Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

12193549_911682325554236_6455303529433292211_n.jpg

Hela Gänget!

12196062_911526015569867_6233969072114514655_n.jpg

Å i avsutten träningsupplaga!

11200636_911798555542613_7864681284109322002_n.jpg

Hööks sponsring produkter!

12208639_911797732209362_1337089717749876636_n.jpg

Å Agria sponsor ryggsäck.....

12208612_10153808899896337_8328420500015179590_n.jpg

Å en inte helt glamorös tränarmiljö -  regn......

men vad gör man inte för sina elever  ;-)

 

v 45,   november  2015

Veckans höjdare....

....var så klart TantKalas på Ledingenäs!  Alltid lika roligt och man åker hem full av energi och inspiration!

För de som varit med från början är det dessuom roligt att se hästarnas utveckling!   

T ex Sofias fina valack Verdi som vi såg första gången på hösten som 3-åring och som nu hunnit bli 6-år och just avverkat 6-års Breeders på Flyinge.  Siktet är nu inställt på 7-års i Flyinge hösten 2016  och jag tror att med Sofias skickliga lotsning och kloka ridning så kommer de nå dit!

Två nya Tanter i form av Helena Reje och Rebecca Mauléon som gjorde sina första 2-dagars med oss och jag tror även de uppskattade upplägget.   

Man blir snabbt med i gänget och det blir många skratt men också emellanåt mera allvarliga ämnen som kan komma upp.

Gemensam fix av middag och goda viner förgyller det hela!

Nice :-)

Avsutten träning....

.......tyckte jag vi skulle ha denna gång då jag vet att det inte skadar för någon att vara i bättre "skick" för bättre ridning! 

Oavsett ålder har detta en poäng men framförallt när man är eller på väg att bli "Tant"!  Tro mig.....

Sagt och gjort, jag bad Helena sätta i hop ett program då jag vet sen tidigare att hon lägger in vardagsträning i "hästlivet".  Med en make som desstuom är proffs i ämnet så vet man att det blir rätt!

För egen del har jag från tid till annan försökt avsätta en stund nästan varje dag till attt göra plankan/sitt ups/ben fäll men vill ha nya inputs och desstuom ett mera motiverande sätt att "få det gjort"!

Nu fick vi 5 stationer att göra olika övningar på och då intervaller samt 2 och 2.  Det blev en hel del fniss och skratt men också flås å stön och stånk!!   haha!

Men vi tog oss igenom det och jag tror det väcktes en blodad tand hos flera......!!

För min del så ska jag nu försöka hålla i detta några dagar i veckan och då tillsamman med min man som också behöver röra på sig!!

Å till mina elever -  sätt i gång å träna någonting avsuttet!  Lovar det ger resultat!  Om så bara "en kvart om dagen" hemma framför tv:n!

Skoja till det.....

.....var ju så klart jag och Lotta tvugna till och hade dagen till ära fått i hop "80-tals outfit alá Susanne Kniiiip  Lanerfelt"  med benvärmare och allt och högt skuren tight dräkt.......   ;-D     Ni som minns vet hur vi såg ut.....


Sen var nivån på träningen satt!!!    Fortsättningsvis håller jag mig till mera normal klädsel ;-)

Bonsay då?

Jo vi focuserade på det som vi behöver -   bla få de numera helt OK pirutterna att bli ännu bättre.   Vi tar oss gärna runt på för få "klyftor" och det vi nu gör framöver ett tag är att få in 10-12 språng för att förhoppningsvis hitta mera bärighet och få det riktiga (6-8) sprången rätt sen.  

Fick bla göra dem från skrittpirutter som en "lek" som Tinne säger och det var nyttig övning. Ordet "lek" kommer ofta över henne läppar, att man ska göra det så enkelt som möjligt å få hästen med sig.

Däremellan var det "övergångar, övergångar och övergångar"  allt för bärighet och balans!   I skolorna och ja i allt.....!

Bra arbetspass där vi ställer några saker på "ända" för att förhoppningsvis bli bättre sen! Rör om i grytan helt enkelt, på ett lagom sätt och som sagt "en lek".....

Så skönt med Tinnes trygga träningar som är superbra och så skönt att känna att man är inne i hennes "system" så väl!  Vore väl attans annars efter 20 år...........

Det filmades en del, ska se om jag kan klippa ihop något för att visa här.  Problemet är att systemen (kamera / dator) inte helt är nöjda med varandra.  Ska prova Appeldatorn med problemet då är jag inte gillar den.......    teknik  ;-)

Hur som, väldigt bra att få filmat å kunna stämma av synintryck mot känsla sen!

Hööks och Agria.....

....sponsrar ju TantKalset och Agria fick vi ryggsäckar av som vi ska brodera TantKalaset på och sen blir det en perfekt goomingväska!

Av Hööks fick vi två schabrak med vår logga på samt en superskön långärmad pikétröja med vår logga på.   Samt ett pannband med massa bling på!   

Kan inte nog tacka för denna uppbackning!  Vi gillar verkligen produkterna och kanske låter klyschigt men jag kan rekommendera dem!

TantKalset.....

....är precis den inspiration och sammahållning jag vill ha!  Nytt datum för Tinne i april och vi ser redan framemot det!

Under tiden tills dess så peppar vi varandra, ska ha programträning för Lars i vinter och i största allmänhet ha gemnskap om så bara i "cyberspace" som det lätt blir med avstånd till varandra osv!

Vill ni hänga med på vad vi gör, kika in på FB sidan TantKalaset!

Inspireras och starta egna "kalas" !!

Hästarna här hemma....

........tuffar på som det heter.    Silver tar det lite lugnt och går i skritten och har just nu ingen "ryttaruppgift".

Cantaluppi fortsätter sin rehab och det är inte mycket att orda om just nu.  Det går sakt i rätt riktning och vi är fortsatt försiktigt optimistiska.

Werena håller jag också planen med och hon kommer i bättre och bättre form!  Ridmässigt är det  nu mera träning än bara "rastning" och det är samma gamla vanliga grundridning som alltid där jag anpassar för hennes utbildningsnivå så klart.

Skänkelvikningar är hennes paradnummer och det största utmaningen med henne är att  vara avspänd och "gå på tyglen" genom hela kroppen inte bara "kröka nacken och sprattla med benen".      Jobb i töm hjälper till mot detta mål och jag får mer och mer en rätt känsla.  Målet är att åka till Tinne en gång med henne innan Tinne åker till USA.    Skulle vara bra att stämma av och få input till vinterns träning.

Sen får man så hur hög ambitionen kan vara med tanke på väder osv men än så länge är hösten med mig.

Träningar....

...i veckan har varit huvuduppgiften att åka till Storvik med Märsta på vägen upp.   Förutom vanliga veckoträningar här hemma så klart ;-)

Mer eller mindre fulla grupper och då var ändå några av stammisarna och tävlade.   

Alltid lika kul att komma upp och det är trivsamt i ridhuset även om det är oisolerat men med värmefilt så klarar även frusna jag av det!

Tummen upp till alla, ingen nämnd ingen glömd!

Någon jag nämner är Vilma Viklund som vann och placerade sig i alla MsvC starter på Högbo!   Strongt!!

Då ska man komma i håg att de debuterade MsvC i år och att Vilma inte tävlat det förut!!   Så kul!

Nu ska vi träna vidare mot MsvB -  skolorna finns där men ska bli bättre och framförallt så ska "hoppbytena"  (Wriggman har ett förflutet som hopphäst) sättas rätt så de blir korrekta!    Känner jag Vilma rätt så är det snart på plats trots att Vilma är rookie i "ämnet"!

Kvalitetstid.....

.....med Mamma hanns så klart med. God middag och "Så mycket bättre"!   Mys!

Å söndagen kom jag hem skapligt för att ha familjemys på Fars-Dag  ;-)     God mat igen och sen hela 2 filmer :-)

Bra sätt att ladda inför ny arbetsvecka!

Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation