mycket -  så det gäller att ha koll å läsa av henne!   Å jag vänjer mig mer och mera på hennes "lilla" storlek......

Träningar.....

....i veckan har varit gänget på Kvägerö och i Nyköping samt Therese på Nådhammar. Roligt när man har kontinutet i träningarna så man kan hålla sin röda tråd!

Å att man får respons tillbaka!   Tack!

Gården....

.....förbereds för vintern med att ställa undan saker och stänga av vatten osv.   Löven finns i massor så en hel del att kratta.......

Tur vi i nte är så drivna att ska ha perfekt "ala villatomt" utan det kan gott vara lite löv här och där......

Lämnar gården....

.....gör vi faktiskt också ibland även om jag sällan nämner det här men i veckan var vi på teater "En man som heter Ove"  med Johan Rehnborg!  Mycket bra!!

Har man läst boken har man så klart mer behållning!

30-års middag i central Stockholm för min syterdotter har vi hunnit med också...... så det blev flera kvällar i vår Hufvudstad....

Annars är det mest "chilla" med Så mycket Bättre och så väldigt skönt att vara hemma!     Man är verkligen i en hemma "nörd!

Tyvärr...

...har jag inte hunnit och mäktat med vare sig "Lussan" kurs, Dressyrtränarklubb träff eller Isabell Werth clinic........ surt men ibland går det inte att få ihop livet och faktiskt kan man tänka sig har jag inte energi för allt.........

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation