Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

th.jpg

hjaerta.jpg

 

v 46,   november  2015

Hur inleder man detta veckobrev……

…..efter fredagens händelser och en ”värld som är ur led”………hemskt är bara förnamnet och allt kommer väldigt ”nära”! 

Tänker inte ta upp det politiska läget och allt jag tycker om det men när man så kallblodigt slår till undrar jag vart mänskligheten är på väg!!?!

Känns trivialt att skriva om ”happy life” på Ekdal men här kommer ändå en uppdatering...... life goes on - hur det än är.....

 

En annan sak jag också reagerat på…..

….och som väl också ger en viss indikation är hur hårt ”klimatet” har blivit är tonläget på diverse forum och sociala medier.  

Man får uppfattningen att det går bra att gömma sig bakom tangenterna och kan drifta både de ena och andra.  

I Ridsporten så hängs våra toppryttare ut och ska stötas och blötas hur de ”misshandlar” sin hästar -  skulle inte tro det……..

Det är självklart man får ha åsikter men när det övergår till häxjakt och rent ut sagt förtal och elakheter – nej tack!

För egen del…..

…..skriver jag dessa veckobrev dels för att ha som en ”dagbok” över gården, har ju blivit 5 ½ år nu och det är för egen del roligt att kunna gå tillbaka och läsa vad vi gjort! 

Men jag hoppas också kunna inspirerar och dela med mig av erfarenheter och ge inblick av livet på gården.   Å det är ju fritt att läsa  :-)

Sen att jag vet att det säkert kan störa vissa ”nättroll” att jag ständigt låter så positiv, att jag kanske framhåller min hästar jag värdesätter stort i livet och att det som vanligt finns visst inslag av ”jante” i vad man får göra. 

Men det bjuder jag på och jag tänker fortsätta vara överpositiv ;-) och om det ett väl genofört ridpass som gör mig  "hög"  så kommer jag att dela mig mig av det vil!

Å att mina elever ger mig energi med sin utveckling! Mer sånt!  Finns ju så mycket som tar energi här i världen!

 

Veckan som varit…..

……har bjudit på en del regn och man inser att snart kommer ”åka ridhus” perioden vilket bara är att acceptera.  Är glad jag har nära till Visbohammar och deras fina ridhus. 

Sen har ju Bonsay blivit så pass vuxen att jag kan rida med pannlampa och med den på hjälmen kan man ändå klättra backen och skritta på gärdet.

Gården ska vara redo för vintern, det som är kvar vi hinner fixa är att fylla upp paddex i hagarna och skrittmaskinen.  Lite sent påkommet kanske men ibland rinner tiden i väg bara…….

 

Bonsay….

…..har i början av veckan jobbat på träns och grund jobbat för att slutet av veckan vara med på träning på Visbohammar för Nuno Palma E Santos som är Nina Hofmann Küppers tränare.

Varför en tränare till? 

Ja dels så är det alltid intressant att träna för någon ny sen så klickar Nunos träningsmetod helt med det system jag rider efter.  Sen är det alltid bra med nya ögon!  Å dessutom så ser jag det som vidare utveckling av mig själv som tränare - vilket gynnar mina elever!

Men också därför att Tinne snart åker till USA igen och då blir detta bra tillfällen att få hjälp.

Pia och mina träningar fortsätter men det är inte alltid helt lätt att hitta tillfälle, trot eller ej!  Pia är attraktiv tränare och med mina ”BankID-tider” så stämmer det inte alltid. 

Nåväl, själva träningen gick jättebra och Nuno satt även upp en stund vilket hjälper mig mycket och även honom att lära känna Bonsay och kunna ge mig instruktioner bättre.  

Att rida på engelska instruktioner vänjer man sig vid även om det emellanåt kan bli lite språkförbistringar men det löser sig alltid  :-)

Ny träning blir 19-20/12 vilket vi ser framemot.

Werena…..

…..den lilla energiska tjejen som kommer i form mer och mer har inte tänkt checka ut från Ekdal än så vi fortsätter sakta med säkert på att fortsätta utveckla henne.  

Tyvärr går vi in en jobbig årstid men med tanke på att hon är som en unghäst så får man skynda långsamt och faktiskt är skrittmaskin just nu hennes bästa vän!  

I ridningen är focus på att hon inte ska ”gå i spänning” så det blir korta pass med just focus på det. Perfekt att värma i skritten och sen rida en liten stund.  Rom byggdes inte på en dag…..

Massage och översyn av Lollo Persson har hon fått och som jag misstänkte finns det ett och annat att jobba med så nu påbörjar vi en fas med det.

Cantaluppi…..

……fick också känna på Lollos händer och fick tummen upp över hur mycket bättre han blivit!  Så kul! Men samma här – skynda långsamt! :-)

Möte med "nya" Gnesta Ridklubb....

.....var det i veckan och det var ett gäng entusiastiska klubbkompisar som slöt upp och pratade framtid.

Gnesta gjorde ett kort försök till ridskola i Gnesta men det föll inte väl ut (tänker inte ord om det här, synd det inte finns ridskola i Gnesta dock)  och nu finns bara "skalet" kvar dvs vi får starta om från noll och bygg  upp klubbens ekonomi och sammahållning igen.

Vi  kommer framledes vara en renodlad tävlingsklubb med i dagsläget tyngdpunkte på dressyr (då det mest är dressyr människor kvar i föreningen) men självklart är hoppningen inte bortglömde med det måste finns eldsjälar som vill ta det "benet". Det är ju som bekant medlemmarna som bygger en förening!

Jag har ju själv ridit för Nyköping i två år då vi haft LagSM lag där men hela tiden varit medlem i Gark.  Nu kommer jag fortsättningsvis att rida för Gark!  Känns kul och uppfriskande med en ny start!

Tävlingar kommer det att vara på både Brolöten och Visbohammar, allt från unghästklasser till GrandPrix!

Å mycket annat skoj är på gång -  jag håller er informerade!

Känner man för att komma med i en tävlingsklubb med kommande bra gemenskap och med mottot "från skogsryttare till tävlingsryttare" där alla ska bli sedd -  lös licens och medlemskap vettja!

Kolla gärna in FB sidan "Gnesta Ridklubb".

Klippt.....

......Bonsay igen har jag lyckats med. Inte min favoritsysselsättning direkt men det var nödvändigt.

Han står inte helt still så jag har gett Domesedan gel under tungan vilket ha funkat bra, om man får det under tungan........ vilket jag kände direkt att det inte blev denna gång......  å mycket riktigt 50 min senare så är han inte det minsta "drogad"....... Suck....

Men jag gav mig på projektet ändå å det gick rktigt bra!  Fick bli "slicksten" när det var dax för benen och det hjälpte sen en kort stund med bremsen för slutklämmen bakom öronen och ganacherna.

Phu!!     Nu hoppas jag det inte växer så mycket mera.....

Rymde från gården…….

….gjorde Anders och jag och hade vår årliga ”spa” helg!

Denna gång på Gripsholms Värdshus.  God mat, lugn och ro! Nice!   Nu har vi tagit oss runt bland ”Svenska Kulturopärlors” utbud!  Får vi se vad vi hittar på nästa år!

 

 Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation