Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

30-maj-2013-025.JPG

Peppar med en sommarbild! 
Det kan behövas!!!

 

v 47,   november  2015

Gisses......

 .....vad tiden flyger fram mot jul!!   Å tur är väl det, för då vänder det snart  ;-)

Är ju inte nån direkt diggare av vinter så jag har mentalt en nedräkning till nyår å sen är det "bara" 8 veckor till mars å sen blir det ljusare......  Haha - man kan lura sig själv!

 

Slask en dagen och fruset andra.....

....så ser våra vintrar ut numera så det är till att hänga med på vad som gäller,  tjocklek på täcken och brodd av eller på.....

Å om banan är ridbar eller inte?!?   Salta?  Nej det ska bli regn snart....

Vilka i-landsproblem man har.......!

Hur som är det bara till att gilla läget i  mörket och försöka skotta på och se det ljusa i tillvaron.....

 

Å veckans ljuspunkt....

......var programridningen på Visbohammar för Cecilia Brage som jag anordnat tillsammans med Nina Hofmann Küppers.

Blev väldigt lyckat tror jag alla tyckte det var å då det mestadels var mina elever så passade jag på att vara där när dessa red och på så sätt stämma av med Cissi.

Verkligen bra att slå två flugor i en smäll att bolla med en annan tränare som dessutom har domarkompetens.

Att vara på Visbohammar är dessutom toppen!  Trevligt i sig men också uppvärmt vilket är skönt i dessa tider.  Tack Nina!

 

Bonsay......

.....är ju inne i vinterträningen och inte helt focuserad för programridning men jag tog mig igenom Intermediere 1 på  66 % vilket inte var så tokigt.   

Vinglade omkring i öppnorna å någon taktmiss i en ökning men i stort så "satt det".   Framförallt är piruttterna bättre vilket känns skönt efter allt nötande.  Får till 6,5 nu vilket var samma som för Lars härom veckan.

Cissi har inte sett oss så ofta så det var nya ögon vilket är kul.  Bra råd för fortsatt piruettjobb där jag måste komma mera med i vändningen själv samt att få till samlade skritten där vi också tränade på att göra de förbaskade skrittpirutterna som man lätt missar i St:George programmet......

Övrigt i veckan för Bonsay har det varit träning på "åkerkant" då banan frös och man får ju vara lite fiffig när tiden inte finns för att åka ridhus.

Så glad att det går att rida honom så nu för det hade inte gått för något år sen.  Då hade han mest farit omkring och varit "vild".   Skönt att ha en vuxen häst!

 

Övriga hästar då?

 .........Ja, Cantaluppi tuffar på en plan.  Känns nöjd och behaglig och riktigt busig i bland.

Man får ha tålamod och inte bli för ivirig utan låta denna igångsättning ta riktigt med lång tid på sig.

 Werena har fått lösgaloppera för att få ur sig en massa energi som bara blir spänning i ridningen.  Ett sätt som inte passar alla hästar men för henne var det perfekt!  

Till det har jag tömlongerat och så härligt när jag äntligen fick henne att slappna av och söka sig "framåt nedåt" och var nöjd med det och då i ett tempo som inte var "full rulle med en massa spänning".   

Två pass i sadeln sen var det riktigt bra respons även om det hela tiden ligger och gränsar till spänning i stället för anspänning......

En utmaning att rida en häst med mycket energi som använder den "fel" - dvs blir spänd  och ofucuserad i stället för att komma i jobb med focus och rätt anspänning.....

Fortsättning följer......     Väder och underlag får nu avgöra hur mycket jag hinner med att jobba Werena men hur som helst så är skrittmaskinen hennes bästas vän också.

 

Gnesta Ridklubb.....

.....är ju på G igen men en omstart och en av sakerna som skulle göras var i helgen att samla i hop de inventarier som tillhör Gark.  Så Anders och jag hjälpte till med det och det var samtidigt kul att träffa lite Garkare!  

2016 blir ett spännande år med nystart och med många roliga saker på G!

 

Elever....

.....i veckan har varit "Gnesta" gänget som nu flyttat in sina träningar till div ridhus samt även en tur till  Nyköping och det gäng jag har där.   Kul med ambitiösa elever!

Allt är dock inte solsken....

.....blev vi ju så raskt påminda för en vecka sen och dessvärre fick jag besked att en elevs mamma gått bort alldeles för tidigt!  Fuck Cancer får ma säga igen  - å jag blir återigen påmind om hur oändligt mycket tur jag själv hade att läkarna gav mig en felaktig diagnos!! 

Tack o lov var det ju just fel å jag slapp in i detta helvete!!

Alla våra tankar till Elsa och hennes familj!

 

Friends och RyttarGala....

......står för dörren - återrapport kommer!

 

 Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation