Hem Osmund dressyr Ekdals gård Hästar Erbjudanden
Aktuellt på Ekdals gård

Aktuellt

Veckobrev för er som vill följa hästlivet på Ekdal! 

 

Läs tidigare veckobrev >>

Åter till startsidan >>

12552727_10153966679526337_1670986330028677891_n-2.jpg

12553003_10153969197246337_6451659100972496278_n-2.jpg

12507532_10153970803116337_3089227154082411486_n-2.jpg

934168_10153970803066337_3788431730693741225_n-2.jpg

 

v  02,   Januari  2016

Avverkat en vecka......

....till känns det som.  Tiden verkligen bara rullar på!  Full fart på jobbet och här hemma med.

Efter helgen är vi mitt i januari - vilket känns väldans skönt!

Vädret....

....populärt samtalsämne så här års, skötte sig nästan, drog till med några dagar med blötsnö och regn - helt onödigt!   Men sen kom KungBore tillbaka med besked å rejäl kyla.

Som sagt, nu får det gärna vara kallt men kanske inte  -20.......

Aldrig är man nöjd,  jo en varm sommardag!  Fast då är det väl broms.....  ;-)

En sak som är säker, man kan inte påverka det i varje fall, bara göra det bästa av situationen!  Och faktiskt en kall vinterdag med strålande sol är bra härligt! Många vackra bilder blir det!

Bonsays....

.....vecka har gått lite på halvfart.   Måndagen blev det inget jobb fast jag tänkte det för tåget var väldans försenat hem å väl hemma var det bara till att gå ut å skotta snö.

Så det blev 3 dagar på raken i skritten vilket inte för så mycket men det var inte planert (jo helgen när jag var i Storvik på träning var planerad men inte x-tra måndagen).

Nåväl,  tisdag på töm, onsdag jogga hemma på banan, torsdag åka till Visbohammar å seriös rida på kandar och fredag Visbohammar igen men denna gång "bom tränings dag".    Å vips var veckan över.......!   Blandat jobb!

Vet.check och vaccination.....

....var det sen på fredagen och är väldigt nöjd med att han är urfräsch på böjprov och på lina!  

Känns väldigt roligt att han gång på gång "går igenom".    Vi ultraljudade bakknän som var fina och la en underhudsblistring på det.  Allt för att hjälpa till med den överrörlighet han har och kommer att ha men förhoppningsvis stärka bort mer och mer.

Varför gör jag då detta?  Å så ofta?   Ja, det kanske räcker med en gång om året framöver men jag är ute efter att "förekomma än förekommas".  Finns det någon liten reaktion så ska den tas om hand innan det blir nått stort.

Bonsay är en sporthäst i träning och går "lilla rundan" klasser vilket är mycket samling osv.   Han får som bekant massage emellanåt samt att jag använder min Biolight flitigt.

Till det en nogrann känsla om nått känns fel samt kanske liiiiiite bra ridning också  ;-)

Att jag rider på olika underlag (just nu en hel del snö) osv verkar inte påverka honom alla, snarar tvärtom.    Kanske jag inte gjort om jag bekvämt hade haft ridhus på gården.....

Samt den väldigt braiga skrittmaskinen!  Å förhållandevis för en häst i hans nivå, mycket hagvistelse.

Förhoppningsvis ett fortsatt bra koncept så vi kan fortsätta får vara fräscha!  Tacksam för var dag utan yttre skador osv!

Nu ska han joggas lätt i en vecka sen sätter vi full fart med focus på första start i slutet av februari!

En till som är fräsch....

....och på gång är som jag redan berättat,  Cantaluppi!  Törs knappt tro det, men vi håller nu alla tummar!

Jag har nu själv börjat  jobba honom lite, dels blev det "akut" så Sandra blivit klämd av en häst på sitt jobba och är justerad men också för att det är tanken att vi ska "dela" honom.   

Sandra har huvudansvaret och han är hennes läromästare, dvs ridande elev hos mig.  Men jag ska också utveckla honom och förhopppningsvis också kunna starta framöver.

Var i väg till ridhus på lördagen och det var verkligen en lite "gummiboll" att rida!  Långt i från den häst som kom  hit mars!

Förstår precis nu vad Marie (ägaren) och Iloona pratar om!  Kul!

Stämde av med Axel när vi var på kliniken och vi ska nu fortsättar rida på och öka träningen för att sen i april göra en check.

Skynda långsamt och fortsätta bygga kropp och styrka,  massage, biolight och förhoppningsvis är även detta rätt koncept!

Filmer finns här:

https://www.youtube.com/watch?v=3mdDSY-T7oQ

https://www.youtube.com/watch?v=aR2q8Ygt-YU

Pensionär på heltid.....

....har jag dock bestämt att Silver ska få bli.  Han är 25 år och omräknat i människoår är det bortåt  80 år.....

Har ju haft gulliga famiiljen Adelsköld/Af Sillén här som ridit 3 dagar i veckan men som nu alltså får söka ny ponny att rida.  Om någon vet någon som vill ha hjälp?

Olivia vill träna mer ordentligt  och kanske hoppa vilket Silver är för gammal för och hans liv framöver blir lugnare turer i skogen osv.

Han är fräsch för sin ålder, men jag märkte i höstas av den träningsintensitet han hade då inte blev så bra, benen tjocknade och han var "låg".  Sånt får man lyssna på! 

Nu mår han bra och är en glad "gubbe" med glimten i ögat!  Precis som det ska vara.

Vi passar på att tacka Olivia med familj lite mer offentligt här för er tid på Ekdal!

Träningar....

.......är inte helt lätt i kyla, vare sig för den som rider eller mig.

Men med eluttag och elfilten så går det några timmar.

För det går ju inte att ligga på latsidan i flera veckor å sen tro att man ska få till det på tävlingsbanan.   Man måste träna och "stärka" mellan säsongerna!

Träna själv är också viktigt, om än så lite man kan å hinner.  Utmaningen "omvända plankan" pågår och jag mfl elever kämpar på! 

Jag tror stenhårt på att förbättre styrkan för bättre bålstabilitet!  Märker på mig själv direkt när jag fuskat/mmissat/latat mig/varit sjuk!

Träna på!   Behöver bara vara övningar hemma som inte tar så långt tid - inte åka gym även om det är grymt om man hinner det.  Men det gör inte jag, så hemma får det bli!

Nästa vecka....

.....rymmer vi från gården i slutet av veckan.   Sandra mfl håller ställningarna över stall å hus (så är inte obebott ifall någon oärlig tjuv läser detta)  och nästa veckobrev får blir v 3-4 o ihop!


 Sköt om er,Maggan

ekdals_web.jpg

Osmund Dressyr

Ekdals Dressyr & Utbildningsstall

Ekdal gård

646 92 Gnesta

0733-12 12 05
maggan@osmund.se

På Ekdal gård kan du träna dig själv och din häst!

ã 2010 Maggan Osmund

Producerad av: Balanserad Kommunikation