Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

943868_10153925626476337_1333905718332316416_n.jpg

Gillar denna vy!

1934224_10153919077026337_723383920836864218_n.jpg

Dukgita Anders med Leo!!

 

v  52, december  2015

Julafton och mellandagarna.....

....passerar och vi har haft det bra om än med det "eländiga viruset" hängade över oss vilket gjort att familjen inte direkt varit på topp.

Hursom så förflöt julafton hemma på Ekdal med bara "vi" - väldigt skönt och lugnt och kvällen ägnades åt att titta på gamla filmer från när Moa var liten.  Väldigt kul att kolla på och det blev både skratt å ett å annat "ååååå"  när bla min  Pappa var med och man känner saknade efter honom men också tiden som var då.

Men var sak har sin tid och att göra en resa tillbaka i tiden påminner en om att "fånga dagen " man har just nu!

Juldag och Annandag var vi hos min syster på deras lantställe på en ö i skärgården.  Alltid lika spännande att ta sig dit denna årstid....... denna gång blev det i mer el mindre "hög sjö" och jag var väl inte helt nöjd över situationen (gillar inte svarta vatten och vågor i liten båt) men vi kom fram och även hem dagen därpå.

Tack Gun och Sandra för ni tog hand om gården!

Anders.....

....fick i julklapp av mig och Moa en ridlektion på Djursholms Ridskola som Pia Fälth ordat med och där även hennes "prins" fick prova att rida.

Roligt tyckte Anders och även vi på läktaren.   Vi får se om det blir flera gånger....... viss träningsvärk infann sig 2 dagar efteråt   ;-)

Hästarna...

.......är i gång som vanligt och jag lär säga att än så länge har vädret och underlag varit exemplariskt!

Red lektion för Pia hemma 23/12!! Det är rekord! Och då på en superfin bana!  Bonsay var kalas och nya stången känns mycket bra!

Har även testat PS-huvudlag till honom, men det gjorde ingen skillnad alls.   Tror det har större effekt på hästar som är lite "styva" i nacken -  så har folk sagt och Bonsay är allt annat än styv i nacken.......   Så  ny slipper jag shoppa nytt huvudlag....

Snö.......

Nu har snö kommit, om än lite, men allt var "sladdat platt" innan det frös så lite mera snö så går det fint att jogga på banan hemma.....

Åkern och backen är mycket bra och med en nu vuxen Bonsay så kan jag ta mig ut på kvällarna på med pannlampa och jobba  honom.

Räds inte när det är kallt, utan nästan uppskattar det (i lagom mängd) och det är väl min "södra norrlands" ådra som gör sig hörd!

Föredrar hur som snö och -5-10 grader än  slask/is  och +5......

Åka ridhus....

......gäller annars och det  är främst Visbohammar som gäller.  Alltid trevligt att komma dit och det är även inspiration att se andra rida.  Så inget ont (köra) som har nått gott med sig!

Och faktiskt  - om sådär 8-10 veckor om historiken stämmer så kan jag rida hemma igen....

Var även till Brolöten där jag fick superhjälp av Ilona som var väldigt glad över att se våra framsteg - hon har inte sett oss sen i augusti -  så skönt nått händer  ;-)

Träningar.....

...har jag legat lite lågt med men tillslut så fanns orken och det blev en tur till Kvägerö och Nyköping!  Väl på plats är det kul att vara i gång igen!!   Nya tag 2016!!

Årskrönika.....

...utlovas nästa vecka och med mål för 2016! 

För denna vecka får det nu räcka och vi önskar er ALLA:

GOTT NYTT ÅR!! Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation